*Nettavisen* Livsstil.

Denne veggis-burgeren er sjokkerende lik en hamburger

Smakstest:

Den ser forbausende lik ut som en hamburger, men klarer den plantebaserte burgeren å mette?

18.05.19 15:20

Beyond Burger er en vegansk burger fra det Los Angeles-baserte selskapet Beyond Meat.

Hittil har burgeren bare vært tilgjengelig på restauranter, men det er først nå den har havnet i butikkene så allmennheten kan tilberede den hjemme.

Trendmat

– Trenden med plantebaserte kjøttprodukter svarer på en etterspørsel fra folk flest. Det er mange som ønsker å redusere kjøttforbruket, det være seg fordi de vil leve litt sunnere eller fordi de vektlegger bærekraft, miljø og dyrevelferd, sier Øyvind Simonsen til Nettavisen.

Han er daglig leder for BM Foods som importerer Beyond Meat.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYTT BURGER-ALTERNATIV: Slik kan en ferdig tilberedt burger se ut ... Men så hva det smaken, da. Foto: Rikke Monsen (Nettavisen)

Den særegne burgeren ser til forveksling lik ut som en hamburger, men er plantebasert, vegansk og fri for gluten og soya.

I tillegg skilter den med å «blø» om du steker den forsiktig, og det er kanskje ikke helt rart, ettersom én av ingrediensene er rødbeter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rikke Monsen

«Kjendisburger»

The Beyond Burger refereres ofte til som kjendisburgeren ettersom profiler som både Bill Gates og Leonardo DiCaprio er med på eiersiden.

Begge er engasjert i bærekraftig matproduksjon, og har uttrykt stor tro på selskapet som ble startet i LA i 2009. Gunhild Stordalen har offentlig uttalt at dette er hennes burgerfavoritt.

Men hvordan smaker egentlig burgeren og er den et godt alternativ til kjøttburger? Vi har smakstestet den - hvordan det gikk kan du se i videoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag