GRIEGHALLEN / BERGEN (Nettavisen): Etter to år med pandemi er «Gullruten» tilbake i Bergen, der flere av landets største kjendiser innen TV-bransjen er til stede lørdag kveld.

Totalt er det 21 priser som skal deles ut i løpet av sendingen, som ledes av Niklas Baarli. Dette er årets vinnere:

Se kjendisene på den røde løperen i denne saken.

Militær suksess

I kategorien konkurransedrevne reality var «Kompani Lauritzen», «Mesternes mester», «Farmen» og «71 grader nord» nominert. Det var til slutt «Kompani Lauritzen» som stakk av med prisen.

– Denne prisen skal deles med mange. Med et fantastisk crew, et befal som er helt rått, deltakere som møter seg selv i døra og blir den beste versjonen av seg selv. Også har vi fått fantastisk hjelp av Forsvaret, sier en tydelig stolt Dag Otto Lauritzen (65) fra scenen.

«Lykkeland»

Pia Tjelta vant prisen som «Beste birolle» og var svært overrasket over at den ble delt ut som nummer to.

– Jeg er så overveldet. Det kom så brått på. Det var jo pris nummer to, jeg trodde jeg skulle sitte der i et par timer, sier en tydelig stolt Pia Tjelta til pressen etter å ha fått Gullruten i hånda.

Tjelta har i løpet av karrieren vunnet mange priser, men aldri en Gullrute. Nå er derimot samlingen komplett.

– Det var vel denne som gjensto, sa hun lurt til Nettavisen på spørsmål om hun nå har vunnet det som er å vinne

Les også: Sophie Elise om romansen med Isak: – Jeg tenker ikke så mye på det

Først Gullruten

Tore Strømøy vant aldri en Gullrute for Tore på sporet, men nå tar han altså med seg en Gullrute for Gåten Agnes.

– Det betyr jo mye, for det betyr at du har fått anerkjennelse av dine egne for noe du har gjort. Men skal jeg være ærlig så skulle jeg ønske jeg fikk en Gullrute for Tore på sporet for mange år siden. Men når jeg ikke fikk det så er det fint å få en nå. Jeg er veldig stolt av denne serien, sier Strømøy til Nettavisen etter å ha mottatt prisen på scenen.

Strømøy skal feire som en ekte trønder.

– Vi er en gjeng fra distriktskontoret i Trøndelag her. Så det blir vel en karsk, blir det ikke det? Hvis de har noe sånt i Bergen, ler han.

«Med Monsen på villspor»

Det var Lars Monsen som stakk av med seieren av beste reality og Monsen var selv til stedet for å ta i mot prisen.

– Dette er en veldig fin anerkjennelse av alle som har jobbet med serien. Så det betyr mye, sier han til Nettavisen etter seieren, og legger til at han ikke vet hvordan han skal feire helt ennå.

– Jeg er same, så jeg tar det som det kommer. Jeg har ingen planer, sier han.

Les også: Marte Bratberg om sin nye makker: – Han er litt annerledes

Stående applaus

Det ble full jubel og stående applaus da vinneren for «Beste nyhets- eller aktualitetsprogram» ble ropt opp. Sammen med resten av produksjonen var det Mustafa Hasan som tok i mot prisen og holdt en rørende takketale.

– For over ett år siden hadde jeg ikke engang håp om at jeg skulle bli i Norge og ha en fremtid. Nå har jeg æren av å stå foran dere, sa Hasan innledningsvis.

Deretter takket han alle som har vært med å bidra til serien og vektlegger at det er en serie med stor betydning.

«Alle mot alle»

Det var Jon Almaas og Solveig Kloppen som vant prisen for årets programleder i underholdning. Almaas og Kloppen har to gullruter fra før, men det er første gang de vinner en pris for underholdningsprogrammet.

– Jon har jo holdt på med dette programmet i mange år nå uten å bli nominert. Så jeg føler det en min fortjeneste at vi har fått en Gullrute nå, fleipet Kloppen etter å ha mottatt prisen.

Les også: «Rådebank»-stjernen med kryptisk svar: – Jeg blir så klein av sånne spørsmål

«Publikumsprisen»

Herman Flesvig vant publikumsprisen etter å ha blitt stemt frem som en av fire finalister.

Da han mottok Publikumsprisen kunne han overfor pressen avsløre hvorfor han har gått med solbriller hele dagen. Les hvorfor i denne saken.

Det er ikke første gang han vinner en Gullruten-pris, ifjor vant han nemlig prisen for «Beste humorprogram» for TV-serien «Førstegangstjenesten.

Tok kveldens storeslem

Henriette Steenstrup vant ikke bare én, men to priser lørdag kveld. Hun tror det at Pørni er ektefølt og handler om vanlige folk gjør at den treffer et bredt publikum.

– Også er den trist, men også morsom, og man blir glad i familien. Man både elsker, hater og lar seg irritere av dem, sier Steenstrup, som skal feire med måte:

– Det blir et halvt glass champagne, og muligens litt stagediving.

Les også: Ingebrigsten-kjærestene dukket opp uten Ingebrigsten

Hedersprisen

Den ærefulle Hedersprisen 2022 gikk til Anne-Kat Hærland. Hun ble tydelig overrasket, og tok til tårene på Gullruten-scenen.

– Tusen, tusen takk! Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er veldig glad for den her. Og jeg er samtidig litt sjenert i en sånn situasjon som det her. Så jeg holder meg til å si takk, så løper jeg av scenen. Takk, sa en tydelig rørt Hærland fra scenen.