– Vi kommer ikke til å gjennomføre i dag. Vår neste mulighet blir lørdag 30. mai klokken 3.22 ET, skriver NASA på Twitter, klokken 22.21 onsdag kveld.

Omregnet til norsk tid betyr at det gjøres et nytt oppskytingsforsøk med Falcon 9-raketten klokken 21.22, norsk tid på lørdag.

Hadde fått grønt lys

Det gjensto 16 minutter og 53 sekunder da meldingen kom om at oppskytingen er avlyst. Da hadde astronautene Bob Behnken og Doug Hurley ventet i romkapselen i nesten to timer.

Tidligere på dagen truet det ustabile været med å utsette oppskytningen av SpaceXs første bemannede romferd, men nå NASA ga likevel grønt lys til SpaceX-oppskytingen.

– Vi er klare til oppskyting, tvitret Nasa-sjef Jim Bridenstine fire timer før planlagt oppskyting.

Da var det fortsatt usikkerhetsmomenter rundt været.

– SpaceX og Nasa fortsetter å følge værsituasjonen idet vi nærmer oss nedtelling. Vi fortsetter mot oppskyting klokken 16.33, skrev han.

Astronautene Bob Behnken og Doug Hurley måtte være i romkapselen to timer før den planlagte oppskytingen klokken 22.33 norsk tid.

SpaceX og Nasa lovet tirsdag at sikkerheten til de to astronautene er første prioritet når landets første bemannede romferd på nærmere et tiår skal gjennomføres.

Det er de erfarne astronautene Doug Hurley og Bob Behnken som etter planen skulle skrive seg inn i historien onsdag ettermiddag lokal tid. Da skal SpaceX's rakett Falcon 9 og romkapselen Dragon skytes opp med mål om å nå den internasjonale romstasjonen ISS.

Første private oppskyting

Elon Musks SpaceX er det første private selskapet som sender astronauter ut i rommet, noe bare Russland, USA og Kina har gjort tidligere.

Kvelden før oppskytingen sier Nasa-sjef Jim Bridenstine at både Nasa og SpaceX har gjort en grundig jobb med å forsikre seg om at alle involverte kan stoppe oppskytningen dersom de mener den bør utsettes.

President Donald Trump og visepresident Mike Pence er ventet til oppskytingen fra Kennedy Space Center, men Bridenstine sier astronautene fremdeles er deres fremste prioritet. Astronautene selv har gitt beskjed om at de er klare for oppskytningen.

Sist gang astronauter ble sendt opp fra Florida var i 2011. Da var Hurley pilot på romfergen.

Fra lastekapsel til astronauter

SpaceX har siden 2012 sendt opp laste-romkapsler til den internasjonale romstasjonen.

– Det er åpenbart et stort steg å gå fra last til å sende opp to personer som er fedre og har familie, sier visepresident Hans Koenigsmann i SpaceX

SpaceX trenger relativt rolig vær og vind langs kysten av USA og Canada og over Atlanterhavet bort til Irland i tilfelle astronautene Hurley og Behnken trenger å nødlande.