Natt til mandag arrangeres MTV Music Video Awards, en prisutdeling som med årene har vist seg å skape overskrifter.

Skandalen de fleste kanskje forbinder med den årlige prisutdelingen skjedde i 2009, da Taylor Swift (32) mottok prisen for beste kvinnelige musikkvideo. Det var nemlig ikke alle som var like fornøyde med at 32-åringen fikk prisen.

Les også: Sophie Elise tatt på fersken med kjendissønn

Spesielt Kanye West (45) reagerte kraftig, og kuppet rett og slett Swifts takketale.

– Yo, jeg skal la deg fullføre, men Beyoncé hadde en av de beste videoene gjennom tidene, sa rapperen fra scenen med en tydelig forvirret Swift stående bak – med prisen i hånden.

Med stikk til eksen

Også i 2013 var Taylor Swift i sentrum av overskriftene etter den årlige prisutdelingen.

Den gang fordi hun ble fanget på kamera mens hun tilsynelatende sa «shut the fuck up» da One Direction vant pris. Ifølge Cosmopolitan hadde Swift og One Direction-medlemmet Harry Styles (28) hatt en kortvarig flørt som tok slutt noen måneder før den stjernespekkede prisutdelingen.

Samme kveld sendte hun et stikk i retning eksen da hun igjen vant i samme kategori som i 2008.

– Jeg vil takke personen som inspirerte denne sangen. Han vet hvem han er – og nå har jeg en av disse, sa hun da hun takket for prisen hun vant for låten «I Knew You Were Trouble», som ifølge ryktene skal ha handlet om 28-åringen.

Klinte til på scenen

I årene før Taylor Swift kom på banen, var det Britney Spears (40) som sto for flere av VMA-overskriftene.

Blant annet da hun i 2001 hadde med seg en levende pytonslange på scenen under fremførelsen av låten «I'm a Slave 4 U». I senere tid har 40-åringen kalt stuntet «dumt».

– Det var så sykt. Hvorfor gjorde jeg det? Det var så dumt, jeg vil aldri gjøre det igjen, sa hun til E! News i 2016.

Les også: Avslører utfordringer i samarbeidet: – Tærer litt på vennskapet

Den amerikanske popstjernen skapte også overskrifter da hun to år senere bokstavelig talt klinte til på VMA-scenen.

Under en fremførelse av «Like a Virgin» sammen med Madonna (64) og Christina Aguilera (41) overrasket nemlig de tre sangstjernene med flere hete kyss helt til slutt.

Kritikkstorm etter rumperisting

I 2013 var det ikke klining, men såkalt «twerking», som ble et samtaleemne etter VMA-utdelingen.

Da Miley Cyrus (29) og Robin Thicke (45) fremførte låten «Blurred Lines» fra scenen var det nemlig flere som reagerte, både på det seksuelle sceneshowet og på aldersforskjellen.

Midt under låten stelte nemlig Cyrus, ikledd et beige lakk-undertøyssett, seg foran Thicke, bøyde seg fremover og begynte å «twerke» mot underlivet hans. Samtidig stakk hun ut tunga og pekte en hvit skumfinger mot sitt eget underliv.

Opptredenen førte til kritikk fra flere hold, noe Cyrus reflekterte over da hun samme år gjestet «The Ellen Show».

– Ingen bryr seg om mannen bak rumpa. De bryr seg bare om den som rister på den. Dobbeltmoralsk, sa hun den gang.

Oppsiktsvekkende antrekk

Opp gjennom årene har også en rekke kjendisers antrekk på den røde løperen vakt oppsikt.

Spesielt Lady Gagas (36) kjøttkjole fra 2010 er det nok mange som husker. På denne tiden var Gaga en av verdens mest fremadstormende artister, og med hele 13 nominasjoner var hun allerede var en snakkis før utdelingen.

Les også: Har drømt om «Skal vi danse» i tolv år. Nå har programlederen mistet håpet

Det var derimot kjolen som fikk mest oppmerksomhet.

Ifølge Cosmopolitan besto kjolen av hele 18 kilo kjøtt, i tillegg til matchende hatt, veske og sko. Kjolen var designet av designer Franc Fernandez, og Gaga har i senere tid uttalt at hun brukte den for å fremme et viktig politisk budskap.

Da artisen gjestet det populære talkshowet «The Ellen Show» i 2010 fortalte hun ifølge Billboard at hun ønsket å rette et lys mot forsvarets behandling av homofile soldater.

– Den (kjolen, journ. anm) kan tolkes på mange ulike måter, men for meg handlet det om at hvis vi ikke står opp for det vi tror på og kjemper for rettighetene våre, kommer vi til slutt til å ha like mye rettigheter som kjøttet på bena våre, sa hun.

Også Lil' Kim (48) og Rose McGowans (48) kjoler fra henholdsvis 1999 og 1998 fikk enkelte til å heve øyebrynet.