RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KJOLE SKAPTE FURORE: Kongeparet med kongelige gjester hilser publikum fra slottsbalkongen i anledning sin 80-årsfeiring. Fra v.: Finlands president Sauli Niinisto, hans kone Jenni Haukio, prinsesse Sofia og prins Carl Philip av Sverige, Desirée Kogevinas og Carlos Eugster, kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige.
KJOLE SKAPTE FURORE: Kongeparet med kongelige gjester hilser publikum fra slottsbalkongen i anledning sin 80-årsfeiring. Fra v.: Finlands president Sauli Niinisto, hans kone Jenni Haukio, prinsesse Sofia og prins Carl Philip av Sverige, Desirée Kogevinas og Carlos Eugster, kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Desirée Kogevinas droppet BH-en på slottsfesten - høster storm

Sist oppdatert:
Tyske medier: - Dette er en moteskandale.

Desiree Kogevinas er datter av Madeleine Kogevinas og tremenning av kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise.

I tirsdagens 80-årsfeiring av dronning Sonja og kong Harald var det først og fremst hva dronningen ga kongen i gave  og Bjarte Hjelmelands tale som fikk oppmerksomhet.

- Dere er rett og slett drigode til å være konge og dronning, sa han.

Kronprins Haakon overrasket alle da han som en spøk tok skjegget midt under middagen.

- Utrolig vakker

Men det er ikke bare den hendelsen som er omtalt i utenlandske medier. Også Desiree Kogevinas' kjolevalg har fått mye oppmerksomhet. Den assymetriske kjolen er svært lik den hennes egen mor Madeleine Kogevinas bar under kong Haralds 70-årsdag.

BAR KJOLEN: Madeleine Kogevinas, datter av prins Carl Bernadotte av Sverige, feiret kong Harald 70-årsdag i en liknende eller den samme kjolen. Den gang reagerte ingen.

Men Desiree hadde droppet BH-en.

- En absolutt mega faux pas, skriver det tyske magasinet Bunte.

En «faux pas» er en sosial blunder og et uttrykk for brudd på etikette.

- Kjolen er utrolig vakker, skriver Svensk Damtidning.

- Det alle snakker om er at hun droppet bhen, legger de til.

Desiree Kogevinas har ingen tittel, men hennes bestefar er kong Haralds avdøde onkel Mulle, eller prins Carl Bernadotte av Sverige. Hun er belgisk-født. Hennes far er Nico Kogevinas.

– Dette var et underlig antrekk. Man skulle trodd at dette er en person som ikke er vant til å være i de kongelige kretser. Dette er et upassende antrekk som utstråler at man vil ha oppmerksomhet, sier skikk og bruk-ekspert Reidar Helliesen til Min mote

Norges store kongehusekspert, Kjell Arne Totland, mener imidlertid at man ikke trenger å være så streng med Desirée Kogevinas.

- Den svensk-greske unge kvinnen Desiree Kogevinas, barnebarn av kongefamiliens legendariske «onkel Mulle», ble et samtaleemne både her hjemme og i utlandet etter at hun tirsdag kveld viste seg på Slottsbalkongen og inne på Slottet i sin flammende røde asymmetriske kjole og sitt greske gulkdiadem, sier Totland til Nettavisen.

Her er Madeleine Kogevinas (th) og Desirée Kogevinas fra Sverige på vei inn til gallamiddag i anledning kongeparets 80-årsfeiring.

- Årsaken var at den kroppsnære kjolen på fotografens nærbilder overlot svært lite til fantasien. Faktisk tror jeg at jeg har sett både kjole og diadem på hennes mor, Madeleine Bernadotte Kogevinas, for mange år siden. Men hun hadde den gang noe under kjolen. Og det burde nok kanskje Desiree også ha hatt. Men hun er et barn av sin tid - og ankom ifølge medpassasjerene Gardermoen i et ultrakort miniskjørt og bare legger tidligere på dagen, sier Totland til Nettavisen.

Her er Desirée Kogevinas (t.h) sammen med sin mor og Carlos Eugster på onsdag, i forbindelse med båttur med Kongeskipet i Oslofjorden.

Les hans blogg her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere