I podkasten «Ida med hjertet i hånden» forteller politiker Hadia Tajik (37) denne uken om en varm sommerdag i København i 2019 – da hun ble kona til Kristian Skard (49).

Det er etter at programleder Ida Fladen (35) spør om hvor lenge Tajik og forloveden har vært sammen at de to kommer inn på temaet. Fladen blir nemlig svært overrasket over å høre at Tajik er gift, da hun ikke har hørt noe om et bryllup.

Les også: Brudd for «Friends»-stjernen Matthew Perry

Dette forklarer politikeren at har en helt naturlig årsak, da hun og Skard har måttet utsette bryllupsfesten som følge av koronapandemien. Men det formelle rundt en ekteskapsinngåelse måtte til for å oppfylle parets drømmer.

Tajik og Skard måtte nemlig gifte seg for å få barn, sier hun:

– Vi giftet oss både fordi vi er glade i hverandre, men også fordi det er en regel i Norge om at hvis du skal få hjelp til prøverørsbefruktning så må du enten ha vært samboere i to år – eller være gift. Og vi hadde ikke vært samboere i to år.

– Kjærligheten er der i bunn

Videre i podkasten røper 37-åringen detaljer fra det «hemmelige» bryllupet – som altså fant sted i København.

Hun beskriver det som «fint» og «lite», og forteller at det bare var de to, broren hennes, tanten til Skard og tantens ektemann til stede. Tanten, som jobbet på den norske ambassaden i den danske hovedstaden, sto for vielsen, mens Tajiks bror og tantens ektemann var vitner under bryllupet.

– Etterpå gikk jeg og mannen min og broren min ut og spiste kake, også var vi gift, sier hun i podkasten.

Les også: Rockestjernen Pete Doherty er ikke til å kjenne igjen på nye bilder: – Hva i alle dager?

Tajik forteller også at hun for anledningen var kledd i en rød sommerkjole som moren hennes brukte da hun var på hennes alder, og legger til at det intime bryllupet i Danmark føltes riktig for dem begge på grunn av situasjonen de var i.

– Når omstendighetene gjør at du må formelt gifte deg, en juridisk kontrakt må være på plass før du får hjelp... Men samtidig, kjærligheten er jo der i bunn. Ellers hadde vi ikke giftet oss. Så ja, jeg synes det var fint, sier hun i podkasten.

Lang vei til babylykke

Hadia Tajik og Kristian Skard ble et par høsten 2018, etter å ha funnet tonen på en sommerfest noen måneder før.

Innen mai året etter var de to både samboere og forlovet, før de i juni 2020 kunne dele den hyggelige nyheten om at de ventet barn sammen. Datteren Sofia kom til verden i januar 2021 – og det var Tajik selv som delte nyheten på Facebook.

«Frå no av ber eg hjartet på utsida. Ho skal heite Sofia, etter mor mi, Safia. Kristian og eg er så takksame for hjelpen me har fått av dei flinke folka på Ullevål», skrev hun i innlegget.

Les også: Hadia Tajik åpner opp om fødselsdramatikk

Veien til en graviditet var imidlertid lang.

Tajik lider nemlig av endometriose og adenomyse, noe hun for første gang fortalte åpent om i boken «Frihet» fra 2020. Dette er utbredte kvinnesykdommer som går ut på at livmorslimhinnevevet befinner seg utenfor livmoren, i bukhulen. I Tajiks tilfelle reduserte sykdommene sannsynligheten hennes for å få barn, skrev hun i boken.

– En kraftanstrengelse

Hun og ektemannen fikk derfor hjelp med prøverørsbefruktning, men det gikk ikke veien med en gang.

I boken skrev Hadia Tajik om flere hormonbehandlinger og mislykkede forsøk, ifølge Dagbladet.

«En av gangene festet embryoet seg, men slapp taket ganske tidlig. Andre ganger festet det seg ikke engang», skrev politikeren, som ikke la skjul på at dette var tungt for henne:

«Noe visnet inni meg også. Dagene som fulgte, var grå. Det var en kraftanstrengelse å komme seg videre».

Også i Ida Fladens podkast forteller Tajik om de mislykkede forsøkene, og beskriver det som «en bunnløs sorg».

Men til slutt gikk det, og i dag er Tajik og Skard som nevnt stolte foreldre til datteren Sofia.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få noen ytterligere kommentarer fra Tajik til denne saken.