Til høsten returnerer «Skal vi danse» til skjermen for 17. gang, der tolv danseglade kjendiser skal svinge seg på parketten – i håp om å gå helt til topps i dansekonkurransen.

«Skal vi danse» har vært en seersuksess for TV 2 helt siden starten i 2006, og i år er det disse kjendisene som skal få prøve seg på danser som cha-cha-cha, rumba, tango og vals:

Joakim Kleven (28)

Filmskaper og influenser

Joakim Kleven blir historisk når han entrer danseparketten i høst. Han skal nemlig danse med en partner av samme kjønn, Benjamin Jayakoddy. Det synes han er stort.

Se hva Kleven sier om partnerskapet i videoen under:

– Jeg vil vise at det er helt fint og helt normalt at to menn danser sammen, sier han, og legger til at Jayakoddy var drømmepartneren hans allerede før han takket ja til å delta i konkurransen.

- Jeg føler meg veldig trygg på ham allerede, sier han om forholdet til partneren.

Kleven har i mange år hatt en drøm om å delta i «Skal vi danse», og han legger ikke skjul på at det er stas å endelig bli spurt.

– At jeg får lov til å være med på det her er helt sinnssykt. Det er oppriktig en drøm, sier han stolt, og legger til at han ikke har så altfor mye danseerfaring:

– Jeg er veldig glad i å danse på byen etter noen vodka redbull, men det stopper der. Jeg er ingen danser i det hele tatt, ler han.

Iselin Guttormsen (34)
Sexolog, influenser, tv-profil og podkaster

En som gleder seg stort til å se Kleven og Jayakoddy danse sammen, er konkurrenten Iselin Guttormsen:

– Jeg synes det er helt fantastisk at det er to mannlige dansere sammen. Og det er ingen andre jeg kunne se for meg enn Joakim. Jeg tror det blir helt magisk, og jeg tror folk kommer til å bli imponert, sier hun til Nettavisen.

Selv har 34-åringen god erfaring fra reality, da hun tidligere har deltatt i både «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» og «Bloggerne». Sistnevnte program er hun med i også i år – i tillegg til at hun nå skal få prøve seg som danser.

– Jeg har så nervøs mage, jeg. Men det blir veldig gøy, sier hun og ler.

Men selv om det blir gøy ser også Guttormsen for seg at det blir en veldig slitsom høst.

– Dette blir nok den mest travle høsten jeg noen gang har hatt. Jeg skriver bok, jeg har podkasten min, jeg har to små barn, jeg har kjæreste. Resten av livet stopper jo ikke opp. Så det blir krevende. Men så er det heldigvis bare for en periode, og det skal jeg klare, sier hun.

Øyvind «Vinni» Sauvik (45)

Artist

I 2020 gikk Øyvind «Vinni» Sauvik, kjent fra hiphop-duoen Paperboys, helt til topps i TV 2-konkurransen «Kompani Lauritzen». Nå gjenstår det å se om 45-åringen kan gjøre det samme, når han til høsten skal få svinge seg på dansegulvet.

Sauvik hadde ikke mulighet til å snakke med Nettavisen etter presentasjonen tirsdag, men i en pressemelding fra TV 2 legger han ikke skjul på at det blir spennende å danse seg gjennom høsten:

– «Skal vi danse»-deltakelsen min kan rett og slett kalles en slags bivirkning av korona. Det har jo vært en fryktelig kjedelig tid, så nå er det på tide med litt trøkk igjen – og dét er jeg helt sikker på at det blir på parketten i høst, sier han.


Anniken Jørgensen (25)

Influenser og forfatter

Det norske folk har tidligere fått bli kjent med Anniken Jørgensen i program som «Bloggerne» og «Farmen kjendis», i tillegg til at hun delt mye med følgerne sine gjennom bøkene «Bare en natt til» og «Og så kom regnet». Om hun i tillegg til å skrive også kan danse, får vi se til høsten på TV 2.

– Jeg eier ikke rytme, så jeg aner ikke hva jeg gjør her. Men det blir et eventyr, sier influenseren om deltakelsen.

Jørgensen har allerede vært på tre dansetreninger, og legger ikke skjul på at det har vært en hard start.

– Jeg er så støl. Jeg blir bøyd og tøyd i retninger jeg aldri har vært. Det er så vanskelig, ler hun.

Om hun kan nå helt til topps vet hun ikke enda.

– Jeg er sånn som ikke tenker så langt frem. Så jeg tar en dag av gangen. Men selvfølgelig, det hadde vært helt fantastisk å komme helt til finalen, sier hun, og legger til at hun tror kameraten Joakim Kleven er hennes største konkurrent på nåværende tidspunkt.

Magnus Moan (37)

Kombinertløper og tv-kommentator

– Det blir en sinnssykt kul opplevelse. Det blir veldig, veldig gøy. Jeg har alltid likt å danse og røre meg, men tenk å få den muligheten her til å få egne dansetimer! Jeg gleder meg, sier han til Nettavisen.

37-åringen legger til at han er glad i å danse:

– Jeg er en danseløve. Jeg er det. Så jeg har litt rytme og sånne ting, men jeg er jo ikke i nærheten av et ordentlig nivå. Men jeg har nok et godt utgangspunkt med tanke på rytme, balanse og koordinasjon, sier Moan.

Siri Nilminie Avlesen-Østli (37)

Journalist og programleder i TV 2

Også Siri Nilminie Avlesen-Østli har vært å se på TV-skjermen flere ganger tidligere. Ikke bare er hun et av TV 2s ansikter utad, hun imponerte også stort i forrige sesong av «Kompani Lauritzen» der hun endte opp med en tredjeplass.

Overgangen fra «Kompani Lauritzen» til «Skal vi danse» har imidlertid vist seg å være en utfordring for 37-åringen.

– Det var mer min arena, gi gass og bare dundre gjennom. Mens nå skal det være grasiøst og pent. Så jeg tror det kommer til å bli litt klumpete i starten. Dansepartneren min mener allerede at jeg ikke kan gå, så jeg må lære å gå på nytt, ler hun.

Royane Harkati (29)

Artist

Royane Harkati fra Drammen jobber til vanlig som musiker og influenser, og mange husker henne nok fra MGP – der hun tidligere i år deltok med sangen «Circus». Nå returnerer 29-åringen til TV-skjermen, denne gangen i «Skal vi danse».

– Dette er kjempegøy, jeg gleder meg masse. Litt nervepirrende, men jeg gleder meg, sier hun til Nettavisen.

Dennis Vareide (31)

YouTuber

Dennis Vareide er en av landets største YouTubere, og ble først kjent som den ene halvdelen av duoen Prebz og Dennis. I de senere årene har Vareide også deltatt i flere realityprogrammer, som «Farmen kjendis» og «Kjendis søker kjæreste», og høsten 2021 går han løs på nok en utfordring.

– Det er en gøy utfordring, og jeg liker å gå utenfor komfortsonen, så hvorfor ikke, sier han til Nettavisen om de kommende månedene.

Vareide har flere venner som har vært med tidligere, blant andre Victor Sotberg og Agnete Huseby. Sistnevnte har gitt ham flere tips før deltakelsen.

– Hun er som en mor med en fotballspillersønn, så det er veldig bra. Jeg har fått mye gode råd og tips fra henne, sier han.

Simon Nitsche (29)

Sportsanker i TV 2

– Jeg gleder meg masse. Det er en helt, helt ny arena. Masse blandede følelser, men mye spenning. Jeg gleder meg, sier han til Nettavisen.

Nitsche skal danse med Helene Spilling, som imponerte stort på dansegulvet med Nate Kahungu i fjorårets sesong. Det er han godt fornøyd med.

– Hun er imponerende god i det hun holder på med, så jeg er veldig glad for å ha fått henne som partner.

Elin Ørjasæter (59)
Kommentator og dosent ved Høyskolen Kristiania

Elin Ørjasæter har i mange år vært et navn som til stadighet har dukket opp i ulike medier, deriblant Nettavisen, som kommentator. I tillegg er Ørjasæter forfatter, samt dosent ved Høyskolen Kristiania i Oslo – der hun underviser i personalledelse. 59-åringen er årets eldste deltaker i «Skal vi danse».

– Det er helt psykedelisk, det opplegget her. Så jeg er litt sånn: Hva er det jeg har sagt ja til nå? Men gøy blir det, sier hun til Nettavisen etter å ha blitt presentert som en av årets deltakere.

– Jeg kan ikke danse, legger hun lattermildt til.

Ørjasæter kan også overfor Nettavisen avsløre at hun kom med et sterkt ønske, nærmest et krav, til produksjonen før hun takket ja. Hun hadde nemlig et ønske om å bli partner med proffdanser Bjørn Wettre Holthe. Og ønsket ble innvilget.

– Jeg må ha han, sa jeg. Og da jeg skjønte at det var han, da ble jeg så glad at jeg nesten begynte å gråte.

Ørjasæter konkurrerer mot seg selv, ikke de andre kjendisene. Se hva hun sier om dette i videoen under:

Maren Lundby (26)

Skihopper

Maren Olstad Lundby debuterte som skihopper i 2007, og har siden blitt en av verdens beste innen idretten. 26-åringen har både verdencupseire og OL-gull i bagasjen, og er nå klar for å kjempe om seieren i en helt annen idrett: Dans.

– Jeg gleder meg veldig til å sette i gang og se hvordan dette går, sier hun til Nettavisen.

Lundby har takket ja til deltakelsen ettersom hun ikke skal hoppe noe i sommer, og bruker dermed høsten som en alternativ oppladning til neste sesong. Det tror hun blir veldig gøy, men noe danseerfaring har hun ikke.

– Jeg er absolutt ikke en danseløve. Jeg starter på scratch. Jeg har aldri danset, tror jeg, sier hun.

Likevel er målet å gå helt til topps i konkurransen:

– Jeg er ikke med for å delta, jeg er her for å vinne!

Alejandro Fuentes (33)

Artist

I 2005 sjarmerte Alejandro Fuentes hele Norge da han deltok i sangkonkurransen «Idol». Der kom han på tredjeplass, og 16 år senere driver 33-åringen fremdeles med musikk. Nå skal han også danse, i håp om å gå helt til topps.

– Jeg har blitt spurt i et par år, men aldri takket ja for det har ikke passet helt. Men nå er jeg med. Jeg gleder meg veldig, sier Fuentes til Nettavisen.

Fuentes har mye som skjer på hjemmebane om dagen, med kone, to barn og et tredje barn på vei. Derfor blir høsten travel for 33-åringen.

– Det blir litt pendling. Men vi får bare være flinke og reise til hverandre i helgene, så skal det nok gå bra. Det er bare en periode, så det får vi til, sier han.