Maria Mena (36) smilte fra øre til øre da hun forrige uke hadde med seg kjæresten, Morten Kleppa, på den røde løperen for aller første gang i anledning Elle-sommerfesten.

Men det er ikke bare kjæresten som bidrar til at den populære artisten smiler bredt om dagen. 36-åringen har nemlig funnet tilbake til noe hun ikke har gjort på fem år, og har den siste tiden delt flere innlegg på Instagrams historiefunksjon der hun stolt forteller at hun er på trening.

– Det tok lang tid, men jeg klarte det, sa Mena til Nettavisen på den røde Elle-løperen forrige uke.

– Gikk gærent

Det har nemlig ikke vært bare enkelt for «My Lullaby»-sangeren å returnere til treningssenteret. Hun har tidligere vært åpen om at hun har slitt med spiseforstyrrelser, og trening var ikke nødvendigvis det beste å drive med i tillegg.

Les også: Mads Hansen ble blokkert av Durek Verrett

– Jeg har jo vært veldig åpen om spiseforstyrrelser, og sist jeg var aktiv i treningsverden så gikk det gærent, deler Mena.

Videre forteller den populære sangeren at hun ikke har satt fot i et treningssenter siden 2017 – før nå.

– Men nå følte jeg meg klar igjen, sier 36-åringen og smiler.

På Instagram har Mena påpekt at det har vært vanskelig for henne å finne tilbake til treningen fordi det tidligere har handlet om å trene for å bli tynn. Nå som hun omsider er på vei tilbake handler det derimot om noe helt annet for henne.

– Det er treningsglede det handler om. Og holde hodet friskt.

Har hatt et klart mål

Den populære artisten har som nevnt hatt et noe vanskelig forhold til trening tidligere. I starten av 2014 fortalte hun til Nettavisen at hun var frisk og trente for treningsgledens skyld, men bare få år senere returnerte derimot sykdommen.

I 2014 gikk nemlig Mena gjennom en skilsmisse, og tre år senere innledet hun et hemmelig forhold med en mann som hadde kjæreste. I podkasten «Ida med hjertet i hånden» fortalte hun i 2020 at det hemmelige forholdet og det å være «den andre kvinnen» bidro til at hun utviklet anoreksi igjen.

Anoreksi og mye trening viste seg å være en dårlig kombinasjon, og i 2017 la hun sykkelskoene på hylla. Men nå er hun altså tilbake både på treningssenteret og spinningsykkelen – noe som har vært et klart mål for henne:

– Det har vært en prosess hele veien. Jeg har jo hele tiden sagt at jeg skulle tilbake til treningen en dag, så det er veldig gøy å komme seg dit, forteller 36-åringen stolt til Nettavisen.

Les også: Ida Fladen fikk bekymringsmeldinger av venner etter kreftbeskjeden

Videre legger hun til at det er stas å ha noen å dele det med.

– Jeg har hatt med meg Morten på trening et par ganger, og det har vært veldig ålreit, sier Mena.

Tok over spinningtime

I årene før trening ble problematisk for Maria Mena var hun svært aktiv i spinningsalen, og i 2013 ledet hun også en spinningtime da instruktøren uteble fra den oppsatte timen.

Øyeblikket ble foreviget av Jenny Skavlan (36) på Instagram.

«HVOR var du da Maria Mena spontant ledet en spinningtime fordi instruktøren ikke kom?! Hvor jeg var? I salen og svettet som et uvær vel», var blant det Skavlan skrev.

Nå håper Mena hun vil finne tilbake til «proffen» i seg.

– Jeg har ikke trent siden 2017, men jeg vil tro det ikke tar lang tid før jeg er proff igjen, gliser 36-åringen, og legger til at hun fortsatt kunne tenkt seg å lede noen av timene selv.

– Jeg elsker det. Jeg har jo lyst til å bli instruktør. Helt ærlig, du hadde elsket timene mine, avslutter Mena.