(SIDE2): En ung kvinne fra Wichita i USA jobber daglig med tenåringsjenter og jenter på vei inn i tenårene. Deena Shoemaker har kommet over sin del av purunge jenter som gråter fordi de ikke passer inn i det de tror er sin klesstørrelse.

LES OGSÅ: Har dere seriøst tenkt at min 15 måneder gamle baby skal gå med dette?

Hopper over måltider

- Jeg har gitt råd til jenter som har hoppet over måltider, og jeg har tatt noen i å kaste opp maten de nettopp har spist, skriver Deena på sin Facebook-side.

- La meg forklare hvorfor jeg ikke er glad, Amerika. Du fotoshopper modeller og skuespillere og klasker dem på omslaget til skjønnhetsmagasiner. Nå for tiden er det ganske kjent at du lyver til oss og at de bildene ikke er virkelige bilder på den menneskelige kropp. Og jeg kan bevise overfor unge jenter hvordan photoshop fungerer, skriver Deena.

LES OGSÅ OM BENJAMIN som ble sjokkert da han så kjærestens klær

Det var når hun tittet i sitt eget klesskap at hun ble enda mer irritert.

For Deena Shoemaker fant ut at en bukse hun hadde i størrelse 35/36 passet like bra som en som var merket 42. Deena er for øvrig ikke den eneste som lar seg irritere. Også Charlotte Skogrand Bø fra årets «Top Model» raste over samme tema overfor Side2.

- Altså, hva er det for noe idioti og tull? Sa hun og mente kleskjedene gjemmer bort store størrelser.

Plutselig «plus size»

- Størrelse 35 passer meg på helt samme måte som størrelse 42. Så når dere gjør om størrelsene på en jentes bukser fra 9 til 16 (cirka 38 til 46), og kaller den «plus size», hvordan skal jeg kjempe mot det? Fotomanipilasjon er en ting, men hvordan tror dere jeg skal klare å overbevise henne om at nummeret som er trykket på innsiden av klærne hennes lyver også? Skriver Deena.

Amerikanske størrelser er ulike europeiske størrelser, men hvem har ikke oppsiktsvekkende nok (og skal vi si gledesstrålende oppdaget) at 36 passer oss, for neste gang å måtte kjøpe 40.

Lindex gjorde et nummer av dette nylig og sluttet med såkalte Generous-størrelser. Fra nå av henger de store størrelsene sammen med de andre størrelsene.

Uansvarlig

Deena Shoemaker mener klesgigantene oppfører seg uansvarlig når de bytter om på størrelser og størrelsene varierer så heftig.

Og til jentene hun jobber med, sier hun.

- Buksestørrelsen din bestemmer ikke hvor vakker du er. Det gjør livet.

HTML EMBED
embedNAvideo("iDGdN_dl6p9bTCv-W_nsxg", false)