LOS ANGELES / OSLO (Nettavisen): – Jeg har det utrolig bra nå. Nå kan jeg bare være Juliane, være fri og gjøre det jeg vil gjøre. Nå føler jeg at jeg kan være litt «gamle meg selv», og det er veldig deilig, sier Juliane Snekkestad (27) til Nettavisen.

For kort tid siden skapte Snekkestad overskrifter over det ganske land da hun overfor Nettavisen bekreftet at det var slutt mellom henne og Marius Borg Høiby (25), sønnen til kronprinsesse Mette-Marit (48). Nyheten kom som et sjokk på mange, og med kommentaren «jeg har det mye bedre nå», gikk det også varmt i ryktemølla i ettertid.

Les også: Marius Borg Høiby har fått jobb som mekaniker

– Jeg mente egentlig ikke så mye med den kommentaren annet enn at det er deilig å bare kunne være meg selv og få drive med det jeg elsker å drive med, utdyper Snekkestad i dag.

Nettavisen møter Snekkestad i Los Angeles. Hun har akkurat skapt overskrifter etter at hun dukket opp på den røde løperen i forbindelse med Darren Dzienciol and Richie Akivas stjernespekkede Oscar-fest. Der delte hun paparazziene-blitsen med ingen ringere enn stjerner som Ashley Benson og Tyga, og ifølge TMZ festet side ved side med Serena og Venus Williams, Tobey Maguire, Travis Scott og Leonardo Dicaprio.

Arrangementet var bare ett av flere stjernespekkede evenementer modellen deltok på under Oscar-uken i Hollywood.

Ifølge Snekkestad er mye av grunnen til hvorfor hun befinner seg i Los Angeles i disse tider, rett og slett for å mingle med «de rette folka». Nå har nemlig 27-åringen fullt fokus på en ny del av karrieren.

– Fordi i denne bransjen skal du selvfølgelig ha talent, men veldig mye av det handler også om å ha de riktige kontaktene og å ha litt flaks også. For det er veldig mange som vil bli skuespillere, så man må kjenne folk i bransjen for å komme ordentlig inn i det, hevder hun.

Mistet seg selv og fryktet for karrieren

Snekkestad har siden tenårene jobbet som modell. Gjennom Instagram dokumenterer hun flittig flere av oppdragene hun gjør, blant annet for flere anerkjente klesmerker og magasiner. Nå er det derimot jakten på skuespillerjobber som opptar 27-åringen, og etter to år med pandemi har Tønsberg-jenta aldri vært mer sulten.

Som veldig mange andre måtte også Snekkestad sette store deler av livet sitt på vent som følge av pandemien. Mens hun drømte om å sette i gang med karrieren som skuespiller opplevde hun heller å bli kjent med helt andre, destruktive sider ved seg selv. På et tidspunkt holdt hun på å gå på veggen av situasjonen pandemien satte henne i.

Jeg har sett det mørkeste av det mørkeste og det gladeste av det gladeste.

Juliane Snekkestad

– Det var nedstengning i Norge og det var nedstengning i England der jeg har de fleste jobbene mine, så det ble veldig stille i flere måneder, men mitt største problem var det å føle seg «stuck», sier Snekkestad.

I hele sitt voksne liv hadde hun vært vant til å være på reisefot enten med modelljobbing eller på andre eventyr, men plutselig satt hun fast i huset i Tønsberg sammen med sin tidligere samboer, helt uten en plan for hva hun skulle gjøre de neste dagene, ukene og månedene.

Endelig kan jeg ha fokus på meg selv. Nå skal det handle om meg.

Juliane Snekkestad

– Plutselig hadde jeg blitt husmor som synes støvsuging var et høydepunktene i løpet av dagen. Jeg holdte på å gå på veggen. Samboeren min på den tiden hadde jobb, mens jeg gikk arbeidsledig, så jeg gikk veldig mye alene og det var jo litt stusselig, sier Snekkestad.

Uten noe særlig inntekt på over åtte måneder, begynte også frykten for å miste jobben å bre seg for 27-åringen.

– Det var veldig uvant økonomisk. Jeg tenkte at det kom til å løse seg, men det jeg fikk mest panikk over var å se at tiden gikk og jeg begynte å dra på årene. Jeg er fremdeles ung, men for bransjen er jeg ikke ung lenger. Også visste jeg ikke hvor lenge dette kom til å vare. Det kunne jo holdt på i fem år, og da hadde jeg plutselig vært 30 år. Så det var det som stresset meg mest. At jeg skulle miste så mange år med jobb, fortsetter hun.

Snekkestad innrømmer at hun etterhvert begynte å leke med tanken på gjøre noe helt annet. På et tidspunkt vurderte hun sterkt å returnere til skolebenken for å bli veterinær, men før tanken ble reell begynte samfunnet gradvis å åpnes igjen.

– Og det i grevens tid. Jeg var den første til å sette meg på et fly over til London, ler Snekkestad.

Satser alt på skuespilleryrket

Snekkestad benyttet seg av unntaket med lovlige arbeidsreiser og grep muligheten til å reise til både Gøteborg og London der de fleste modellkontraktene og kundene hennes finner sted.

I tillegg fikk hun smake litt på livet igjen med innspillingen av en kommende Netflix-film hun er med i, og brått begynte livet å gi mening for 26-åringen igjen.

– Jeg kan ikke si noe noe særlig om hva slags film det er. Jeg vet ikke om jeg kan si hva den heter en gang. Slike ting er som oftest veldig hemmelig, men jeg tror ikke at det er så lenge til den kommer ut, sier Snekkestad med et smil om munnen.

Rollen hun har fått er ingen hovedrolle, men Snekkestad er likevel fornøyd med å i det hele tatt ha fått noen replikker i en ny, storslått serie. Nå er hun derimot på jakt etter større utfordringer.

For selv om de fleste kjenner Snekkestad best som modell, er det faktisk skuespill som alltid har vært drømmen til 26-åringen.

– Jeg begynte faktisk å jobbe som modell fordi jeg ønsket å bli skuespiller, sier Snekkestad som mener at det å jobbe som modell ofte er en enklere vei inn i skuespillerbransjen enn gjennom skolebenken.

I 2019 dukket 26-åringen opp i Joachim Rønning-filmen «Maleficent» sammen med en stjernespekket rekke med skuespillere som blant andre Angelina Jolie (46). Erfaringen ga blod på tann for Snekkestad, og endte med å bli et enormt vendepunkt for modellen.

– Da jeg gjorde «Maleficent» med Joachim Rønning falt alt på plass. Det var da jeg skjønte at det var skuespill jeg hadde lyst til å gjøre. Selv om det til tider er sinnsyke arbeidstider og arbeidsforhold, likte jeg det utrolig godt. Også merket jeg at folkene i denne bransjen var litt mer som meg. Jeg fant en slags gjeng som var min, og det var deilig å være med noen man likte så godt, forteller hun.

Men istedenfor å satse på drømmen der og da, flyttet hun heller hjem igjen til Norge hvor pandemien straks skulle sørge for et realt oppholdt for drømmen.

– Men nå er jeg tilbake. Og endelig kan jeg ha fokus på meg selv. Nå skal det handle om meg, sier Snekkestad.

Vil endre image: – Vil ikke være «glam girl»

Til tross for at motivasjonen er på plass, legger ikke Snekkestad skjul på at tilværelsen som singel er uvant og ikke minst ukjent. I over fem år var hun sammen med Marius Borg Høiby. Da Snekkestad gjestet Nettavisen podkasten «Schendis» i 2021 kunne hun også røpe at hun trives best i forhold, og at hun egentlig ikke trives særlig godt som singel.

Men med en fullstappet kalender er det uansett ikke mye tid til å tenke på noen kjæreste, noe som heller ikke er fokus til Snekkestad akkurat nå.

Hør hele episoden av «Schendis» med Juliane Snekkestad her:

På grunn av forholdet til Høiby har Snekkestad blitt koblet til kongefamilien de siste fem årene. Til tross for at Snekkestad gjorde karriere på egenhånd før forholdet til Høiby ble kjent, ble hun likevel omtalt som «kjæresten til Marius» i en enhver anledning.

Nå vil hun bruke tiden på å bli husket for sitt eget navn, noe som ikke alltid er like lett.

Ilølge henne selv er det ikke bare kjærestevalgene som har gjort at hun ofte settes i bås. Drømmerollen til Snekkestad er nemlig langt unna det imaget folk til vanlig ser modellen i.

Min drømmerolle er egentlig å spille i en psykologisk thriller der jeg kan være litt skummel og kanskje litt stygg.

Juliane Snekkestad

På Instagram opptrer hun kanskje mer «posh» og «glamorøs» enn det hun selv mener at hun er. I virkeligheten er det et helt annet imaget hun håper å få spilt ut på det store lerrettet en dag.

– Min drømmerolle er egentlig å spille i en psykologisk thriller der jeg kan være litt skummel og kanskje litt stygg, ler Snekkestad.

– Jeg er så lei av å bli sett på som en «glam girl», og jeg kjenner at jeg har et behov for å gå helt andre veien. Være usminka og kanskje litt røff. Det er en litt annen side enn modellen Juliane, men det er også en side av meg, forklarer hun videre.

Lei av at folk tror hun har et perfekt liv

At folk gjerne oppfatter Juliane som det hun omtaler som en «glam girl» kan hun selv forstå. Til sine drøye 50.000 følgere i sosiale medier deler 26-åringen utelukkende jålete bilder, og det er lite som kan tyde på et usminket image.

– Instagram for meg er jobb. Instagramprofilen min er min portefølje til modellkundene mine, og det er kanskje det folk ikke forstår, og det skjønner jeg. Men jeg vil jo gjerne bevise at jeg ikke bare er den «glam girl»-jenta og at livet mitt ikke er like overfladisk som det ser ut der. Det er litt derfor jeg har valgt å åpne meg opp om litt mer private sider den siste tiden.

I 2021 gikk Snekkestad ut i et intervju med Aftenposten og snakket ut om sin bipolare lidelse. I dag angrer hun ikke på det mange anså som en modig avgjørelse.

– Jeg var så lei av at folk trodde at jeg hadde et perfekt liv, at alt var perfekt når det ikke er det. Jeg tenkte at «nå må sannheten ut». Både for min egen del, men også fordi jeg kanskje kan hjelpe andre. Så det var en riktig avgjørelse av meg. Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger. Så mange fine meldinger på Instagram fra folk som også har bipolar lidelse, sier Snekkestad.

Med tiden har også behovet for å vise frem den mer «ekte» siden av henne selv meldt seg.

– Jeg har opplevd ekstremt mye på mitt korte liv, påpeker hun.

Hun tilskriver dette alle menneskene hun har møtt gjennom modell- og skuespillerjobbene, og diagnosen hennes som er opp og ned ifølge henne selv. Det tenker hun vil være en fordel i arbeidet som skuespiller.

– Jeg har sett det mørkeste av det mørkeste og det gladeste av det gladeste, så jeg klarer å relatere meg til veldig mye. De egenskapene kan jeg ta inn i karakteren, slår hun fast.

Ifølge Snekkestad får hun stadig meldinger om at hun hun ikke har noe å klage på fordi hun er modell, og at flere tror at livet hennes perfekt fordi bildene hun deler på sosiale medier er perfekte.

– Og selvfølgelig tror de det når hele Instagram-profilen min er bygd opp overfladisk. På grunn av den er jeg også litt redd for å bli dømt i bransjen, og jeg har fått tipps om at jeg bør være veldig selektiv når det kommer til hvilke roller jeg bør takke ja til. Selv om man egentlig ikke kan være det i begynnelsen, for man må jo starte et sted å bygge seg oppover, har jeg fått tips om å ikke velge roller der jeg blir fremstilt som en bimbo for eksempel, for da kan det fort bli imaget mitt og da blir det vanskelig å kapre de jobbene jeg egentlig vil ha.

Les også: Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad i Vogue

Ifølge Snekkestad er også det mye av grunnen til hvorfor hun prøver lykken i utlandet istedenfor Norge.

Vil ikke bosette seg i Norge med det første

Når denne artikkelen blir publisert har Snekkestad rukket å komme seg hjem til Norge. Oppholdet i LA var bare ment for bare et par uker, men det er neppe siste gang hun tar turen over for i år.

– Jeg har veldig lyst til å flytte utenlands og være den Juliane jeg liker, men samtidig river det litt i hjertet at jeg skal være så langt borte fra familien min. Jeg er jo en veldig familie-person.

Planen er dermed ikke å bosette seg utenlands på fast basis. Ifølge Snekkestad blir det viktig for henne å komme seg inn på boligmarkedet igjen, og ha et bosted i Norge som hun kan reise til og fra til. Huset hun har bodd i de siste årene skal legges ut for salg i nærmeste fremtid.

– Tanken er å kjøpe en leilighet i enten Oslo eller Tønsberg som jeg i så fall kan leie ut når jeg er borte over lengre perioder. Det blir den beste balansen. For når jeg kommer jeg hjem til Norge kan jeg kun slappe av og bruke tid til familien min, og når jeg er borte kan jeg bruke tid på andre ting som er viktig og gøy for meg. Beste av to verdenes og det er veldig fint.