Gå til sidens hovedinnhold

Den folkekjære programlederen døde søndag - nå spres denne videoen i stor fart

Den rørende gesten fra deltakeren spres på internett.

Alex Trebek (80) var en folkekjær programleder i USA som hadde ledet TV-quizen «Jeopardy» siden 1984. På søndag opplyser en talsperson at Trebek døde etter å ha tapt kampen mot bukspyttkjertelkreft.

I mars i fjor kom nyheten om at Trebek hadde fått alvorlig kreft, og i en episode av «Jeopardy» i november samme år fikk den folkekjære programlederen en rørende støtteerklæring.

I siste del av programmet, «Final Jeopardy», valgte deltakeren Dhruv Gaur å ikke svare på spørsmålet, men heller skrive en melding til programlederen.

Se meldingen og reaksjonen til Trebek i videoen øverst i saken.

Episoden ble spilt inn i september i fjor, skriver Huffington Post. Da hadde Trebek akkurat opplyst at han skulle i gang med en ny runde med behandling, noe som var årsaken til Dhruv Gaurs gest.

– Jeg er så glad for at jeg fikk si til Alex hva alle deltakerne tenkte, skriver deltakeren på Twitter.

– Alex hadde akkurat delt med oss at han igjen skulle få behandling for kreften, og vi følte alle veldig med ham. Jeg kunne prøvd å finne ut av det under «Final Jeopardy», men jeg tenkte bare på Alex, og ville at han skulle vite det, forklarer Gaur.

Etter episoden ble sendt på TV, begynte hashtagen #WeLoveYouAlex å trende på Twitter. Og etter at dødsfallet ble kjent søndag, har videoen igjen begynt å spre seg i stor fart på sosiale medier.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene