Denne uken gjorde Durek Verrett (48) og hans nye boyband, The Jacketeers, sitt første TV-intervju og musikkopptreden i Norge under «God morgen Norge».

Les også: Durek Verrett skroter prinsessens plan: Vil flytte til Norge

I nesten 30 år har det populære morgenprogrammet rullet på TV-skjermen ved daggry, og i tradisjon tro sendes det direkte alle hverdager.

Men da Verrett og bandkameratene gjestet «God morgen Norge» tirsdag morgen ble det tilsynelatende gjort et unntak, for selve opptredenen ble spilt inn flere timer før det ble vist på TV-skjermen.

I en første publisering av denne saken sto det at både musikkopptreden og intervju med bandet ble spilt inn på forhånd. Det riktige skal være at opptredenen var spilt inn.

Tilpasset

I forkant av intervjuet reklamerte «God morgen Norge» på Instagram at The Jacketeers skulle gjeste programmet tirsdag klokken 09.40.

Men i realiteten ble musikkopptreden spilt inn drøye tre timer før det hele ble sendt på TV.

Musikktrioen la ut flere bilder og videoer fra opptaket i TV 2-studioet via Instagrams historiefunksjon, og tidspunktet i videoen viser tydelig at Durek Verrett og de resterende bandmedlemmene var allerede på plass klokken 06.56.

Vanligvis er segmentene i morgenprogrammet direktesendt, men TV 2 gjorde imidlertid en noe uvanlig endring i sendeplanen til fordel for Verrett og bandmedlemmene tirsdag.

Les også: Durek Verrett startet boyband med nordmenn

Ifølge TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, skyldtes endringen praktiske årsaker.

– Av praktiske årsaker ble det gjort opptak av The Jackateers' musikkinnslag i «God morgen Norge» litt tidligere tirsdag. Dette gjør vi fra tid til annen når vi har musikkinnslag i programmet, rett og slett for å lette logistikken, sier Dahl til Nettavisen.

Videre forteller pressesjefen at avgjørelsen om å ta opptak ikke ble påvirket av Verrett eller boybandet, ei heller for å ta hensyn.

– Det er ingen som har krevd at det ikke skulle være live, og beslutningen om å gjøre opptak ble tatt av vår produsent, sier TV 2s pressesjef.

Anklages for playback

Reaksjonene etter The Jacketeers' første opptreden i Norge har ikke latt vente på seg, og det tok ikke lang tid før responsen rant inn i sosial medier.

Det er svært blandede reaksjoner etter fremføringen av partylåten «Afterski i Queill», og det har blitt lagt igjen hundrevis av tilbakemeldinger i «God morgen Norges» kommentarfelt på Facebook.

Blant annet er det flere som seere som mener at boybandet skal ha brukt playback under fremføringen, og at ingen av medlemmene skal ha sunget på ekte.

Overfor Nettavisen bekrefter TV 2 at playback-anklagene stemmer.

– Vi har mange ulike musikkinnslag i «God morgen Norge». Disse løses på ulikt vis fra gang til gang. Akkurat dette var playback, sier pressesjef Jan-Petter Dahl.

Durek Verretss manager, Simon Eriksen Valvik, bekrefter også at boybandet brukte playback under tirsdagens opptreden:

– Vi kan bekrefte at det var playback. Vi hadde med en kassett med backingtrack, men TV 2 hadde ikke kassettspiller. Derfor tok vi den første og beste digitale filen vi fant, sier Eriksen Valvik til Nettavisen.

Les også: Durek Verrett: – Nordmenn sier alltid at jeg er en bedrager

Utifra kommentarfeltet til morgenprogrammet later det til at flere mener afterski-låten er svært fengende og at låten falt i smak hos de fleste. Men det var likevel noen som uttrykte sin misnøye etter tirsdagens fremføring.

«Det mest tragiske jeg har sett og hørt», skriver én, mens andre skriver at de byttet kanal under musikkinnslaget.