Gå til sidens hovedinnhold

Dette er den beste strømmetjenesten

Vi har tatt en kikk på alle tjenestene for å gi deg vår anbefaling.

Serieguiden har sett på de strømmetjenestene som er tilgjengelig i Norge. Hver uke anmelder Serieguiden de nyeste seriene. Under har podkasten og videoshowet gått gjennom de strømmetjenestene som er allment tilgjengelig i Norge for å kåre den beste.

Lyst til å snakke litt om serier, og få serietips? Bli med i gruppen Seriesnakk på Facebook.

NB! Vi har ikke vurdert sportsrettighetene på de forskjellige kanalene.

HBO Nordic

I en setning: En nordisk versjon av den gamle HBO-kanalen med litt ekstra innhold. Vil bli erstattet av HBO Max som er lansert i USA i løpet av året.

Filmer: Har ikke så mange filmer, men har generelt høy kvalitet på det utvalget som er der. Dog har både Justice League og Wonder Woman 1984 hatt onlinepremiere her nå, så framtiden ser litt annerledes ut.

Serier: Veldig høy kvalitet på seriene. De beste seriene for voksne de siste årene finner du her, og nye serier er generelt av ypperste kvalitet.

Innhold for barn: Har et overraskende stort tilbud for barn, med mange gode serier og filmer som barn liker.

Brukergrensesnitt: Lider av Netflix-syken på å vise fram ting, men er noe flinkere til å vise fram nyhetene. Har ikke så mange ting som forsvinner, så enklere å forholde seg til. Mangler profiler.

Teknisk: Har en teknisk plattform som er under middels, med 2 samtidige strømmer og 5 enheter. Har støtte for de fleste enheter, men dette er den svakeste delen til HBO Nordic. Beste oppløsning er HD.

Pris: Koster 89 kroner i måneden.

Vurdering: Veldig god kvalitet på serier, og filmene er generelt god. Har høyest snitt i kvalitet, men noe mindre innhold enn Netflix. Det er likevel teknikken som gjør at scoren til HBO blir ett hakk dårligere enn de to testvinnerne vi har. Likevel, er du ute etter de beste seriene for voksne har du ikke mye valg.

Karakter: 8/10

Netflix

I en setning: Den store amerikanske strømmetjenesten som egentlig startet som videoutleie.

Filmer: Har mange filmer, også eksklusive laget for tjenesten. Har også en god del nordiske filmer.

Serier: Mange serier av god kvalitet, mange eksklusive laget for tjenesten. Kvaliteten er noe varierende, men generelt gode på underholdningsserier.

Innhold for barn: Stort innholdsutvalg for barn med flere egne serier.

Brukergrensesnitt: Enkelt å bruke, men skjuler for godt ting på vei ut. Selv om nyheter har fått egen seksjon er det vanskelig å følge med på innholdet på Netflix. Du kan ha 5 profiler.

Teknisk: Veldig god teknisk plattform som virker på omtrent alt som finnes av dingser. Har en fin offlinemodus. Den høyeste prisen gir deg 4 samtidige strømmer.

Pris: Koster 159 kroner om du skal ha 4K og 4 strømmer, som betyr at familier må ut med den prisen. Rimeligste med SD og kun 1 strøm koster 89 kroner.

Vurdering: Ujevn kvalitet på serier, litt tilfeldig utvalg på film og vanskelig å følge med på hva som forsvinner gjør at vi trekker 1 poeng fra toppscore. Alt annet med Netflix er utrolig bra, og du finner alltid noe å se på her. Prisen på 159 kroner for det abonnementet flest må lande på er høyt, men verdt det.

Karakter: 9/10

TV 2 Sumo

I en setning: TV 2s strømmetjeneste som snart skifter navn til Play (oppkalt etter den gamle videotjenesten til Nettavisen som het 2 Play?) .

Filmer: En god del filmer, med stort innhold av nordiske.

Serier: Seriene du kjenner fra TV 2, men også en del som aldri vises på TV-skjermen.

Innhold for barn: Et relativt stort arkiv med barneinnhold slik som Vennebyen og nordiske filmer.

Brukergrensesnitt: Sumos grensesnitt har blitt bedre med årene, men det er fortsatt litt krøkkete å finne fram til favoritter og det man har sett på før. 10 profiler.

Teknisk: En fin teknisk plattform som strømmer relativt godt, også fra direktestasjonene til TV. Ikke 4K.

Pris: Har et villniss av valg på abonnement. Den billigste koster 79 kroner, men har ikke direktekanaler og har reklame. Film og serier, som kan sammenlignes med Netflix og de andre koster 129 kroner. Så kan du kjøpe total med og uten Premier League, men det vurderer vi ikke i denne anmeldelsen.

Vurdering: Sumo koster en del penger for innholdet du får, men mange av seriene er gode. Vanskelig å anbefale om du har TV 2 allerede, men tjenesten er selvfølgelig fin å ha om man går glipp av en episode eller to.

Karakter: 7/10

Disney plus

I en setning: Disneys egen strømmetjeneste som også har Star (Hulu) og National Geographic, samt filmer fra Fox og serier fra ABC.

Filmer: Disneyfilmene (som inkluderer Star Wars og Marvel), men også mange klassikere fra Fox. Ikke mange nyheter utover det, men de som kommer er av høy kvalitet.

Serier: Et stort arkiv av klassikere i tillegg til nye eksklusive serier fra Marvel og Star Wars, blant annet. Wandavision, Falcon and the Snowman og Mandalorian er tre av de beste seriene som har kommet de siste årene, og de kan du kun se her.

Innhold for barn: Ingen over. Ingen ved siden av. Seriene og filmene barna ser om og om igjen.

Brukergrensesnitt: Veldig god oversikt over nyheter, og tilgjengelig innhold. Kan likevel være litt vanskelig å se den store mengden av klassikere uten å søke litt tilfeldig. 7 profiler.

Teknisk: De aller fleste plattformer støttes, og har ubegrenset antall enheter og 4 strømmer. Offlinemodus på alt innhold.

Pris: Koster 89 kroner for 1 måned, 890 for ett år.

Vurdering: Bedre for deg som ser på enn Netflix med at alt er i 4K som kan være det med den prisen du betaler, 7 profiler og fin oversikt over nyheter. Litt snillere, rett og slett mot deg. Veldig høy kvalitet på innholdet, og mye mer innhold enn du tror. Sliter litt med mengden nyheter, og kan irritere noen ved at de beste nye seriene kun har 1 episode i uken. Likevel, dette er en tjeneste du absolutt bør ha. Kniver med Netflix om å være best i klassen om du liker Marvel og Star Wars, eller har barn i hus.

Karakter: 9/10

NRK Nett-tv

I en setning: Strømmetjenesten til statskanalen.

Filmer: Har noen filmer, og generelt er de filmene som er der av høy kvalitet.

Serier: Veldig høy kvalitet på seriene, og mange egenproduserte. Klassikere du kjenner igjen.

Innhold for barn: Har den egne store tjenesten NRK Super for barn, som vel egentlig er den beste tjenesten utenom Disneys egen for barn.

Brukergrensesnitt: Mangler litt på brukergrensesnitt (Appen til NRK Super er super...), og har ikke offlinemodus. Krever ikke innlogging, men innlogging gir deg muligheter til å huske hvor du er i serier samt lagre favoritter. Ingen begrensninger.

Teknisk: Fin teknisk plattform på de fleste enheter, HD. Har ikke offlinemodus.

Pris: Du betaler mellom 0 og 3166 kroner for NRK gjennom økt skatt i året. En vanlig familie med 2 skatteytere betaler altså litt over 260 kroner i måneden.

Vurdering: Særdeles høy kvalitet på det meste, og for prisen over har du også radio og nettavis-virksomhet. Vi skulle ønske oss litt bedre apper på smarte TV'er og annet, men ellers er dette en god tjeneste. Om du synes den er verdt prisen du betaler er opp til deg, men det er heller ikke frivillig...

Karakter: 9/10

SF Kids

I en setning: En strømmetjenste fra barneleverandøren SF.

Filmer: Ingen for voksne.

Serier: Ingen for voksne

Innhold for barn: Kjente serier og filmer fra SF som ligger på andre tjenester.

Brukergrensesnitt: Helt fint brukergrensesnitt som barna bruker greit.

Teknisk: Mangler støtte for en del smarte TV'er, 5 enheter og 3 strømmer samtidig. HD. Teknisk under middels.

Pris: Koster 69 kroner i måneden.

Vurdering: En helt grei tjeneste for barn, men hvor de 14 dagene du får gratis kan være nok for en ferieopplevelse.

Karakter: 5/10

Paramount+

Vi kommer tilbake med vurdering av Paramount+ når tjenesten blir allment tilgjengelig.

Viaplay

I en setning: Strømmetjenesten til Viasat, og deres kanaler med mye film.

Filmer: Et godt filmutvalg, som byttes stadig ut. Kan dog virke som om det er mer film der enn du tror, men generelt mange nyheter.

Serier: Har noen egenproduksjoner, men har slitt med kvaliteten på disse. Har også realityserier hvor folk har sex på TV (Paradise Hotel, altså).

Innhold for barn: Mye innhold for barn. Filmer og serier, med mye nordisk også.

Brukergrensesnitt: Et fint brukergrensesnitt med pluss for å inkludere IMDB-score på serier og filmer. 6 profiler.

Teknisk: HD, 2 samtidige strømmer og tilgjengelig på nesten alle plattformer.

Pris: Koster 129 kroner i måneden.

Vurdering: Dette er en fin tjeneste, men mangler litt på toppen grunnet litt for lav kvalitet på de egenproduserte seriene til nå. Mangler altså det litt eksklusive, selv om seriene generelt er gode og det er mange gode filmer. Liker du Paradise Hotel så er det jo ikke noe annet valg, dog (Vel, Viafree med reklame...)

Karakter: 8/10

Amazon Prime

I en setning: Den andre store amerikanske strømmetjenesten, eller det var i hvert fall det. I USA en del av deres totale Prime-pakke, men for oss nok en strømmetjeneste.

Filmer: Noen få filmer, og noen nye eksklusive. Et utrolig stort arkiv med B-filmer med tvilsomt innhold.

Serier: Har flere gode serier, blant annet Hunters og et par andre som du egentlig ikke har lyst til å gå glipp av.

Innhold for barn: Eget utvalg for barn, men som ikke er dubbet på norsk.

Brukergrensesnitt: Et greit brukersnitt slik du kjenner fra, men har samtidig litt forvirrende i kategorisering. Verst er det å finne igjen ditt abonnement hvis du skal si opp, eller gjøre forandringer på det.

Teknisk: Du har 3 strømmer, og mange enheter og 4K. Teknisk sett er dette bra, og blant de beste.

Pris: Koster 65 kroner i måneden, og du får 30 dager gratis. Kan være verdt å sjekke for å sjekk om du liker innholdet. Eventuelt se Hunters eller noen av de andre gode seriene.

Vurdering: Mindre innhold enn hos flere av de andre, og ingenting nordisk. God kvalitet på noe, men lavere snittkvalitet enn de beste. Foreløpig, før eventuelt Amazon lanseres helt i Norge med sitt Prime bør du styre unna.

Karakter: 4/10

Discovery plus (Dplay)

I en setning: Strømmetjenesten til Discovery (TV Norge, Fem, Max, Discovery, TLC og flere).

Filmer: Mangler filmer.

Serier: Flere nordiske serier (Ex on the Beach, Wahlgrens verden) og noen få internasjonale slik som Big Bang Theory.

Innhold for barn: Har ikke barneprogrammer.

Brukergrensesnitt: Fint brukergrensesnitt, men har bare 1 bruker. 3 samtidige strømmer.

Teknisk: Grei teknisk plattform, med HD, mangler offlinemodus selv om den er tilgjengelig på en del smarte flater.

Pris: Koster 79 kroner for underholdningspakken, 129 kroner for livetilgang.

Vurdering: Det er store mengder med reality her, og en mye nordisk innhold. Har likevel mindre innhold enn mange av de andre. Liker du seriene du bare får her er det likevel et greit valg.

Karakter: 6/10

Apple TV+

I en setning: Apples egen satsing på strømmetjeneste.

Filmer: Noen få filmer som du kun får her.

Serier: Noen eksklusive serier av høy kvalitet slik som Morning Show, Ted Lasso og Defending Jacob.

Innhold for barn: Litt eget innhold for barn.

Brukergrensesnitt: Enkelt å bruke, men skjuler for godt ting på vei ut. Selv om nyheter har fått egen seksjon er det vanskelig å følge med på innholdet på Netflix. Du kan ha 5 profiler.

Teknisk: Veldig god teknisk plattform som virker på omtrent alt som finnes av dingser. Har en fin offlinemodus. Den høyeste prisen gir deg 4 samtidige strømmer.

Pris: Koster 59 kroner, men du får 1 år med kjøp av en Apple-enhet.

Vurdering: Denne tjenesten er ikke verdt å kjøpe alene, men har du en Apple-enhet bør du kikke på det gode innholdet. Vi gir karakteren basert på å kjøpe eget abonnement.

Karakter: 3/10

Strim

I en setning: Et alternativ til å abonnere på en TV-tjeneste. Her får du tilgang på NRK, TV 2, TVNorge, Disney-kanalene, BBC, Discovery, Matkanalen, Paramount, HBO Nordic og Viaplay.

Filmer: Har innholdet som du har sett over, og direktekanaler.

Serier: Veldig mye innhold om du kjøper den store pakken.

Innhold for barn: Her får du både Disney og Nickelodeon, samt Viaplay og TV 2-innholdet. Mye innhold for barn.

Brukergrensesnitt: Ganske greit brukergrensesnitt, men bare 1 profil. Litt mer som vanlig TV siden fokus er på kanaler. Eventuelt bruk av søk.

Teknisk: En fin teknisk plattform med 5 enheter samtidig, maks HD.

Pris: Den minste pakken koster 129 kroner, men skal du ha alle tjenestene er prisen 329 kroner.

Vurdering: Har du ikke en vanlig TV-pakke er dette et godt kjøp. Mye innhold i en og samme abonnement.

Karakter: 8/10

Lyst til å snakke litt om serier, og få serietips? Bli med i gruppen Seriesnakk på Facebook.