Alle, som første gangen blir konfrontert med at de ikke er i 20-årene lenger, eller at klokka tikker, blir overrasket.
Det sies jo at man slutter å føle seg eldre på et punkt. Men når er du egentlig gammel? Det kommer helt an på hvem som ser deg, viser det. Og det kan være greit å vite når du for eksempel skal søke jobb eller være i sosialt lag med mennesker du ikke kjenner.
Alder varierer stort
U.S. Trust Insights on Wealth & Worth spurte fire ulike generasjoner om hvilket årstall de oppfattet som knekken til å være gammel.
De fire generasjonene var millenials (født på begynnelsen av 1980-tallet og midten av 1990-tallet), Generasjon X (de født mellom 1965 og 1979), Etterkrigsgenerasjonen, de født etter annen verdenskrig, og den stille generasjonen, som er de fra rundt 1925 til 1945.
Ikke overraskende syntes de yngste at man blir gammel mye tidligere enn de eldre.
Gammel når du er 59?
Millenials, ofte kalt ironigenerasjonen på norsk, anså 59 år som starten på alderdommen, mens Generasjon X mener du er gammel når du er 65.
Både det store kullet etter krigen og den stille generasjonen mente at du ikke egentlig er gammel før du er 73 år, skriver Time.com.
Med andre ord viser alderen at du rett og slett fastslår alderdommen din fra ditt eget standpunkt. Til eldre du er, til mer vil du skyve på «når du er gammel».
Ironigenerasjonen mente at du ikke lenger kan kalles ung når du er 40, mens alle de andre mener at du ikke er ung den dagen du er 31. Så her gjelder samme effekt.
Men en forskningsrapport fra USA i 2015 anslo at hjernen faktisk var på høyden når vi er 18 år gamle. Det er jo veldig tidlig i forhold til hvor lenge vi faktisk lever, og når voksenlivet begynner.
Den beste tiden i livet
De fire generasjonene hadde også utrolig ulikt syn på når den beste tiden av livet er.
Og kanskje er det noe vi bør høre på de litt eldre før vi fastslår?
Året da det meste var på topp:
Ironigenerasjonen - 36 år
Generasjon X - 47 år
Etterkrigsgenerasjonen - 50 år
Den stille generasjonen - 52 år