Årets sesong av «Mesternes Mester» gikk av stabelen med et smell 1. januar, der Øystein «Pølsa» Pettersen (38) imponerte TV-seerne ved å mildt sagt smadre den tidligere rekorden i 90-grader-øvelsen.

Pølsas imponerende prestasjoner er imidlertid ikke det eneste som har imponert TV-seerne så langt i konkurransen.

Les også: Bjørn Einar Romøren hylles for deltakelsen: – Handler ikke om at man skal gjøre alt alene

Årets sesong er spilt inn på idylliske Sørlandet, nærmere bestemt i Ulvøysund mellom Lillesand og Kristiansand, der huset som deltakerne bor i har vakt stor oppsikt.

Idyllisk luksus

Det er ikke uten grunn at prakteiendommen Kampedalen har vakt interesse blant TV-seerne i årets sesong av «Mesternes mester».

Villaen, som i dag eies av skipsrederen Robert Hvide Macleod, ble bygget på 70-tallet og har en lang historie bak seg av velstående eiere, eksklusive fester og kansellerte salg.

Den tolv mål store tomten rommer et nyrenovert hovedhus på 515 kvadratmeter, dobbelgarasje, uthus med hobbyrom, et naust med egen badstue og intet mindre enn en 550 kvadratmeter stor brygge som visstnok er bygget slik at det skal være lett å lande med helikopter.

For ikke å snakke om den private sandstranden med skjellsand, ifølge Agderposten.

Ifølge innsynsdokumenter som Nettavisen sitter på er også et av bygningene på tomten registrert som Sefrak, altså et kulturminne. Tidligere Finn-annonser tyder på at dette skal være den sjarmerende sjøboden som som ble bygget i 1830, og som senere er blitt renovert.

Sjøboden inneholder et oppholdsrom der man ifølge Finn-annonsen «kan dekke langbord og sitte innendørs hvis det er dårlig vær ute».

– Det er rett og slett en av Sørlandets flotteste eiendommer, uttalte eiendomsmegler Gustav Sædberg til DN da eiendommen ble lagt ut for salg for fjerde gang i 2018, etter at Dag Høili (53) kjøpte tomten i 2012 for 17.500.000 kroner.

Fikk ikke solgt - leide ut til saudiarabisk oljemagnat

Nyrenoveringen av huset var det Europris-arvingen Høili som stod for, men tilleggsluksusen, som det store badebassenget utenfor huset, har kommet i senere tid. Mer om det lenger ned i saken.

I 2015 forsøkte Høili å selge boligen for første gang. Den gang til en prisantydning på 40 millioner kroner. Uten noe særlig respons forsøkte han på nytt i 2016 med en prislapp på 36 millioner kroner.

Det skulle imidlertid vise seg å bli vanskelig for milliardæren å få solgt huset. Ettersom Kampedalen har boplikt, løste han det ved å ansette en vaktmester som bodde på eiendommen i mellomtiden.

Eiendommen ble også forsøkt solgt på det internasjonale markedet. Blant annet i New York, London og Moskva. Interessen var tilsynelatende stor, men fortsatt kom det ingen kjøpevillige kandidater.

Samme sommer leide Høili ut eiendommen til en saudiarabisk oljemagnat. Eiendommen ble også leid ut til MTV en rekke ganger, der den amerikanske TV-kanalen arrangerte storslåtte celebre fester. Blant annet under Quartfestivalen i 2006.

Der skal visstnok kjendiser som Petter Stordalen (59) ha deltatt. Men også «Mesternes mester»-deltaker Bjørn Einar Romøren, ifølge en dagbok publisert i Dagbladet.

Les også: Europris-arving tapte 30 millioner på skandaleselskap

I 2017 forsøkte Høili å selge boligen for tredje gang. Den gang fikk han derimot napp hos en kjøpevillig, ikke navngitt person. Boligen ble i utgangspunktet solgt for én krone under 30 millioner kroner, men kjøpet ble avviklet da det viste seg at kjøperen ikke hadde råd.

I 2019, fire år etter at eiendommen var forsøkt solgt for første gang, overtok Macleod boligen til den nette sum av 25 millioner kroner.

Robert Hvide Macleod var gjennom seks år en svært sentral skikkelse i den indre kretsen rundt John Fredriksen, historiens rikeste nordmann med en formue på godt over 100 milliarder kroner. Macleod ledet tankrederiet Frontline frem til høsten 2020, da han gikk av for å fokusere på egne investeringer.

Macloud følger altså på i rekken som milliardæreier av praktboligen Kampedalen. Samtidig som han gikk til innkjøp av eiendommen på Sørlandet, unnet han seg også litt fjelluksus på Norefjell ved et kjøp av hytta til Rema 1000-arvingen Magnus Reitan til svimlende 16 millioner kroner. Opprinnelig prisantydning var på 25 millioner kroner, ifølge DN.

Gjorde endringer før «Mesternes mester»-innspillingen

Robert Hvide Macleod har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser hva gjelder utleie av eiendommen til NRK og «Mesternes mester».

Ifølge innsynsdokumentene er det imidlertid gjort store endringer på eiendommen i forkant av innspillingen.

I mars i fjor ble det blant annet søkt om tillatelse for bygging av et midlertidig basseng. Søknaden om midlertidig dispensasjon for bassenget ble godkjent for to år, på betingelse om at huset skulle bli brukt til å spille inn TV-programmet.

Les også: Kjetil leier ut luksushytta til «Ex on the Beach»: – Ikke bekymret

Ifølge Dagbladet skal et slikt type basseng koste mellom 500.000 og 600.000 kroner, hvis man ikke regner med gravearbeid.

Nettavisen har vært i kontakt med NRK, som heller ikke ønsker å kommentere saken.

Det ble også søkt om dispensasjon for å rive den daværende eksisterende garasjen på 45 kvadratmeter, og oppføre en ny garasje med bod på cirka 70 kvadratmeter. I tillegg ble det søkt om å oppføre et tilbygg til boligen, samt oppføre gjerde ved innkjørselen. Dette ble også godkjent.

I juli 2021 ble det også søkt om omfattende fasadeendringer på hovedhuset. Blant annet bytte av terrassedør og oppføring av et halvtak på søyler over døra i førsteetasje. Eksisterende balkong i andre etasje ønsket også å endres, og balkongens areal reduseres. Dette ble også godkjent.

Disse endringene ble gjort i perioden rett før innspillingen av «Mesternes mester» startet.