Fredag forrige uke, under «God kveld Norge» sin sending, kunne den tidligere radioprofilen og TV 2-programleder Marte Bratberg røpe at hun venter sitt aller første barn med kjæresten.

– Dette er veldig stas, skrev Bratberg på Instagram til et klipp av gravid-avsløringen som ble vist på TV.

Den hyggelige nyheten ble tatt imot med stor glede og gratulasjoner fra fansen, men for Bratberg sin del kunne hun gjerne vært foruten å røpe den store nyheten.

– For privat

I en helt fersk episode av podkasten til Bratberg og venninnen Janka Polliani, «Janka og Martes podkast», forteller nemlig Bratberg at hun aller helst ville holdt svangerskapet hemmelig i ni måneder, for så å avsløre at hun er blitt mor.

– Jeg synes det er så innmari privat, også kjenner jeg dessverre ganske mange som har mistet barnet og har hatt komplikasjoner veldig sent i svangerskapet. Så når folk har snakket om de magiske tre månedene så har ikke jeg følt at det nødvendigvis er noe garanti. Ting kan fortsatt skje, og jeg synes det er ganske sårbart og skummelt, sier hun.

Bratberg forteller at hun naturligvis delte nyheten med venner og familie, men at hun synes at det blir noe annet å dele det med resten av Norge. I podkasten åpner nemlig den sprudlende programlederen opp om at hun til tider har vært veldig engstelig rundt svangerskapet, og forteller blant annet at hun knakk helt sammen i gledestårer da hun på ultralyd fikk vite at alt stod bra til med barnet.

– Jeg sa det til mennesker som jeg tenker jeg fint kan snakke med om jeg skulle miste barnet også. Og det er der problemet dukker opp ved å være en offentlig person, fordi jeg føler egentlig ikke at hele Norge har noe med at jeg er gravid. Hvis jeg skulle være så uheldig å miste barnet, så er det ikke noe hyggelig å bli spurt om det hver gang jeg skal gjøre et intervju, sier Bratberg.

Les også: Utsolgt på IKEA - selges for vill pris på Finn: Nå reagerer Marte Bratberg

Ble konfrontert med gravidrykter

Ifølge Bratberg var det i utgangspunktet ingen plan bak avsløringen under fredagens sending av «God kveld Norge». I podkasten forteller hun at hun lenge hadde følt seg ganske ufresh på jobb, der hun gikk i store klær for å skjule den voksende magen, og at idéen bak avsløringen ble foreslått av henne selv dagen før sending.

– Det var ikke planlagt i det hele tatt. Jeg hadde lyst til å holde det hemmelige lenger, men så var det en viss avis som begynte å ringe meg om at de hadde hørt noen rykter, sier Bratberg og antyder at hun følte seg litt presset.

– Det er jo helt greit at de har hørt rykter og sånt, men jeg bare synes at det er så innmari privat, fortsetter hun.

Marte Bratberg har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser. I podkasten kommer det imidlertid frem at hun likevel ser positivt på at nyheten nå er ute, og ser frem til å kunne gå med klær der den voksende magen synes.

Hun forteller også om at svangerskapet hittil har gått smertefritt for seg, annet at hun til tider kan føle på smerter i bekkenet og at hun ikke klarer å ligge på magen på grunn av ømme bryster.

– Men jeg føler virkelig at jeg har det fint, og jeg er superheldig. Men jeg har vært litt kvalm også. Det blir jo spennende dette. Jeg er jo opp ti kilo allerede, ler hun.