I sesong 15 av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» skal ti nye kjendiser nok en gang legge ut på en tur som byr på både konkurranser, samarbeid og unike naturopplevelser.

Deltakerne i årets sesong består av en miks av både idrettsutøvere, TV-profiler, influensere og komikere, som alle har samme mål for øye: Å bli førstemann opp til Nordkapp.

Les også: Tjener flere hundretusener mer enn realitykollegaene

Men det er bare én av dem som stikker av med førsteplassen og en splitter ny bil. Dette er årets deltakere:

Anne Rimmen (41)

Programleder og tidligere sportsanker for NRK Sport, Anne Rimmen er blant deltakerne som nå skal legge ut på tur i den norske naturen.

For utenom et fåtall TV-opptredener er det en stund siden 41-åringen har vært å se på TV-skjermen. Overfor Nettavisen kan hun derimot fortelle at hun er meget spent på å vende tilbake i rampelyset og ikke minst klar for å delta i den populære realitykonkurransen.

– Jeg er vel så klar som man kan få blitt. Jeg er veldig spent og har vært veldig nysgjerrig på hvem de andre deltakerne er. Nå er det egentlig bare å komme i gang, sier hun med mye mot.

Les også: Kastet kjæresten på dør: Nektet å sove i samme seng

Rimmen begrunner deltakelsen sin med at hun har godt av å utfordre seg selv litt, noe hun gjør ved å nettopp legge ut på tur med TV-kameraene.

– Det er også kanskje litt klisjé å snakke om å gå utenfor komfortsonen, men her gjør jeg det, og det tror jeg er litt sunt, sier hun.

Til tross for at Rimmen både har jobbet som sportsjournalist og nyhetsanker, og ikke minst som programleder for TV-suksessen «Med Monsen på villspor», skulle man kanskje tro at 41-åringen kan en ting eller to om å være på tur.

Det kan hun derimot avkrefte.

– Jeg har jo jobbet litt med Lars Monsen. Så han og jeg har vært på et par turer sammen, men det vil si at han var mest på tur alene og skulle finne ut hvor han var, så det er vel det nærmeste jeg kommer tur, sier Rimmen lattermildt.

Niklas Dyrhaug (35)

En annen som er klar for å kjempe om tittelen Norges tøffeste kjendis, er tidligere langrennsløper og nå ekspertkommentator for Viaplay, Niklas Dyrhaug.

I likhet med fjorårets «71 grader nord»-vinner, Vegard Ylvisåker (43), legger ikke Dyrhaug skjul på at «71 grader nord»-konseptet har stått høyt på ønskelisten.

– Hvis det er en realityserie jeg kunne tenke meg å være med på, så er det «71 grader nord». Nå passet det veldig bra med timing med tanke på at ski-sesongen er ferdig, sier han forteller at han gleder seg til å komme i gang.

Realitydeltakelsen er Dyrhaugs første på mange år. Sist han deltok i et TV-program var i 2015 i «Beste av de beste» på TV 2. Til Nettavisen forteller han at familien er nesten mer spente han selv.

– Jeg har også en mor som også kanskje er litt nervøs for hvordan dette skal gå. Men mødre er ofte litt bekymret for høyder og sikkerhet og den slags, sier Dyrhaug med et smil.

Les også: Landslagsprofil om Sundby og Dyrhaug: - Har hørt rykter

Når det kommer til forberedelser forteller den tidligere langrennsløperen at han har brukt mye tid på å lære seg kart og kompass. I tillegg har han vært litt i klatreveggen.

Det er halvannet år siden 35-åringen la opp som langrennsløper. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang samarbeidet han med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag. Deretter har han siden 2021 jobbet som ekspertkommentator for Viaplay.

Med tanke på Dyrhaugs fysiske forutsetninger kan det tenkes at 35-åringen er blant deltakerne som stiller sterkest til start i kampen om Norges tøffeste kjendis-tittel.

Selv mener han noe annet. Hør hvorfor i videoen under:

Caroline Nitter (24)

Influenser og reality-profil Caroline Nitter skal også konkurrere om seieren og en splitter ny bil som følger med den gjeve tittelen.

Nitter er mest kjent fra «Ex on The Beach» hvor dagene går i dagsfylla og heite dates på stranda. Til tross for den store konkurransen tror hun «71 grader nord»-opplevelsen blir gøy.

– Det er jo en ny erfaring og ny opplevelse, men jeg tror det kan bli gøy. Jeg føler ikke at jeg er redd for noen ting, og hvis jeg dør på TV så er det en ikonisk måte å død på, sier hun med et snev ironi.

Det få kanskje ikke vet om influenseren er at hun har vært mye på tur som liten. 24-åringen kommer nemlig fra en familie som er ekstremt glad i å gå på tur.

– Jeg har vært veldig mye på tur da jeg var yngre. Jeg ble tvunget ut på tur til jeg var 16 år og ville sove lenge om morgenen. Etter det har det ikke vært så mye må jeg ærlig innrømme, sier hun og legger til at hun har gått et par turer i Frognerparken siden den gang.

Til tross for at det er en stund siden Nitter har vært på tur, hevder hun å sitte på nyttig kunnskap.

Hør Caroline Nitters tur-kunnskaper i videoen under:

Maria Stavang (27)

Komiker Maria Stavang takket ja til å delta i «71 grader nord» etter flere runder med produksjonen.

– Jeg er ansatt i Discovery så det lå litt i kortene at det var min tur nå, en slags verneplikt. «71 grader nord» er jo kanalens mest populære realityprogram så det var rett og slett på tide, sier Stavang.

Videre forteller hun at det har vært viktig for henne å føle at hun er i god nok form til å være med på programmet. Nå tror hun tiden er inne og at hun skal klare å ha det gøy underveis.

Komikeren legger heller ikke skjul på at hun har fått forberedt seg godt til deltakelsen. I tillegg til å ha lest seg opp på kart og kompass så sitter hun stadig på samme kontor som Vegard Ylvisåker hvor tips og råd har mildt sagt rent inn.

– Vegard Ylvisåker har det bare vært å putte en femmer på så får man all kunnskapen om «71-grader nord» som finnes. Så det har vært veldig fint, sier Stavang.

Maria Stavang gleder seg til å være på tur med programleder Tom Stiansen (52). Hør hvorfor i videoen under:

Musikere, Komikere og idrettsstjerner

I tillegg til de ovennevnte kjendisene skal også disse delta i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»:

Komiker Terje Sporsem (46) er en av landets mest populære stand-up-komikere. Med flere tusen show bak seg har han høstet gode kritikker og deltatt i en rekke TV og realityprogrammer, blant andre «Farmen kjendis» i 2021.

Artist Kevin Lauren Soleng (35) gjorde sitt inntog i rampelyset da han deltok i «Paradise Hotel» i 2015. Siden den gang har 35-åringen gjort suksess med en relativt fersk musikkarriere, og blitt et TikTok-fenomen.

Freestylekjører Johanne Killi (25) er en av landets fremste kvinnelige reestylekjørere som konkurrer i slopestyle. I 2016 tok hun bronsemedalje i sitt første X Games, under slopestyleøvelsen i Vinter-X Games Aspen 2016. Nå gjør hun sin første realitydebut i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Komiker og skuespiller Arman Surizehi (31) er kjent for en rekke skuespiller-prestasjoner som TV 2-serien «Kasko» og som programleder for «The Arman Show» på YouTube. I tillegg deltok han i TV 2-suksessen «Forræder» i fjor høst.

Nå er 31-åringen klar for å oppleve norsk natur på sitt beste.

Bilal Saab (24) er en norsk sanger og musiker, best kjent for å være frontfigur i bandet NorthKid. Han er også kjent for å ha vunnet den åttende sesongen av NRK-konkurransene Stjernekamp og den tredje sesongen av Maskorama høsten 2022.

Anne Marit Yuvali (62), bedre kjent som «AnneMa», har blitt et populært ansikt etter deltakelsen i «Grenseløst forelsket» - en serie om nordmenn som har funnet kjærligheten på tvers av landegrensene.

62-åringen falt pladask for sin 33 år yngre ektemann Dündar fra Tyrkia. Men nå er hun derimot klar for å legge ut på eventyr med ni andre kjendiser.