«Farmen» er inne i sin 17 sesong av TV-suksessen og i tradisjon tro blir livet til deltakerne på gården forstyrret av utfordrere i løpet av oppholdet. Utfordrerne må overbevise de andre deltakerne om en plass inne på gården.

I tradisjon tro er det nemlig deltakerne som allerede bor på gården som skal bestemme hvem av utfordrerne som får lov til å å bli en fullverdig deltaker i programmet.

Les også: «Farmen»-Tonje ble innlagt på sykehus etter «Farmen»-opphold

På tirsdag sjekker Gunnar Svingen (25), Anette Svendsen og Torstein Knutsen inn på gården som årets utfordrere. Overfor Nettavisen kan alle tre røpe at en deltakelse i «Farmen» som utfordrer var noe de i utgangspunktet minst ønsket, men nå skal de kjempe mot hverandre om en fullverdig plass på gården.

Dette er årets «Farmen»-utfordrere:

Gunnar Svingen

Alder: 25 år
Sivilstatus: Singel
Fra: Trysil
Yrke: Student

25 år gamle Gunnar Svingen har fulgt med på «Farmen» så lenge han kan huske, og har alltid tenkt at det hadde vært «jævlig fett» å være med. Nå er det hans tur til å vinne, ifølge han selv, men det er ikke den egentlig grunnen til hvorfor han meldte seg på TV 2-programmet.

– Nei, det var for å få noe action, ass. Jeg føler at Norge er et ganske kjedelig land som det er nå. Litt kjedelig. Lite vågalt. Og det er bare en plass man kan få fart og spenning, og det er «Farmen». Jeg er har et stort konkurranseinnstinkt og «Farmen» er vel det mest kjente realityserien i Norge. Jeg kjenner konseptet godt, og hvorfor ikke gå for «the big gun» når man først skal være med på noe, sier Svingen til Nettavisen.

Les også: Tina Teien trakk seg fra «Farmen» etter én uke: – Ble rett og slett helt utslitt

Svingen er opprinnelig fra Trysil, men har de siste årene bodd i Bodø der han studerer til å bli lærer. Ifølge han selv representerer han den delen av befolkningen som «bare peiser på». Han beskriver seg selv som en rastløs type som liker livet best når det skjer ting rundt han.

– Jeg var ikke den «kiden» som var mest glad i skolen. Jeg føler med de barna som faller utenfor rammene, og det er vel derfor jeg ønsker å bli lærer. For å plukke opp dem og kanskje gjøre en forskjell, sier Svingen om valget av studier.

På «Farmen» har han imidlertid lagt igjen skolebøkene hjemme, og har en klar strategi på hvordan han kan komme seirende ut av gårdsoppholdet.

– Hadde jeg valgt selv ville jeg vært med fra start. Det er litt vanskeligere å komme inn som utfordrer. Da er man i en posisjon der folk vil ha deg ut med en gang. Så min strategi er å håpe på at det er flest damer inne på gården. Jeg tror det blir min beste «shot». Jenter vil jo helst ha så få jenter som mulig, og vil sikkert ikke sende hjem meg en gang, ler Svingen.

Torstein Knutsen

Alder: 62 år
Sivilstatus: Samboer
Fra: Tromsø
Yrke: Tømrer og tidligere bonde

Den 62 år gamle Trømsø-væringen Torstein Knutsen meldte seg rett og slett på «Farmen» fordi han i årevis har fått høre fra venner og bekjente at det er et program han må være med på.

– Det er vel fordi jeg kanskje er litt spes, sier Knutsen til Nettavisen og ler.

– Jeg har temperament og er klar i mine meninger. Så det var vel på grunn av det at de tenkte at jeg passet bra på TV. I tillegg har jeg drevet min egen gård, mest hobby relatert, som kanskje gjør at det måtte være «Farmen» de mente jeg burde melde meg på, forklarer han nærmere.

Les også: «Farmen»-Rob vakte oppsikt med enormt vekttap. Slik skal han holde vekta

Ifølge Knutsen sjekker han inn på gården med kunnskap og erfaring med omtrent alt det bedrives med på «Farmen». I tillegg er han visstnok svært handy.

I dag jobber imidlertid 62-åringen som tømrer etter at han la gårdshobbyen på hylla for noen år siden. Det siste året har Knutsen imidlertid vært sykemeldt fra jobb på grunn av helsa. Rett før han sjekket inn på «Farmen» var han tilbake på jobb og helsa kjentes bra ut.

– Jeg mener jeg i utgangspunktet har alt som skal til for å vinne «Farmen», sier Knutsen.

Anette Svendsen

Alder: 40 år
Sivilstatus: Singel
Fra: Mjøndalen
Yrke: Miljøterapeut og tidligere håndballspiller

Anette Svendsen jobber til daglig som miljøterapeut i ungdomsskolen og har tidligere jobbet som lærer. I tillegg har 40-åringen tidligere spilt håndball på toppnivå for Drammen håndballklubb under håndballtrener Geir Oustorp.

At Svendsen sjekker inn på gården med ren muskelkraft er det ingen tvil om. Hun legger ikke skjul på at hun er med for å vinne, men det var ikke på grunn av konkurranseinstinktet denne gang at hun meldte seg på.

Les også: «Farmen»-deltakerne ble vitner til sterke scener: – Produksjonen gråt også

– Jeg trengte vel litt gøy i livet mitt og vekk fra denne verden. Jeg tror ikke jeg kan skylde på covid en gang. Jeg trengte bare noe nytt og «Farmen» er vel det eneste realityprogrammet jeg kunne meldt meg på. Jeg er jo så gammel at jeg har fulgt med helt fra start, og kjenner konseptet godt, sier Svendsen til Nettavisen.

Selv om Svendsen er toppmotivert for en deltakelse på «Farmen» nå, holdt hun likevel på å takke nei til deltakelsen etter at hun hadde søkt.

– Det er ikke akkurat ideelt å sjekke inn som utfordrer. Jeg hadde ikke valgt det frivillig. Utfordrere har aldri vært populære blant de andre deltakerne. Jeg holdte faktisk på å takke nei, men så er jo castingen umulige og si nei til, ler Svendsen.

Utfordrerne sjekker som nevnt inn under tirsdagens episode av «Farmen».