Hør intervjuet med vinneren i vinduet under:

Årets «Gullruten» på TV 2 gikk av stabelen lørdag kveld, og kjendisene hadde pyntet seg i glitter og glam for å feire TV-Norge.

Flere store priser blir delt ut gjennom kvelden, men den gjeveste av de alle er kanskje «Publikumsprisen», hvor det er publikum selv som stemmer fram sin favoritt av de nominerte.

Årets folkefavoritt er selveste Geir Aker (45), eller som de fleste kjenner han som: «Fenriken» i «Kompani Lauritzen».

Les også: Dette er årets Gullruten-vinnere

- Det er veldig stort å vinne for en helt vanlig mann fra Horten. Jeg har ikke vunnet all verdens i livet og en sånn her type pris det henger veldig høyt for meg, sier Aker til Nettavisen.

Aker legger heller ikke skjul på at det er ekstra stas å vinne den prisen som publikum bestemmer.

- Folk har bestemt hva det er de liker, det er ikke en fagjury som har vurdert, men det er folket som har satt pris på den figuren og stemt på meg. Det er veldig gøy.

Danker ut superstjernene

Aker er den nominerte i kategorien som har vært minst på TV, og har det minst kjente navnet. Likevel danker han ut store navn som Mads Hansen, Fredrik Solvang, Odin Waage og Agnes Kittelsen.

Selv syntes Aker det er helt sprøtt at han var den som til slutt stakk av med prisen.

- Jeg har veldig stor respekt for de andre nominerte, og da spesielt Odin Waage som har gjort en fantastisk figur i å løfte fram en problemstilling som rammer mange unge. Min stemme gikk til han, sier Aker til Nettavisen.

Les også: Sjokk-exit i «Kompani Lauritzen»: – Jeg hadde nok med meg selv

I forkant av programmet har blant annet Mads Hansen vært noe misfornøyd med at nett-tv ikke har fått mer annerkjennelse under årets Gullruten.

Likevel var Hansen nominert til publikumsprisen sammen med Aker, og var godt fornøyd med det. Nå håper ikke Aker at Hansen er bitter for at han ikke vant den eneste prisen han var nominert til.

- Jeg håper han står ved ordet sitt om at det var stort å bli nominert. Vi visste jo alle sammen at det bare var en pris og vinner, så jeg håper også han er fornøyd med nominasjonen. Men vi får se, sier Aker.

Skikkelig pris betyr skikkelig antrekk

Selv om årets Gullruten også er rammet av koronarestriksjonene, betyr ikke det at Aker ikke har pyntet seg for anledningen.

Aker har nemlig så høy respekt for prisen han har vunnet, at han valgte å gå til innkjøp av en smoking for anledningen.

- Jeg har veldig stor respekt for folket og hva de har stemt, så jeg måtte rett og slett anskaffe meg et skikkelig antrekk. Ingenting er vel da bedre enn en smoking, for å vise en enorm takknemmelighet og ydmykhet til alle som har stemt på meg, sier Aker til Nettavisen.

Les også: Håvard Tjora åpner opp om ulykken for 20 år siden: - Har satt dype spor

Aker legger derimot ikke skjul på at det er noe kjedelig at han ikke får vært tilstede under sendingen og fått en skikkelig feiring etter den gjeve prisen.

- Optimalt så hadde jeg jo vært med masse mennesker nå og festet og hyllet alle som fikk priser, så det er en liten nedtur å ikke få til det.

Selv skal han feire med en liten gjeng kollegaer fra produksjonen av programmet lørdag kveld.

- Må bygge peis

Det er ikke bare smokingen som blir dyrt for Aker med denne prisen. Aker mener den gjeve prisen fortjener en peishylleplass. Problemet er bare at han har ikke peis.

- Jeg har hørt fra tidligere vinnere at den fortjener peishylleplass, men jeg har bare ovn. Så jeg skjønner at jeg må jo bygge meg en peishylle, sånn er det.

- Dette ble dyrt, sier han.