*Nettavisen* Livsstil.

Den erotiske kultfotografen

Richard Kern

- Jeg har hatt sex med modellene mine, innrømmer New York-legenden Richard Kern.

05.02.19 10:11

Fotografen Richard Kern er for tiden i Danmark, hvor han søker etter jenter til en ny «Shot by Kern»-film. Ifølge danske Ekstra Bladet svarte bare én av de tolv jentene som var hyret inn til fotografens forventinger.

Kern er en kjent fotograf og undergrunnsfilmskaper i USA, og blir hyppig brukt av magasiner som GQ, Playboy og ikke minst Vice Magazine.

Han ble først kjent på 80-tallet gjennom den kulturelle eksplosjonen med utsping i East Village.

Hans kontroversielle og erotiske filmer inneholdt ofte kjente navn, som Lydia Lunch, Sonic Youth og Henry Rollins.

Via filmer som «The Right Side of My Brain» og «Fingered» avduket Kern, i likhet med mange av datidens kunstnere, en interesse for det ekstreme - både innen sex og vold - og var en av hovedfigurene bak Nick Zedds bekrep «Cinema of Transgression» («Syndens kino»).

Klikk på bildet for å forstørre.

Kern inpirerte også en ispirasjon til Jack Sargeants bok «Deathtripping: The Extreme Underground».

Fotografens interesse for det erotiske har ikke dabbet av med årene. På 90-tallet droppet han filmen til fordel for fotografi, og er i dag mest kjent for sine kunstneriske bilder av delvis eller helt avkledte kvinner i merkelige situasjoner.

Han har utgitt et dusin fotobøker, og de siste fire årene har han også stått bak produksjonen av dokumentarfilmene «Shot by Kern».

Eller, dokumentar og dokumentar. Kortfilmene, som distribueres av VBS.TV, består av Richard Kern som fotograferer kvinner og et TV-team som intervjuer kvinnene om hvordan det er å jobbe med fotografen. Bildene Kern tar publiseres også i hver utgave av livstilsmagasinet Vice.

Nedenfor kan du se London-utgaven av «Shot by Kern» fra oktober 2010.

Overfor den danske avisen innrømmer Kern at han har hatt sex med noen av sine modeller. Han ser imidlertid mørkt på fremtiden når det kommer til det erotiske.

- Det er farlig å si det, men det erotiske er dødt. Det er simpelthen for mange nakne mennesker overalt. Noe har gått tapt, sier han til Ekstra Bladet.

I tillegg til sin erotiske kunst, er Kern ikke en helt ukjent musikkvideoskaper. Han regisserte blant annet Sonic Youths «Death Valley 69», King Missile sin «Detachable Penis» og Marilyn Mansons «Lunchbox».

Nedenfor kan du se Richard Kerns siste musikkvideo, Dentatas «Earwig» - som ikke er helt fri for kvinnekropper ...

SE MER: Du kan se alle «Shot by Kern»-filmene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.