Vegard Ylvisåker ble avslørt av naboen under «71 grader nord»-oppkjøringen. Hør hvordan i videoen under:

I sesong 14 av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» skal ti nye kjendiser nok en gang legge ut på en tur som byr på både konkurranser, samarbeid og unike naturopplevelser.

Deltakerne i årets sesong består av en miks av både idrettsutøvere, tv-profiler, influensere og komikere, som alle har samme mål for øyet: Å bli førstemann opp til Nordkapp.

Les også: Satt ut av sexologens beskjed: – Hadde aldri hørt om det før

Men det er bare én av dem som stikker av med førsteplassen og en splitter ny bil. Dette er årets deltakere:

– Ikke noe mål om å bli «reality-Line»

Sportsjournalist Line Andersen (48) meldte i slutten av november 2021 overgang til Discovery, etter at hun sluttet i NRK etter en årrekke som følge av en konflikt med kanalen.

I sin nye jobb har Andersen siden blant annet kommentert vinter-OL i Kina, og det var nettopp da hun var i Kina i februar i år at «71 grader nord»-forespørselen kom på banen.

Og da var hun ikke særlig vond å be, røper hun.

– Jeg fantes ikke usikker. Jeg fikk en telefon på bussen på vei hjem fra en av storslalåm-øvelsene, og jeg tror vi landet det i løpet av den bussturen, sier hun til Nettavisen, og legger til at hun har fått flere realityforespørsler etter at hun sluttet i NRK – men at hun kun har vært interessert i dette.

– Ikke fordi jeg er god, for jeg er dårlig på det her, men jeg har lyst til å være modig. Jeg har lyst til å tørre. Og nå har jeg gjort det, så egentlig har jeg vunnet allerede, legger hun til.

Line Andersen legger ikke skjul på at dette er en mulighet hun heller ikke har kunnet takke ja til før nå.

– Først da jeg var ute av NRK hadde jeg mulighet til å gjøre disse tingene, og da var det ganske tidlig at noen sa til meg at nå må jeg være med på noe gøy. Vi har gjort mye gøy i NRK, men det som har vært utenfor kanalen har vi ikke hatt mulighet til å gjøre. Så da tok jeg dem på ordet, og jeg håper jeg har det gøy nå de neste ukene, i alle fall, sier hun spent.

Sportsjournalisten har imidlertid ikke planer om å bli realitydeltaker på fulltid – selv om hun nå gjør realitydebut.

– Realitysjangeren er jo til dels omdiskutert, men jeg synes ikke «71 grader nord» er i nærheten av å være det. Så jeg kommer til å ha høye krav til hva jeg er med på fortsatt. Jeg har ikke noe mål om å bli «reality-Line». Jeg vil mye heller være en fagperson nå fremover. Kjedelig, men sant, ler hun.

Les også: Pia Tjelta skulle ta en selfie med superstjernen, så skjedde det uventede

Som fagperson innen noe hun mestrer har Andersen full kontroll på hva som skjer på skjermen på jobb. Det har hun derimot ikke nå som hun blir deltaker i et realityprogram, og hun legger ikke skjul på at hun er spent på hvordan det blir.

– Jeg har hatt kontroll hvert eneste sekund jeg har vært på skjermen. Så dette er helt nytt. Også er det jo noen meninger om meg der ute som jeg synes er trist, så jeg håper at jeg kanskje får vist at jeg er en annen enn det man tror, da. Men det er nytt – å by på seg selv. Det er alltid fare for å mislikes.

Alternative forberedelser

En annen som håper på å få vist en ny side av seg selv, er «Ex on the Beach»-profilen Christian Brennhovd (22).

I «Ex on the Beach» er det nemlig ikke noe særlig konkurranseaspekt, og Brennhovd har et konkurranseinstinkt han ennå ikke har fått vist på skjermen.

– Jeg har et veldig stort konkurranseinstinkt, så jeg tror det blir veldig bra for meg å få utløp for det. Jeg skal love deg én ting, og det er at jeg ikke skal bli sendt hjem først, sier han, og legger selvsikkert frem at målet hans er å nå helt til topps.

– Jeg skal holde til slutten, jeg skal vinne hele greia. Jeg tok lappen for tre uker siden, så da er det veldig deilig å stikke av med en ny bil. Jeg skal bli den første «Ex on the Beach»-deltakeren som skal vinne «71 grader nord», sier Brennhovd.

Brennhovd har for øvrig gjort litt alternative forberedelser før turen. Hør mer om det i videoen under:

Reiser fra høygravid kjæreste

Lege Kaveh Rashidi (33) skal også konkurrere om å komme først til Nordkapp og vinne en splitter ny bil.

Han har takket ja til å delta i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» fordi han ønsker å gå litt utenfor og det han selv beskriver som et «veldig komfortabelt og behagelig liv».

Les også: Brudd for David Eriksen og kjæresten

– Så det blir veldig spennende å se hvordan jeg reagerer på motgang, sier 33-åringen til Nettavisen og legger til at han samtidig ønsker å finne tilbake til gleden av å være i naturen.

– Før var jeg ganske god på det, men så fikk jeg barn og ble litt slapp, kanskje. Jeg kommer meg ikke like mye ut i naturen lenger, og skylder fort på livet og at jeg ikke har nok tid. Så jeg vil ha en kickstart på topptur- og teltlivet. Også vil jeg bli bedre kjent med meg selv, egentlig, sier kjendislegen.

Rashidi vet nemlig ikke helt hvordan han reagerer i enkelte situasjoner, da han ikke har stått i dem før.

– Jeg er litt nysgjerrig på hvor tøff jeg egentlig er. Og hvordan jeg er sosialt. Hvordan jeg reagerer når jeg er sliten og hater livet. Så det blir jo spennende å se, ler 33-åringen.

Men selv om han gleder seg til opplevelsen, legger ikke legen skjul på at det er utfordrende å reise fra familien sin.

– Det tror jeg kan bli litt ille. Kjæresten min er ganske høygravid, og vi har en toåring som er i en veldig pappaperiode. Så det kommer til å gjøre vondt – og det tror jeg er den største reelle utfordringen. Når jeg begynner å savne dem. Da tror jeg motivasjonen kommer til å stupe litt.

Kjærestens termin er først etter at innspillingen er over, så Rashidi satser på å være hjemme igjen til han blir tobarnsfar.

– Hun kan føde en levedyktig unge mens jeg er borte. Men da føder hun før termin – så det håper vi ikke skjer, ler legen.

– Tjukke folk går ikke på tur, tydeligvis

Fetisha Williams (28) takket ja til å delta i «71 grader nord» etter flere runder med produksjonen.

– De maste sånn, og da ble jeg sånn: Vil de virkelig ha meg med? Jeg har jo ingen fysiske forutsetninger, sier hun og ler.

Videre legger hun til at de forutsetningene hennes har bydd på enkelte utfordringer allerede før avreise.

– Altså, mine fysiske forutsetninger er faktisk så dårlige at Helly Hansen måtte spesialsy alle klærne jeg skal bruke fordi jeg er så tjukk. Så alt er skreddersydd. Tjukke folk går ikke på tur, tydeligvis, sier den tidligere «Camp kulinaris»-vinneren.

Les også: Kongehuseksperter reagerer etter prins Harry-utsagn: – Må beskyttes mot ham

Men selv om hun ifølge seg selv ikke har de beste fysiske forutsetningene, mener Williams hun har noe annet å by på.

– Jeg har veldig godt humør, sier hun og fortsetter:

– Også tenker jeg at det er ikke så ille. Vi har det alle vondt, og kommer alle til å være slitne og sultne. Det er ikke sånn at jeg har det verre enn de andre. Vi får jo se om jeg klarer å holde på det gode humøret. Men jeg er optimistisk, sier hun.

Komikere, tv-profiler og idrettsstjerner

I tillegg til de ovennevnte kjendisene skal også disse delta i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»:


Ylvisåker kan for øvrig overfor Nettavisen avsløre at han ikke har klart å holde helt tett om deltakelsen, ettersom han ble avslørt av naboen under forberedelsene før tv-konkurransen.

Hør mer om hva som skjedde i videoen øverst i saken!