SCREEN STUDIOS, NYDALEN (Nettavisen): Lørdag kveld gikk startskuddet for årets tredje sesong av «Maskorama», der åtte nye kjendiser skal konkurrere om å holde seg bak maska lengst mulig uten å avsløre sine egne identiteter.

I år er det karakterene Hytta, Dandy, Rabagasten, Huldra, Frøya, Ulven, Snøroboten og Zombien som konkurrer om å lure det norske folk de neste seks ukene.

Les også: Dette er alle «Maskorama»-hintene

– Jeg ble sjokka

Først ut på scenen i premieren av NRK-braksuksessen, var Zombien – som framførte Queens legendariske «Somebody To Love».

– Jeg ble sjokka, det er så fint – det er helt sykt! Jeg fikk gåsehud med en gang han åpnet munnen. Han har stålkontroll, utbrøt Marion Ravn etter den første fremførelsen var ferdig.

Spekulasjonene gikk fram og tilbake blant detektivpanelet, og navn som Kevin Vågenes, Dennis Siva, Ramón Andresen og Bilal Saab.

Deretter var det Snøroboten sin tur ut, som sang Justing Timberlakes «Can't Stop This Feeling».


– Har Mari Maurstad hatt stemmen til Ole, Dole eller Doffen eller noe sånt? undret gjestedetektiv Ulrikke Brandstorp seg, etter at man i intro-videoen kunne skimte de tre Disney-endene avbildet.

Jan Thomas var derimot bombesikker på hvem han mente det var:

– Dere vet jo at dette er Jenny Skavlan!

Les også: Ville gjetninger og kjendisteorier - se «studioRAMA» episode 1

– Litt dirty

Så var det duket for Dandy på scenen, og den glamorøse karakteren hadde valgt ut «Minnie The Moocher» av Cab Calloway som sin sang.

– Dette var sassy, litt bevegelige skuldre og litt dirty. Jeg ble jo overrasket, for i videoen var det en smurfestemme, så jeg tenkte Linni Meister, åpnet Nicolay Ramm med, før han fortalte at stemmen under selve fremførelsen fikk ham til å endre inntrykk totalt.

Jan Thomas kastet ytterligere navn med i hatten og spekulerte i enten Tinashe Williamson eller Alexandra Joner.

Neste ut i ilden var den rustningkledde karakteren Frøya, som fremførte «Castle» av Halsey.

– Jeg er så imponert, alle er så flinke her! Jeg blir slått i bakken, fullroste Brandstorp etter at den norrøne gudinnen var ferdig.

Igjen mente Jan Thomas at han hadde fasit på i hvert fall én ting; nemlig at karakteren hadde en bergensk skarre-r.

– Vedkommende er en skuespiller, se litt på antrekket – med spyd og greier – synger veldig bra. Men jeg tror ikke det er fulltidsjobben til vedkommende, men jeg har en rimelig god aning på hvem dette er, fortsatte han.

Ulven tok for seg Coldplay og The Chainsmokers' «Something Just Like This».

– Ulven er jo sexy – og en scenevandt ulv! mente Jan Thomas.

– Det her høres ut som en som har fått smaken på å være på scenen etter «Mamma Mia». Kan dette være Thomas Numme? undret Ravn seg.

Tom Stiansen eller Tix?

Ellers ble også Tom Stiansen, Mikkel Gaup og Tix foreslått som andre mulige personer bak den dyriske masken.

Så tok Rabagasten for seg Pitbulls brennhete «Fireball»-sang, med en ungdommelig drakt og pyroshow på scenen.

– Det er litt hvordan en scenevandt komiker ville uttalt seg. Det er en som er vant til å spille mange roller, kan mange dialekter og kan få oss til å le, trodde Jan Thomas.

– Jeg gjetter Markus Neby, foreslo en noe usikker Ramm.

Deretter var det tur for det første objektet i Maskorama-historien, Hytta. «Come Over» av Dagny var sangen til det gule huset.

– Jeg så for meg at det skulle være to inni, men så hørte jeg bare én synge. Kan det være en kanaldame, siden vedkommene sa «vi» i videoen? lurte Brandstorp på.

Deretter gjettet Jan Thomas på Inger Lise Rypdal, til tross for at artisten allerede var med i Maskoramas første sesong.

Det overnaturlige vesenet Huldra tolket så «Queen of the Night» av Kelly Clarkson.

– Jeg blir så forvirra! Men jeg føler at detter en ung person når hun synger. Også er det jo en diva, føler jeg, hvordan hun er i skogen, sier Ravn og henviser til intro-videon før fremførelsen.

Deretter mente Ravn at personen bak masken kunne være «SKAM»-stjernen Josefine Frida, mens Jan Thomas gjettet prinsesse Märtha Louise.