Se video! Få første møte med årets «Farmen»-deltakere:

For en drøy måned siden sjekket det inn 14 nye deltakere på årets «Farmen»-gård. TV 2-konseptet har gjennom årene servert seerne en god dose dramatikk, romanser og intriger, og etter at vi har møtt årets deltakere er det ingenting som tilsier at det blir noe annerledes i år.

Blant deltakerne finner vi blant andre en TikTok-kjendis, en eiendomsadvokat og en klarsynt, og med et aldersspenn på 34 år mellom eldste og yngste deltaker er det duket for nok en suksessesong for kanalen.

Tirsdag 21. september er det premiere på den 17. sesongen av realitykonseptet, og allerede nå kan du bli bedre kjent med årets deltakere:

Robert Michael Scott (53)

Fra: Boston, USA
Bor: Bergen
Sivilstatus: Gift
Yrke: Bussjåfør / TikTok-er
Sosiale medier: @norwayrob

Norskamerikaneren Robert Michael Scott kan det godt hende at det er noe kjent med for de fleste. Den sprudlende bussjåføren fra Boston har nemlig det siste året bemerket seg på det sosiale mediet TikTok. Videoene inneholder trender, dans og viktige budskap.

Like før han tok turen til 1921 og inn på «Farmen»-gården rundet han over en million følgere, og videoene hans har hanket inn over 17 millioner visninger.

- Jeg er ingen vanlig bussjåfør. Det var sønnen min som bak ryggen min postet en video på TikTok som gikk viralt, og det var utrolig gøy, sier Scott med et stort glis.

@norwayrob

Patience is not the ability to wait, but the ability to keep a good attitude while waiting #busdaddy #busdriver

♬ original sound - norwayrob

Nå skal han ta en pause fra sitt nye «stjerneliv», for å reise tilbake 100 år i tid og inn på «Farmen»-gården. Selv forteller han at han aldri har vært på en gård før, men det setter ingen demper på verken humør eller forhåpninger.

- Jeg har tatt på en ku én gang, «that's it». Men jeg synes dette er veldig spennende. Jeg er ikke dum, jeg vet det blir vanskelig og hardt arbeid, men jeg vet også at det blir gøy. Det blir som livet, det går opp og ned, sier han.

Den familiekjære norskamerikaneren har før avreise gjort så gode forberedelser at han selv sier han allerede har vunnet. Etter at det ble klart at han skulle være med snudde han om livsstilen, og han har begynt å trene mer og spise bedre enn tidligere.

- Hodet mitt har aldri vært sunnere. Ting har virkelig vært helt fantastisk, sier han til Nettavisen før han fortsetter:

- Men jeg er veldig spontan, så det er egentlig best at jeg ikke vet for mye av hva jeg har i vente.

Amalie Lund (23)

Fra: Tønsberg
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Vekter
Sosiale medier: @iamamaliie

Amalie Lund har alltid drømt om å få være med på «Farmen», og etter at hun ble pushet på av en venninne til å melde seg på årets sesong er det en drøm som går i oppfyllelse for 23-åringen.

- Jeg er nok den sprudlende dama som folk kommer til å undervurdere når vi kommer inn. Men jeg er en jente med bein i nesa, og som er sterk og kan litt om alt.

Hun forteller til Nettavisen at det derimot er en spesiell ting hun er litt bekymret for før hun reiser inn på gården: Slakt. Det har gjennom alle de tidligere sesongene av «Farmen» vært slakt i en eller annen form. Selv vet ikke Lund hvordan hun kommer til å takle det.

- Jeg føler meg litt dobbeltmoralsk når det kommer til slakting. Jeg har vært med på slakt flere ganger tidligere, og jeg får litt klump i magen av det. Generelt spiser jeg lite gris, jeg holder meg til kylling og fisk. Så jeg liker det ikke, og kommer nok til å rømme til skogs. Det blir tøft, men jeg må nok prøve å stå i det, sier hun og legger til at hun vil spise det hun kan inne på gården for å få i seg næring.

Lund har før hun skal inn på gården allerede fått råd fra en tidligere «Farmen»-deltaker. Hun er nemlig bestevenninne med den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren og modellen Maiken Wahlstrøm Nilssen.

- Hun har gitt meg litt enkle, gode råd som å være meg selv. Hun kjenner meg godt, så hun vet jeg kommer langt med det. Hun spiste jo poteter på siden, så hun har sagt jeg må gjøre det jeg må gjøre for å komme lengst mulig. Så «gjør det du må for å komme langt» er det som sitter igjen.

Thorvald Nyquist (51)

Fra: Asker
Sivilstatus: Gift
Yrke: Eiendomsadvokat
Sosiale medier: @thorvaldnyquist

Arbeidsjernet Thorvald Nyquist er kanskje ikke den typiske «Farmen»-deltakeren mange ser for seg. Eiendomsadvokaten fra Asker sier at det er den eplekjekke tonen fra sofaen under tidligere sesonger som har fått ham til å melde seg på.

- Jeg tror nok det er ganske mange av de som kjenner meg som lurer på hvorfor jeg har meldt meg på «Farmen», for det er noe helt annet enn alt jeg har gjort tidligere. Men jeg ble motivert til å melde meg på av at jeg har vært litt eplekjekk når jeg har sett på programmet med familien, og har sagt ting deltakerne burde gjøre annerledes. Så til slutt sa barna «meld deg på da, pappa» og da gjorde jeg det, sier han til Nettavisen.

Men det er ikke bare pågangen fra barna som gjør at Nyquist har valgt å bli med på årets bondeeventyr. Han forteller til Nettavisen at etter 25 år med hard jobbing, skal det blir godt å ta en liten pause fra hverdagen.

- Jeg er en av de litt rare menneskene som gleder meg litt til fysisk slit, psykologisk slit, praktiske oppgaver og det å være sulten. Det å vite at det blir enda verre i morgen, teste meg selv og komme ut av komfortsonen, alt dette får jeg i «Farmen».

Heidi Lereng (24)

Fra: Bergen
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Daglig leder
Sosiale medier: @heidilereng

24 år gamle Heidi Lereng fra Bergen har allerede før hun kommer inn på gården blitt historisk. Gladjenta fra Bergen reiser nemlig tilbake til 1921 med en hånd færre enn resten av deltakerne. Det ser hun ikke på som et problem i det hele tatt.

- Jeg er født med denne hånden og har hatt den hele livet, så det er ikke noe nytt for meg. Tanken på å ha to hender for meg, det er som å ha ti tommeltotter, jeg kunne aldri tenkt meg det. Jeg har aldri møtt på noe som jeg ikke har klart, sier hun til Nettavisen.

Hvordan de andre deltakerne vil forholde seg til Lereng og hennes «mangel» gjenstår å se, men som hun selv sier er det ingenting hun til nå ikke har klart.

- Jeg hadde aldri meldt meg på «Farmen» om jeg ikke visste at jeg kommer til å klare det. Mange kommer nok til å se litt rart på meg når jeg gjør enkelte ting, for jeg må jo være kreativ. Det er enkelte ting som jeg ikke kan gjøre akkurat sånn som alle andre, så jeg må være litt kreativ og bruke litt albuer, knær og hals. Det funker like bra som alt annet, sier hun og fortsetter:

- Mennesker er jo veldig flinke til å dømme andre, jeg gjør jo det selv og. Jeg tror nok de andre deltakerne kommer til å ha sine tanker, spørsmålet er jo bare om det vil veie i positiv eller negativ grad for min del.

Simon Tronstad Jacobsen (23)

Fra: Tromsø
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student
Sosiale medier: @simontronstad

Ved første øyekast ser Simon Tronstad ut som han kommer rett ut fra en amerikansk High School-film med det blonde håret oppsatt i en «man bun» og brede skuldre. Kanskje ikke så rart, da han har tilbrakt de siste årene i Chicago hvor han har studert business management og spilt basket. Nå skal han derimot bytte ut den amerikanske hverdagen med gårdslivet i 1921.

Han innrømmer til Nettavisen at han egentlig hadde glemt av at han hadde sendt inn en søknad til programmet, men når han først har kommet gjennom nåløyet er han bare spent.

- Jeg tar med meg godt humør inn. Jeg kan jo ingenting, de siste tre årene har jeg bodd i en storby hvor jeg har surret i gaten og kastet ball. Så jeg skal prøve å lære så mye som mulig og gi høy innsats på alt. Det er i alle fall planen, sier han.

Selv tror han at det skal bli deilig å reise 100 år tilbake i tid, og det å skulle være offline for en periode gleder han seg til. Med en normalt hektisk hverdag hvor det skjer noe hele tiden sier han at det skal bli deilig å leve i nuet.

Inn på gården har 23-åringen tatt med seg en helt spesiell ting. Han har tatt med seg en ullgenser som betyr veldig mye for ham.

- Det er en ullgenser som jeg har fått av onkelen min fra Svalbard. I Nord-Norge må vi jo ha ullgenser når det er sommer, så den har jeg brukt mye opp gjennom og betyr veldig mye, sier han med et smil.

Herman Herberth Herding (24)

Fra: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: C.E.O
Sosiale medier: @hermnnhh

Vestkantgutten Herman Herberth Herding har ingen erfaring når det kommer til gårdsdrift, men etter at han og søsteren hadde sett en rekke «Farmen»-episoder under lockdown var det en spydig kommentar fra søsteren som fikk ham til å melde seg på.

- Jeg vet ikke helt hva jeg har meldt meg på, men jeg får ta det som det kommer. Søsteren min fikk helt lættis, og ingen i familien har egentlig troen. De tror jeg er hjemme igjen etter en uke, så det er lite støtte der, sier han med et lurt smil.

Kompisene tror derimot at 24-åringen er skapt for å være på TV-skjermen, så det er mer støtte å få hos dem.

- De ville helst at jeg skulle være med på «Paradise Hotel» eller «Ex on the Beach», men det kunne jeg aldri gjort. Jeg vil heller være med på noe som utfordrer meg litt, så da er «Farmen» en god løsning.

Det er ingen tvil om at kompisene har en viktig rolle i Herdings liv. Før han skal inn på gården gjør han det klart ovenfor Nettavisen at det er tre ting vil savne mest fra 2021.

- Snus, gutta og å kunne dra ut. Bare det å kunne gjøre hva man vil når man vil. Og selvfølgelig niesen min på to år, men resten av familien blir det egentlig litt deilig å komme seg unna, sier han med et smil.

Grethe Enlid (49)

Fra: Trondheim
Sivilstatus: Gift
Yrke: Bedriftsleder/gründer
Sosiale medier: @gretheenlid

Grethe Enlid er en dame med bein i nesa, som allerede i en årrekke har forberedt seg til høstens bondeeventyr. For 13 år siden søkte hun for første gang, men først i år ble drømmen oppfylt.

- Jeg synes jeg er veldig heldig som får lov til å være med på «Farmen», jeg har alltid hatt en drøm å få være med, sier hun til Nettavisen.

Trønderen har sett alle sesongene av både «Farmen» og «Farmen Kjendis», så hun har stålkontroll på hva programmet går ut på. Selv om hun ikke hadde møtt de andre deltakerne da vi tok en prat med henne, visste hun allerede da hva slags plass hun vil ha i gruppa.

- Jeg er en dame som liker å prate mye og tar mye plass til til tider. Men så er jeg veldig omsorgsfull og snill med folk rundt meg, så jeg tror nok jeg blir en omsorgsperson for de rundt meg, kanskje spesielt de yngre.

Det er derimot en type personer hun håper holder seg langt unna gården.

- Om det er en type jeg ikke liker så er det bedrevitere. Spesielt kanskje eldre menn som ikke forstår at andre også har et eller annet godt å komme med og som det omtrent ikke går an å diskutere med. Jeg er glad i diskutere, men da må man også evne å lytte.

Mohammed Sarmadawy (27)

Fra: Bergen
Sivilstatus: Singel
Yrke: Regissør/fotograf
Sosiale medier: @mopiece

Bergenseren Mohammed Sarmadawy er kanskje best vant med å være bak kamera. De siste årene har han nemlig jobbet som fotografen til den verdenskjente norske DJ-en og musikkprodusenten Alan Walker.

De siste årene har bestått av å reise jorda rundt sammen med Walker, og derfor har ikke 27-åringen har ikke sett en eneste sesong av «Farmen» på flere år.

Da han fikk beskjed om at han skulle være med måtte han derfor se seg litt opp.

- Da gikk det opp for meg hva jeg egentlig har meldt meg på. Jeg «grugleder» meg veldig. Forhåpentligvis blir det en av de mest spennende og gøyeste opplevelsene jeg har hatt i mitt liv. Det blir i alle fall en utfordring, sier han til Nettavisen.

Selv er han veldig fornøyd med kontrasten gårdslivet blir fra hans daglige liv med 300 reisedager i året. Han forteller til Nettavisen at det å nå skulle være isolert på en gård, uten teknologi og alt annet livet bringer med seg, skal bli godt for han.

- Det vil nok dra meg ganske langt ned på jorda igjen, og det er jeg veldig takknemlig for. Det vil bli en helt rå opplevelse som jeg aldri vil få igjen. Så det skal jeg nyte.

Tonje Frigstad (21)

Fra: Kristiansand
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student
Sosiale medier: @tonjefrig

Tonje Frigstad er sesongens yngste deltaker, og har vært en fan av «Farmen» siden hun var liten. Nå er det endelig hennes tur til å begi seg ut på eventyret og utfordringene som kommer.

- Jeg er nok veldig forberedt på at mange vil sette meg i en bås jeg ikke hører hjemme i, det vet jeg nesten at vil skje. At det kommer noen eldre karer med mye erfaring som kanskje vil tro jeg er litt mer udugelig enn jeg egentlig er.

Det at hun er så positiv tror hun selv kan hjelpe henne mye når hun nå skal inn på «Farmen», og hun forteller til Nettavisen at det skal mye til for å dempe humøret hennes. Men hun har vært gjennom mye tungt tidligere, både psykisk og fysisk, som gjør at hun vet godt hvor grensen hennes går.

- Jeg har vært i militæret, hvor jeg var i en ganske kul og tøff førstegangstjeneste på Rena hvor jeg var fallskjermspakker og også fikk hoppet masse i fallskjerm. Der gikk jeg også gjennom et ganske tøft opptak til noe annet enn det jeg ble, hvor jeg lærte mye om meg selv og var gjennom mye med meg selv, som gjorde at jeg kom ekstremt mye sterkere ut av det.

At Kristiansandjenta er godt forberedt til utfordringene som venter henne på «Farmen» er det ingen tvil om, og hun avslører til Nettavisen at hun har lagt litt ekstra tid til forberedelsene til de forskjellige tvekampene.

- Jeg har kastet en del øks, sagd mye, stått en god del med melkespann og lest meg opp på kunnskapsspørsmål. Også har jeg prøvd meg på slegge sammen med pappa, men det fant vi fort ut av at kanskje ikke var det lureste å velge for min del, sier hun med et smil.

Kåre Gunnar «Svæsaspær» Skaret Bjøringsøy (35)

Fra: Smøla
Sivilstatus: Singel
Yrke: Anleggsarbeider og gulrotbonde
Sosiale medier: @sveisasper

Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy, eller enkelt og greit «Svæsaspær», har hørt en god stund av sine nærmeste at han er litt gammeldags. Ikke er han fan av teknologi og data, og helst bruker han tiden sin utendørs.

Til daglig jobber han som anleggsarbeider på Smøla, men ved siden av det er han faktisk bonde.

- Elsker å være ute. Jeg har både en garasje hvor jeg bygger ting, og jeg er gulrotbonde. Jeg har 50 mål hvor jeg holder på med det på hobbybasis. Det er mye å gå ifra nå, men det er noen kompiser hjemme som tar seg av det, sier han til Nettavisen.

Allerede før avreise har han stemplet seg selv som klassens klovn, men tror selv at erfaringen han har hjemmefra kan hjelpe han godt på «Farmen». Det er motivasjonen om å få vite hvordan bestefedrene og de før der igjen levde som gjør at han nå gleder seg til å komme inn på gården.

- Det vanskeligste blir at vi ikke har det maskineriet vi har i dag, som vi er veldig opphengt i. Både gravmaskinmessig, traktormessig og ikke minst alle kjøkkenmaskiner som oppvaskmaskin og kokeplate. Vi har det egentlig veldig enkelt i år 2021 i forhold til 100 år tilbake. Det er artig å tenke på at jeg skal leve slik mine bestefedre gjorde på den tiden.

Sulekha Geele (36)

Fra: Oslo / Somalia
Sivilstatus: Singel
Yrke: Tolk og oversetter
Sosiale medier: @sue_geele

For noen av oss er det kanskje noe kjent med Sulekha Geele fra før. Helt tilbake i 2005 var hun med i den første sesongen av «Top Model» i Norge, men siden den gang har hun ikke vært å se på skjermen. Nå, 16 år senere, er sminke og hæler byttet ut med gårdslivet.

- Jeg har aldri sett en episode av «Farmen», kun «Farmen Kjendis» da Erlend Elias var med, for han er hysterisk morsom og jeg mener han faktisk er veldig intelligent. Så det var eneste gangen jeg gadd å følge med, sier hun med et smil.

Selv tror hun at hennes indre styrke er hennes billett til å gjøre det godt på «Farmen», og hun tror også at bakgrunnen hennes fra Somalia vil hjelpe henne godt på veien.

- Jeg kom fra Somalia da jeg var syv år gammel, og jeg har opplevd veldig mye. Jeg har ikke samme oppvekst som mange andre der ute, jeg har andre opplevelser. Det har gjort meg veldig sterk, og jeg er veldig stolt av hvor jeg er fra.

Før avreise har hun lagt en helt spesiell strategi for å komme langt i konkurransen.

- Den er å ligge lavt, og ikke ha så mange meninger og følge strømmen litt. Bli bestevenn med alfaen i gruppa, så når alfahannen, storbonden og jeg kommer overens og de vet hvor hardt jeg jobber, så vil de se at jeg ikke er lat, sier hun og legger til:

- Menn elsker jo komplimenter og å snakke om seg selv. Så å si ting som «så fine skuldre du har» eller «du ser bra ut når du sager», og høre på når de jatter som seg selv, og få det til å se ut som jeg hjelper til med hardt arbeid. Det er min strategi.

Heidi Persdatter Greiner Haaker (55)

Fra: Kirkenes/Lakselv
Sivilstatus: Gift
Yrke: Kunststudent
Sosiale medier: @heidipersdatter

Heidi Persdatter Greiner Haaker ser mer enn hva resten av oss ser her i verden som klarsynt. Faktisk visste hun allerede før hun sendte søknaden at hun skulle få plass i årets sesong.

- Jeg spurte mannen min, Pål, om det var greit for han at jeg meldte meg på, og sa «for når jeg melder meg på kommer jeg inn vet du». Og her sitter jeg. Jeg er klarsynt, sanndrømt og driver med helbredelse. Det gjør jeg nesten hver dag, men jeg har aldri tatt betalt for det. Jeg har fått en gave som jeg vil dele med andre, sier hun og legger til:

- Eller så ser jeg ting og prater med folk. Men jeg skrur det litt av og på.

Ikke bare er hun klarsynt og healer, men hun har også vært politisk aktiv siden hun var 17 år og har sittet på sametinget fra 2009 til 2013. Nå har hun derimot tatt en pause fra politikken.

- Det er veldig rart å ha en pause fra politikken, for om du er politiker så har du det på en måte i deg. Men jeg får helt sikkert diskutert masse på «Farmen», det regner jeg med.

Selv tror hun at hun blir den «gamle dama» som de andre deltakerne ikke vil bry seg så mye om, og hun tror de andre deltakerne lett vil undervurdere henne.

- De vet ikke at jeg kan faktisk alt vi driver på med der inne. Jeg er god til å fiske, jeg kan snekre, jeg kan alt om urter og planter, om dyrene og jeg har jobbet som kokk i mange år, så det kan jeg. Så jeg kan veldig mye, men jeg skal ligge lavt og gå under at jeg er kunststudent, sier hun med et glimt i øyet.

Tina Teien (38)

Fra: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Key Account Manager
Sosiale medier: @tina.teien

Under fjorårets finale av «Farmen» valgte Tina Teien å sende inn en søknad selv til årets sesong. Selv om hun selv tror hun er en god realitydeltaker, er det bare «Farmen» hun faktisk kunne tenkt seg å delta i. Da Nettavisen møtte henne rett før hun skulle inn på gården var forventningene skyhøye.

- Jeg håper det blir kjempeøgy og en oppelvelse for livet. At det blir utfordrende og at jeg får møte masse hyggelig mennesker. Kanskje noen gode venninner og noen kjekke gutter, sier hun med et smil.

Selv er hun litt usikker på hvilken rolle hun vil få i fellesskapet inne på gården, men forteller til Nettavisen at hun håper hun blir sett på som positiv.

- Jeg har vært inne på tanken om at jeg er hun bitchen, men det tror jeg ikke. Jeg kan nok bli en bitch om noen går meg skikkelig på nervene, da kan jeg bli en liten djevel. Men jeg er ikke utgangspunktet en bitch. Jeg er nok hun som kan ta mye plass, og drar opp stemningen og er et arbeidsjern. Men om jeg har en dårlig dag så kan jeg dra ned hele gruppa, sier hun med en god latter.

Hun forteller til Nettavisen at det gjerne er folk som kverulerer, eller som er bedrevitere, som går henne ordentlig på nervene. I tillegg til det, og en Tina med lite mat, da er det klar tale fra 38-åringen:

- Det kan smelle inne på «Farmen».

Kjell Strand (55)

Fra: Kvernevik
Sivilstatus: I et forhold
Yrke: Helsefagarbeider/gründer og eier av egen bedrift

Det enkle livet hvor alt tar lang tid og planlegges, passer Kjell Strand midt i blinken. Han er glad i å være ute i naturen, jobbe hardt og lære noe nytt. Nå skal han inn på «Farmen», og tar med seg mange tidligere erfaringen inn på gården.

- Dette å lære nytt om ting jeg overhodet ikke kan fra før blir veldig bra. Jeg har aldri vært i en smie. Jeg har hatt noe kontakt med dyr, og jeg er jeger og vært med på slakt tidligere. Men dette med det enkle livet, å bruke lang tid på å koke opp bare en kjele vann... Det er motivasjonen for å være med på «Farmen».

Tidligere sesonger har det vært både smuglet med ting inn på gården, og det er få som glemmer bråket som som fulgte da flere av fjorårets deltakere hadde sneket seg ut av gården for å dra på fest. Slik oppførsel er totalt uaktuelt for Strand.

- Det er helt uaktuelt å skulle smugle med seg noe inn på gården. Jeg skal inn med det som de har bedt meg om å ta med og jeg skal inn på gården for å være på gården. Jeg skal ikke inn dit for å nappe til meg noen øl fra en nabogård, det er totalt uaktuelt.

Selv håper han at han kan bli en god motivator for de andre deltakerne og at han vil være flink til å holde humøret oppe i gruppen.

- Jeg håper jeg vil bli en som folk føler de kan gå til, og at jeg kan hjelpe til.