Hunder kommuniserer via kroppsspråk og slikking er en viktig del av det. I en hundeflokk er det vanlig at hundene slikker lederen rundt munnen. På denne måten viser hunden at den har respekt for flokkens leder.

Så om hunden din vil slikke deg i ansiktet kan det bety at den ser opp til deg fordi den ser på deg som flokkens leder.

Slikking er hundens språk

I møte med nye hunder og mennesker er slikking et vennlighetstegn som ofte betyr «la oss være venner».

Hunder bruker dessuten slikking for å uttrykke kjærlighet og hengivenhet og knytte bånd til hverandre og mennesker de er glade i. I tillegg bruker hunder slikking når de ønsker oppmerksomhet og formidle noe som f.eks. at de er sultne, tørste, vil ut på tur, osv.

Unge valper slikker moren rundt munnen når de er sultne. På denne måten stimulerer de henne til å gulpe opp halvfordøyd mat som valpene kan spise.


Bli kjent

Hunden bruker slikking som en måte å utforske verden på. Ved å slikke på deg forsterkes lukten av deg og dere blir enda bedre kjent. Vi skiller ut signalstoffer kalt feromoner i svette som hunden prøver å tolke.

Vasker deg

Hunder slikker seg selv og andre for å holde seg rene. Din beste venn hjelper gjerne deg også med hygienen..

Du smaker godt

Hunder kan slikke deg rett og slett fordi du smaker godt. Når vi svetter vil det gjøre at huden vår smaker salt. Noen ganger har vi usynlige rester av mat på oss. Ulike hudpleieprodukter er også snadder for hundene. Husk at hudkremer o.l. ofte inneholder vitamin A og D som hunden ikke skal ha for mye av.

Vil du lære mer om hunder kan du klikke her.