Det er snart duket for premiere for en helt spesiell utgave av danseprogammet «Skal vi danse: All stars». Der får flere tidligere deltakere en ny sjanse til å danse seg til topps. Det blir en stjernespekket sesong, i tillegg til at det blir et programlederbytte når Katrine Moholt (48) gjør et comeback på parketten.

Les også: Disse kjendisene er «Skal vi danse: All stars»

Det er ikke bare kjendisene som gjør et comeback, det gjør også noen av de profesjonelle danserne som tidligere har danset seg gjennom flere sesonger.

Til den spesielle sesongen har TV-kanalen hanket inn flere av de tidligere danserne, blant annet Egor Filipenko (34), Jørgen Nilsen (31), Nadya Khamitskaya (39) og Gyda Bloch Thorsen (41).

Men det er én som ikke returnerer til dansegulvet denne høsten, nemlig Benjamin Jayakoddy (28).

Legger danseskoene på hylla

Den svenske proffdanseren har vært en del av TV 2-programmet i en årrekke, og har danset med flere kjente fjes. Men i år blir han ikke å se på skjermen.

– Jeg kjente det var rett tid for å legge det på hyllen, forteller Jayakoddy til Nettavisen.

Gjennom syv sesonger har han vært en av programmets faste profesjonelle dansere, og det gjorde at han ofret mye av fritiden sin og brukte mye tid på pendling for å være med i «Skal vi danse». Denne høsten tar Jayakoddy en ubestemt pause fra dans, og han skal istedenfor fokusere på karrieren sin.

– Når man jobber med andre ting ved siden av så må man sette alt annet på pause. Det har jeg gjort med glede, siden jeg har hatt det så gøy. Men så jeg kjente at det kanskje er på tide å fokusere på meg selv. Det føles egentlig ganske naturlig, sier Jayakoddy.

Les også: Nathan Kahungu byttet ut dansepartneren til fordel for en annen: – Ikke noe jeg kan gjøre med

Det er lenge siden 28-åringen livnæret seg som danser på fulltid. I dag jobber han som markedssjef i Gøteborg, i tillegg er han tilknyttet selskaper i utelivsbransjen. Han gleder seg nå til å fokusere på dette fremover - og forteller at det var på tide å bytte spor.

– Det blir godt å slappe av litt! For en gangs skyld får jeg en høst hvor jeg ikke jobber hver dag eller helg, og faktisk får litt fritid, innrømmer 28-åringen.


Lokkemiddel

Selv om svensken ikke kommer til å danse seg gjennom høsten, er han likevel ønsket på parketten. Under forrige sesong gjorde danseren det tydelig overfor TV 2 at hans tid i «Skal vi danse» nærmet seg slutten, men TV-kanalen ga ikke opp håpet.

– De har spurt om jeg ville være med, og de lokket med at det skulle være en spennende sesong, røper 28-åringen.

Selv om det var fristende med nytt og spennende konsept, forteller Jayakoddy at han har oppnådd det han ville med danseprogrammet, og nå trenger han en utfordring utenfor dansegulvet.

– Jeg tror jeg faktisk kommer til å nyte mer på sidelinjen enn å være midt inne i det, sier den tidligere danseren og TV-programmet.

Les også: Tar utradisjonelt valg før «Skal vi danse»-premieren: – Ikke optimalt

Det kribler allerede litt i danseføttene ifølge Jayakoddy, men hittil angrer han ikke på at han takket nei til «Skal vi danse: All stars». Han forteller videre at det har allerede skjedd en del i hans personlige karriere.

Men med det sagt kan han heller ikke lukke døren helt for danseprogrammet, og røper at det ikke er usannsynlig at han gjør et comeback i fremtiden.

– Hvis jeg skulle gjort et comeback så har jeg lovet meg selv at jeg skal trene inn mye nytt, og komme med nye og ferske «moves».

Dette forventer han av «All Star»

Som nevnt blir det en ny variant av det populære danseprogrammet., og i år ble det plukket ut en håndfull tidligere deltakere som nok en gang skal kjempe om den gjeve pokalen.

Selv om Jayakoddy ikke får utmerket seg på parketten de kommende lørdagene, er han likevel spent på hvordan det blir i år.

– Jeg tror det kommer til å bli ekstrem hard konkurranse, og det blir mange spennende dynamikker i år. De som er med i denne sesongen er de som har lagt mest energi i de sesongene de var med på, sier han og legger til:

– Det blir spennende å se om det blir noen intriger mellom folk.

Til tross for at 28-åringen ikke har pekt seg ut en favorittdeltaker ennå, gleder han seg til å se tidligere proffdansere ut på parketten etter så mange år, og utpeker spesielt Egor Filipenko og Jørgen Nilsen.

Les også: Klar for «Skal vi danse»-revansje etter raseriutbruddet: – Jeg har blitt mer moden nå

Den tidligere danseren mener at årets deltakere har en klar fordel ettersom at de har erfaring fra ulike typer danser, og han legger ikke skjul på at det blir gøy å se rivaliteten mellom kjendisene denne høsten.

– Det blir mange spennende konstellasjoner, og det kommer til å bli intensivt.

Fant kjærligheten på dansegulvet

I fjor skrev han og dansepartner Joakim Kleven (29) historie som det første danseparet av samme kjønn. Han har også danset med Marte Bratberg (33) og Isabel Raad (28).

Det var ikke bare Kleven som var i ekstase over å danse med en annen mann. Før fjorårets sesong hadde Jayakoddy nemlig etterspurt en mannlig dansepartner fra TV 2. For han ble det en fantastisk slutt på «Skal vi danse»-eventyret.

Gjennom tidligere sesonger har Jayakoddy opplevd sin del av romanserykter etter å ha danset flere intime danser på parketten. Men i 2015 viste ryktene derimot å stemme. I likhet med Helene Olafsen og Jørgen Nilsen, fant også 28-åringen kjærligheten gjennom programmet.

Etter han og Adelén Rusillo Steen (25) gikk seirende ut av dansekonkurransen i 2015, ble det kort tid etter kjent at de var blitt et par. De ble også etter hvert samboere, men etter fire år sammen som kjærester brast lykken for paret i 2019.

Les også: Benjamin Jayakoddy snakker ut etter bruddet med Adelén: – Litt spesielt å være singel i «Skal vi danse»

Forrige høst kunne 28-åringen derimot avsløre at han hadde funnet lykken på nytt.

Til Nettavisen røper han at det står svært bra til med kjærlighetslivet hans om dagen, og at kjæresten, Josefine Lejon, har på sett og vis flyttet inn i Gøteborg-leiligheten sin.

– Det går kjempebra. Jeg kjøpte leilighet da jeg kom tilbake til Gøteborg, og hun bor der med meg nå. Vi har det veldig bra.