Gå til sidens hovedinnhold

- Det er helt galskap å tenke at det kun finnes «én» av «den rette» der ute

Hun vs. han

Hva har timing å si for når man skal finne seg kjæreste?

Se for deg følgende: Du har funnet drømmepartneren. Dere samsvarer på alle mulige punkter; dere liker samme bøker, filmer, musikk, har like interesser og samme tanker om livet fremover. Alt stemmer og du er overbevist om at dette er personen for deg.

Men ut av det blå forteller vedkommende deg at de ikke er klare for et forhold. De har nylig kommet ut av et forhold, har for mye jobb eller bare føler timingen ikke var helt bra.

Eller?

En lytter av podcasten «Hun vs. han» opplevde nemlig nevnte scenario og har sendt inn spørsmålet: Hvor viktig er timing når det kommer til å finne seg kjæreste?

Hør ukas episode av Hun vs. han her. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.

Både Kjerst Westeng og Adrian Møller Haugan mener at timing spiller en rolle, men at det som oftest er en annen måte å si «jeg vil ikke ha kjæreste».

- Om man virkelig har lyst til å være sammen med noen, så får man det jo til. Timing er viktig, men å skylde på det er bare en dårlig unnskyldning, spør du meg, sier Adrian.

- Vi må på ingen som helst måte gå rundt og tro at det finnes kun én person for oss der ute. Det er jo helt sinnsykt å tenke. Det er utrolig mange du kan bli forelsket i, og av dem igjen er det mange det kan gå til helvete med og andre det kan funke med. Det viktige er jo å finne noen som vil være i et forhold, mener Kjersti.

Også psykologien er på «Hun vs. hans» side. Kjersti har intervjuet psykolog Ingrid Blessom i forbindelse med en artikkel om nettopp dette - personer som finner noen de vil bli kjæreste med, men der den andre parten ikke er interessert i det samme.

- Blessom advarer kvinner mot å gå i en fallgruve mange kvinner har gått i før dem; nemlig kjempe for en mann som ikke er interessert i å ha et forhold med dem. «(...). Jeg har jo også disse mennene i terapi, og jeg hører hva de forteller meg. Til dama sier de at ting ikke passer eller at de har så mye annet å fokusere på. Faktum er nok heller at de ikke ønsker å ha et forhold til nettopp denne dama, leser Kjersti opp i studio.

- Og det er jo det venninne mine mente og - skal du virkelig gidde å bruke tid på en fyr som ikke vil eller er klar for å gå inn i et forhold? spør Kjersti.

- Det er jo en god tommelfinger-regel: Om det blir for mye styr, så er det ikke verdt det. Et forhold skal jo være hyggelig og gøy, mener Adrian.

Hør ukas episode av Hun vs. han her. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet