Gå til sidens hovedinnhold

Derfor snakker alle om den første episoden i Game of Thrones sesong 8

Vinteren er her.

Natt til mandag 15.april norsk tid ble den første episoden av den siste sesongen i Game of Thrones gjort tilgjengelig.

Vi har sett episoden, og gir deg de viktigste tingene du bør vite.

NB SPOILERS! Ikke les videre i denne saken om du ikke har sett episoden

Episoden er mye kortere enn mange trodde, og kun 50 minutter lang. Før sesongen kom trodde mange at episodene ville være svært mye lengre.

Skuffelsen til Arya da hun ikke blir sett av sin bror, Jon Snow, som rir inn i Winterfell sammen med resten av deres allierte. På kun noen få minutter er Ned Starks gamle borg gjort til de alliertes hovedsete.

Gjensynet til Jon med sine søsken blir kortvarig før det blir krigsråd.

At alt ikke er helt vel blant de allierte blir fort synlig og klart. Like synlig er det at de allierte har skaffet seg dragonglass - en av de få tingene som kan drepe white walkers. Det er Gendry, mannen vi vet er sønnen til den gamle kongen, som har ansvaret. Han er også smeden som lager våpnene.

Tyrion Lannister presenterer også for alle i nord at Lannister-hæren er på vei nordover for å bli med, men som vi vet fra sesong 7s siste episode stemmer ikke det. Sansa Stark tror heller ikke det er sant og sier følgende til Tyrion:

- I used to think you were the cleverest man alive

Hæren, Golden Company, som Cersei skrøt av mot slutten av sesong 7 til sin bror kommer også til Kings Landing. Dog uten elefanter, noe som skuffer dronningen.

Nakenheten er også så vidt tilbake rett før Bronn blir rekruttert til Cersei. Rekruttert for å drepe hennes to brødre. En Cersei som er noe irritert over at hun ikke har fått med elefantene til Kings landing.

Euron Greyjoy får sin dronning, men Theon frigjør Yara som mener at Iron Islands kan være stedet hæren til Daenerys kan dra til om de må forlate Winterfell siden de døde ikke kan krysse vann.

Vi ser også at det snakkes om at Jon og Daenerys kan styre de syv kongedømmene sammen, noe som er en av de teoriene om hvordan serien kan slutte.

I så fall blir det et kongelig par som kan ri på drage ettersom Jon Snow også setter seg på en av dragene og rir den sammen med Daenerys.

For øvrig er det nok ikke kun romansen mellom de to som er på gang. Gendry og Arya kan fort være de to som står igjen. Vi vet at begge har kongelig arv.

Daenerys møter også sine tidligere synder i samtale med Samwell Tarly, som reddet Ser Jorah. I en tidligere episode drepte hun både hans bror og far, ved hjelp av en drage. Noe som overrasker Jon, da Samwell senere forteller ham det.

Dog ikke så overrasket som da Samwell forteller ham hvem han egentlig er.

Vi får også bekreftet at Tormund Giantsbane, vår egen Kristofer Hivju, fortsatt lever. De møter opp med flere som har flyktet.

Bran sier han har ventet på en gammel venn, og den gamle vennen er mannen som dyttet ham ut av vinduet?

Følgende spørsmål er viktige etter episoden:

1. Hvem vil bli konge, og hvem vil bli dronning? Vil Daenerys overgi tronen sin til Jon?

2. Hva vil skje med Iron islands? Er det der de levende vi ha sin siste kamp?

3. Hva betyr symbolene som White Walkers alltid bruker? Er dette God's wood? Slik som treet Stark-familien besøker?

Kommentarer til denne saken