*Nettavisen* Livsstil.

Den legendariske motefotografen Peter Lindbergh er død

Fotografen døde tirsdag og ble 74 år gammel.

04.09.19 17:01

Lindbergh fotograferte blant annet supermodeller som Naomi Campbell, Kate Moss, Linda Evangelista, Christy Turlington og Cindy Crawford, og var kjent for sine ikoniske bilder av modellene i svart-hvitt, skriver motemagasinet Harper's bazaar.

Motstander av bilderetusjering

Han var en kraftig motstander av bilderetusjering, og var en forkjemper for en naturlig «look» av bildene han tok. 74-åringen ble født i det tysk-okkuperte Polen i 1944, men vokste opp i Tyskland.

Lindbergh tok bilder for alle de store motemagasinene, men er også kjent for å være den eneste fotografen som har tatt bilder til den prestisjefylte Pirelli-kalenderen, hele tre ganger, i henholdsvis 1996, 2002 og 2017, opplyser Harper's bazaar.

- En ære å jobbe med deg

Cindy Crawford, en av vår tids mest kjente supermodeller, jobbet flere ganger med Lindbergh og hyller fotografen på sin egen Instagram-side.

- Da Peter Lindbergh tok bilder, handlet det om kvinnen. Det handlet ikke om håret, make-upen eller stilen, faktisk. Han hadde en unik måte på å forvandle det uperfekte til noe unikt og vakkert. Det var en ære å jobbe med deg, Peter, skriver eks-supermodellen.

Den britiske supermodellen Naomi Campbell er også i sorg etter fotografens dødsfall.

- Ord blir fattige. Din sjenerøsitet og vennlighet da du ga meg et hjem i Paris, mens jeg fortsatt var på vei opp. Peter, så mange minner etter 33 års samarbeid. Måtte du hvile i fred, skriver Campbell på Instagram.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.