Torsdag kveld kom nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Ifølge det britiske kongehuset døde hun fredfullt med familiemedlemmer til stede på Balmoral slott i Skottland.

Les også: Et liv på tronen: «Det grusomme året», trusler og ny tidsalder

Tidligere på dagen ble det meldt at dronningen var under medisinsk overvåking, ettersom helsetilstanden hennes forverret seg. Kort tid etter ble det kjent at familiemedlemmene hastet av gårde i bil, fly og helikopter for å tilbringe den siste tiden med dronningen.

Men det var ikke alle medlemmene av kongefamilien som var til stede, og det var tydeligvis noen som ikke en gang fikk en invitasjon.

Ble ikke invitert

Det var kun to av dronningens barn som rakk frem i tide for å tilbringe den siste tiden med 96-åringen. De eldste barna, Storbritannias nye konge, Charles (74), og Anne (72), var ved dronningens side da hun døde klokken 17.30, norsk tid.

Etter hvert var også hennes to sønner, Andrew (62), og Edward (58), i tillegg til barnebarnet prins William (40) på plass i Skottland.

Da den offisielle nyheten om dronningens dødsfall kom to timer senere, satt prins Harry (37) fast i trafikk og ble avbildet i en svart bil. Han hadde fløyet i all hast fra London i et privatfly, men kom likevel 82 minutter for sent.

Les også: Kjendisene i dyp sorg: – Hun trøstet oss når det var vanskelig

Da 37-åringen ble avbildet i en svart bil da han var på vei til bestemorens hvilested, var det tilsynelatende en person som manglet, nemlig kona, hertuginne Meghan (41).

Hertuginnen ble ikke invitert til å reise til den storslåtte eiendommen i Skottland sammen med ektemannen sin, hevder kongelig ekspert Katie Nicholl.

Les også: Populær og omstridt: Dette er britenes nye konge

– Meghan, ble som vi forstår, ikke invitert til å bli med familien, sier hun til ET Online.

Nicholl legger til at hertuginnen skal ha sagt at hun vil dra til Balmoral en annen gang, men den kongelige eksperten mener det er oppsiktsvekkende at prins Harry dro uten sin kone til bestemorens hvilested.

Ble hjemme

De andre familiemedlemmenes partnere var derimot på plass på slottet i Skottland, blant annet landets nye dronning Camilla (75), og prins Edwards kone, grevinne Sophie (57).

Men i likhet med broren sin, uteble også prins Williams kone i reisefølget til slottet. Hertuginne Kate (38) sitt fravær skyldes at hun ble værende hjemme i Windsor for å hente parets tre barn fra skolen.

Denne uken startet barna prins George (9), prinsesse Charlotte (7), og prins Louis (4) på Lambrook skole.

Fryktet hun ikke var velkommen

Det siste døgnet har flere spekulert på hvorfor Meghan ikke ble med ektemannen til Balmoral. Flere hevder at det hele skal dreie seg om at hun ikke følte seg velkommen til den svært personlige og tunge sorgprosessen etter dronningens dødsfall.

Les også: Slik planla de for dronningens død

Ifølge BBCs kongekorrespondent, Nicholas Witchell, er noe av grunnen at hertuginnen frykter hun ikke vil få en varm velkomst av visse medlemmer av den britiske kongefamilien, skriver Daily Mail.

– Hun er kanskje ikke så veldig hjertelig velkommen, for å være helt ærlig, sier Witchell til avisen.

En talsperson for hertugparet bekreftet torsdag formiddag at de ville reise sammen til Skottland etter nyheten om dronning Elizabeths forverrede helsetilstand. Slik ble det altså ikke, og det ikke så langt ikke bekreftet hva den virkelige grunnen for Meghans fravær er.