Under søndagens finale av «Farmen kjendis» på TV 2 satt det flere tusen nordmenn å fulgte spent med på om det var Mia Gundersen (58) eller Erik Alfred Tesaker (40) som skulle gå av med den store seieren.

Les også: Vant «Farmen kjendis» 2020 etter massiv kritikk

Gjennom nervepirrende utfordringer var det svært jevnt mellom de to finalistene, men da Gundersen plutselig dukker opp i det som kan se ut som solbriller var det flere seere som tilsynelatende ble mer nysgjerrige på hvorfor Gundersen hadde på seg briller under finalen.

Brilleforvirring

I sosiale medier, blant annet på Twitter og Jodel, har spørsmålet blitt stilt en rekke ganger.

Da Gundersen gjestet NRK programmet «Nytt på Nytt» sist fredag var brillene plutselig på og plutselig av.

Overfor Nettavisen forklarer Gundersen at det ikke er solbriller hun har på seg på TV.

- Ser dårlig

Ifølge Gundersen er det er helt vanlig leserbriller.

- Men de er tinted – farget glass – fordi jeg synes det er stiligere enn enkle briller. Rett og slett, forklarer Gundersen.

Grunnen til at hun til stadighet dukker opp på TV med brillene, slik hun gjorde under «Farmen»-finalen og «Nytt på nytt» er rett og slett fordi hun trenger hjelp til synet.

- Jeg ser utrolig dårlig, og må bruke briller dessverre, sier hun.

Vant ikke

Brillene endret imidlertid ikke utfallet av finalen i årets «Farmen kjendis»-sesong.

Etter en nervepirrende kunnskapskonkurranse danket Erik Alfred Tesaker ut Mia Gundersen, og kunne reise hjem med en splitter ny bil og tittelen som «Farmen kjendis»-vinner.

Les også: Mia Gundersen får ikke solgt: Kan havne i gigantisk boligskvis

- Jeg må jo si at det ble en veldig opplagt vinner av «Farmen» i år. Erik Alfred kunne veldig mye om gårdsdrift allerede før han kom inn på gården, og mange hadde vel sett for seg at han skulle vinne, uttalte Gundersen til Nettavisen, og fortsatte:

- Han er helt klart en verdig vinner, men det hadde vært morsommere om det var en annen som for eksempel hadde overrasket stort og hadde en enorm progresjon som hadde vunnet.