Det ble ikke lange «Maskorama»-opplevelsen for Arve Juritzen, som etter den aller første sendingen var den som fikk færrest stemmer, og dermed måtte ta av seg masken og avsløre sitt sanne jeg.

Til tross for en svært kort TV-visitt var imidlertid ikke alle som klarte å gjette at det var nettopp Juritzen som lurte seg under forske-kostymet. Blant andre kjendisdetektiv Jan Thomas var overbevist om at det var artist Bjørn Eidsvåg som gjemte seg under masken.

– Jeg har aldri sunget før, sa Jurtizen til etter at avsløringen var et faktum.

– Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får være med lenger, for dette har vært så gøy, la han til.

Dermed fikk han bare vise frem stemmen sin én gang denne høsten. Juritzen sang «Should I Stay Or Should I Go» av The Clash.

Endringer fra i fjor

Lørdagens sending var nemlig premiere årets sesong av fjorårets NRK-suksess, som i år har lovet et enda større fyrverkerishow enn i fjor.

I år blir nemlig sendingene sendt uten koronarestriksjoner noe som vil si at kanalen kan by på med enda mer brask og bra m enn i fjor. Hver lørdag fremover kan blant annet hele 1000 publikummere få ta del i sceneshowet live.

Les også: Disse tre kjendisene er «Maskorama»-gjengens favoritter

– Jeg gleder meg skikkelig. Selv i fjor, da det bare var oss på scenen, fikk jeg følelsen av fyrverkeristemning. Tenk hvordan det blir i år, da! uttalte en opprømt Marion Ravn, til Nettavisen i forkant av premieren.

Klar oppfordring til seerne

Til tross for flere muligheter for å skape et skikkelig fyrverkeri av en sesong er det likevel rettet stor spenning om sesong to vil engasjere seerne i like stor grad som sist. På denne tiden i fjor satt folk hjemme i sofaen under en pandemi og total nedstengning.

Ifølge programleder Silje Nordnes er mye av suksessen for programmet også opptil seerne selv. I et intervju med Nettavisen før premieren gikk av stabelen kom hun med en klar oppfordring til seerne.

– Det er jo litt sånn: Jo flere som blir med på leken, jo morsommere blir det jo. Og jeg håper folk vil bli med på leken igjen, uttalte hun og oppfordrer til engasjement.

Les også: «Vikingen» i britiske «Maskorama» er en nordmann

Marion Ravn på sin side er overbevist om det vil bli den samme suksessen i år som i fjor. Helt siden NRK slapp de første hintene ved å avsløre hvilke masker som er med i år, har spekulasjonene allerede begynt å svirre.

Nå som første sending er gått av stabelen, og dermed lokket ut flere hint om hvem kjendisene bak maskene kan være, gjenstår det å se om årets sesong vil få TV-seerne like oppslukt som i fjor.