Gå til sidens hovedinnhold

Dette er den mest sjokkerende episoden av Game of Thrones noensinne

Den mørkeste episoden av den populære serien er her. NB! Spoilers.

Game of Thrones er her med sin siste sesong, og selv om vi er vant til at det kan gå hardt utover skuespillerne i serien så er det alltid sjokkerende med alt som skjer.

NB! Ikke les videre om du ikke har sett episoden og vil beholde spenningen

Episoden starter i absolutt mørke med Samwell Tarly som får beskjed om å flytte på seg. For alle som har laget teorier om hvor viktig han er (og at han er basert på forfatteren selv) kan få blod på tann. Den neste vi ser er vår alles favorittdverg før vi ser Bran bli rullet avgårde.

Alt skjer i totalt mørke med troppene utenfor. Der forrige episode var venting er det her slik venting som gjør at det går kaldt nedover ryggen på deg.

Det store sjokket kommer veldig tidlig når Melisandre kommer ridende inn fra mørket, og ber soldatene løfte sverdene sine.

Teoriene om at hun allerede var i Winterfell var sannsynligvis helt feil, men at hun har en sentral rolle i serien mye sterkere.

Hun gir også sin egen spådom til Sir Davos:

- There is no need to execute me, I will be dead before dawn

Etter at det virkelig ser mørkt ut for forsvarerne kommer Daenerys på dragen, og gjør bokstavelig talt ting litt lysere. Jon Snow følger også, men blir møtt av en snøstorm.

Arya sender sin søster til krypten etter at dragene blir tatt av stormen før vi ser den første som dør: Dolorus Edd/Eddison Tollett som dør mens han redder Samwell Tarly.

Hvis du blunket fikk du muligens ikke med deg da Arya Stark redder livet til The Hound (rettet fra The Mountain , takk)/Clegane, som bare er forsmaken på hvor viktig Arya er i denne episoden.

Apropos viktig, uten Melisandres ild ville Winterfall falt nesten med en gang. Hennes viktighet har vært hintet om lenge, og bekreftelsen kom i denne episoden på storslått vis.

Sansa Stark fortsetter sin kritikk av sin tidligere ektemann, Tyrion, for øvrig. Selv om hun sier at han var den beste ektemannen hun hadde hatt. Noe som for øvrig ikke sier så veldig mye. Hun sier likevel at det eneste som står mellom de to som ektefolk er dragedronningen...

Apropos Sansa, det Arya sier til henne: Stick 'em with the pointy end er nøyaktig det samme Jon sa til Arya da hun fikk Needle.

Theon prøver også å be om unnskyldning ovenfor Bran, men Bran/Three Eyed Raven sier at han er der han skal være og at alt han har gjort har gjort at han er der han skal være. Før han blir til ravner som flyr avgårde til The Night King.

Teorien om at isdragen var i King's Landing fikk også seg et skudd for baugen etter en snau halvtime i episoden. Dragen, med kongen på ryggen, var ved Winterfell.

Viktig død nummer to skjer da Lyanna Mormont dreper en gigant samtidig som hun dør selv.

Lord Beric, som har kommet tilbake til livet hele seks ganger, hadde ikke lenger Thoros of Myr til å gjenopplive ham. Han dør også mens han redder Arya og Sandor Clegane. Den kristne symbolikken med at han døde med korsets tegn kan tolkes slik man ønsker.

Theon Greyjoy har vært en av de vi har fulgt fra himmel til helvete, og at han dør i denne episoden mens han forsøker å beskytte Bran er enn slutt vi kanskje ikke så for oss. Den er likevel passende for noen som har hatt så mange oppturer og virkelige nedturer. Han dør som en helt. Brans siste ord til ham oppsummerer det vi alle mener:

- You're a good man.

Det største sjokket kommer likevel idet vi tror at Night King skal til å drepe en ubeskyttet Bran. Ut av ingenting kommer Arya Stark. Som dreper ham med våpenet som egentlig skulle drepe Bran i første sesong. Og, brukte Arya et ansikt fra en White Walker? Han ble også drept på nøyaktig samme måte som han ble laget.

Husker du for øvrig hva Melisandre sa til Arya i sesong 3?

I see a darkness in you. And in that darkness eyes staring back at me—brown eyes, blue eyes, green eyes. Eyes you'll shut forever. We will meet again.

Hun visste alt hele tiden.

Ser Jorah Mormont dør for øvrig mens han redder livet til dronningen som han elsker over alt. (Det er bekreftet i bakomfilmen til episoden).

Episoden heter for øvrig The Long Night. (Ikke Battle of Winterfell som så mange trodde).

PS! Det er kanskje verdt å få med seg at episoden starter med at hele dothtrakihæren blir utryddet. Ghost lever for øvrig. Det gjør også begge de to levende dragene. Det gjør ikke Melisandre som har oppfylt sin skjebne, og tar av seg kjedet som holder henne ung og dør i slutten av episoden.

Kommentarer til denne saken