Natt til tirsdag går den eksklusive Emmy-utdelingen av stabelen i Los Angeles, der TV-bransjen hylles og premieres.

Prisutdelingen tiltrekker seg årlig flere av verdens største kjendiser, og byr på både glitter, glamour og stjernefaktor på den røde løperen i forkant. Og også selve prisutdelingen har skapt noen overskrifter i kjendispressen opp gjennom årene.

Les også: Husker du disse VMA-skandalene?

I fjor fikk blant annet prisutdelingen gjennomgå i sosiale medier under emneknaggen #EmmySoWhite, etter at alle de store kategoriene ble vunnet av hvite serieskapere og skuespillere. Det skriver blant andre nettstedet Newsblenda.

«Sex selger»-diskusjon

I 2014 var det derimot feminisme som ble et samtaleemne i sosiale medier etter Emmy-utdelingen.

Den gang var det et innslag med skuespilleren Sofia Vergara (50) og Emmy-styremedlem Bruce Rosenblum som fikk kritikerne til å rase. «Modern Family»-stjernen ble nemlig plassert på en roterende pidestal, hvorpå Rosenblum uttalte noe flere tolket som en klar oppmuntring om at «sex selger».

– Det som virkelig betyr noe, er at vi aldri glemmer at vår suksess er basert på å alltid gi seerne noe overbevisende å se, sa han, mens Vergara snurret sakte rundt ved siden av.

Les også: Rasismeanklager, nakensjokk og overraskende klining på Spellemann-utdelingen

Hovedpersonen selv skjønte imidlertid ikke kritikken, og til Entertainment Weekly påpekte Sofia Vergara følgende:

– Det handler om det stikk motsatte. Det betyr at noen kan være både sexy og morsomme, og gjøre narr av seg selv. Den som startet denne diskusjonen har ikke noe sans for humor.

Upopulær gjest

Også i 2017 reagerte TV-seerne på noe som skjedde på Emmy-scenen, nærmere bestemt hvem som fikk stå på den.

Da inviterte komiker Stephen Colbert (58), som ledet prisutdelingen, det som skulle vise seg å bli en uvelkommen gjest opp på scenen, nemlig Sean Spicer (50), Donald Trumps tidligere talsmann. Han hadde tidligere samme år løyet om hvor mange som var til stede under Donald Trumps innsettelsesseremoni i Det Hvite Hus – og var hentet inn for å spøke om hvor mange som var på utdelingen i Los Angeles.

– Dette er det største publikummet som noen gang har sett Emmy-utdelingen, sa Spicer fra en replika av talerstolen sin.

Både seere og enkelte Hollywood-stjerner reagerte på Spicers tilstedeværelse og det faktum at han fikk fremstå sympatisk, blant andre Kumail Nanjiani, James Corden, Kal Penn og Seth Rogen. «Harry Potter»-stjernen Jason Isaacs tok på sin side til Instagram for å kritisere Spicers opptreden – etter å ha sett ham i baren på Emmy-etterfesten til Netflix.

«Jeg hadde håpet på å få glemme politikk for en kveld, og sole meg i andres ære på Netflix' Emmy-fest, og hvem ser jeg i baren sent på kvelden? Den giftige leverandøren av løgner, Sean Spicer», var blant det skuespilleren skrev til bildet, før han beskrev Spicers aura som en «gigantisk, festende byll».

Klinte til med broren

Den kanskje største Emmy-snakkisen opp gjennom, er imidlertid trolig da skuespiller Angelina Jolie (47) tok med seg storebroren sin, James Haven (49), på rød løper i 2000.

Da overrasket de nemlig de oppmøtte fotografene med et aldri så lite kyss.

Kysset kom som følge av det mange syntes var en noe forvirrende kommentar hun bød på da hun like før vant en Emmy-statuett for sin innsats i filmen «Girl, Interrupted».

– Jeg er i sjokk. Og jeg er bare så forelsket i broren min akkurat nå. Han holdt meg akkurat og sa at han elsker meg, og jeg vet at han er glad på mine vegne, sa Jolie fra scenen.

Kysset skapte overskrifter verden over, og først 14 år senere ble bakgrunnen for kysset forklart da en venn av søskenparets mor fortalte at de to kort tid før prisutdelingen hadde vært med moren på hennes første cellegiftkur etter at hun hadde blitt diagnostisert med aggressiv eggstokk-kreft.

Rekordtap

Under Emmy-utdelingen i fjor var det ventet av «The Handmaid's Tale» igjen skulle ta storeslem. Serien basert på Margaret Atwoods bestselgende bok har vunnet 15 Emmy-statuetter opp gjennom, og var i fjor nominert til 21 priser.

Sjokket var dermed stort da de ikke vant noen.

Som følge av tapene satte «The Handmaid's Tale» en helt annen rekord enn en man trolig ønsker å sette, nemlig som den TV-serien som har tapt flest Emmy-er på samme kveld.

Den tidligere rekorden var det «Mad Men» som hadde, som i 2017 var nominert i 17 kategorier og ikke vant i noen.