I det nye TV 2-programmet «Forræder» skal 20 kjente nordmenn prøve seg på det programleder Mads Hansen (38) tidligere har sammenliknet med leken «Morder og detektiv».

I «Forræder», som har premiere til høsten, skal de nøye utvalgte kjendisdeltakerne nemlig gjennom engasjerende og psykologisk spill finne ut nettopp hvem forræderen er, og samtidig forråde hverandre - uten å bli tatt på fersk gjerning.

Les også: Mads Hansen skal lede ny TV 2-satsning i høst

Det er altså Hansen som skal lede programmet, og nå er det kjent hvem som skal begi seg ut på en selskapslek utenom det vanlige. Og en av dem er forfatteren Anne B. Ragde (64).

– Jeg sa ja med en gang jeg ble spurt, sier hun til Nettavisen.

– I ettertid tenkte jeg: «Herre Jesus, hva er det jeg har sagt ja til». For man vet jo egentlig aldri, legger Ragde til.

Finn ut hva programleder Mads Hansen synes om deltakerne i det nye tv-programmet litt lenger ned i saken!

– Vi fant tonen

Ragde er som kjent krimforfatter, noe hun tror kan gi henne en liten fordel i «Forræder».

– Ja, jeg tror jeg har en fordel der. Jeg tror jeg kanskje skjønner visse ting og koblinger raskere. Så dette passer meg midt i blinken, sier 64-åringen håpefullt før hun legger til:

– Du må være sleip, også må du forstå spillet og hvor du selv er i spillet. Det er mye tenking.

Les også: Linni Meister fant lykken med bestekameraten

Men selv om hun kanskje har noen fordeler fra start, møter Anne B. Ragde tøff konkurranse fra de andre deltakerne. Blant annet møter hun krimforfatter-kollega Jørn Lier Horst (52). Best overens kom hun derimot med Emil Iversen (30).

– Vi er alle fiender, men det gjelder å finne sine allierte blant fiendene, sier Ragde, og avslører favorittdeltakeren sin:

– Emil Iversen likte jeg godt. Vi fant tonen, røper krimforfatteren, som også skal konkurrere mot den tidligere «Skam»-stjernen Cengiz Al (24) i «Forræder» til høsten.

Bredt spekter av kjendiser

Men Ragde, Horst, Iversen og Al er ikke de eneste kjendisene som skal finne ut hvem som er forræderen på tv.

Med i «Forræder» har TV 2 fått en god blanding kjendiser, alt fra programledere, youtubere, komikere, realitydeltakere og idrettsutøvere. I tillegg er det faktisk også enkelte familiemedlemmer - Katarina (32) og Hallvard Flatland (65).

Programleder Mads Hansen kan overfor Nettavisen at far/datter-kombinasjonen byr på et artig øyeblikk allerede tidlig i programmet. Katarina visste nemlig ikke at faren hennes skulle delta i samme program før innspillingsstart.

– Deltakerne vet ikke om hverandre før de er i gang. Men Hallvard skulle kjøre Katarina til innspillingen, så han visste jo at hun skulle være med, men hun visste ikke noe. Så han kjørte henne til innspillingen, satte henne av og parkerte 150 meter lenger ned i veien før han også kom inn, ler han.

I tillegg skal disse kjendisene være med i TV 2s «Forræder»:

Arman Surizehi (29)
Skuespiller og youtuber

Christopher Robin Omdahl (30)
Programleder, youtuber og spillutvikler

Cathrine Fossum (44)
Journalist, nyhetsanker og programleder

Kristin Gjelsvik (35)
Influenser og tv-profil

Magnus Midtbø (33)
Klatrer og youtuber

Karina Hollekim (45)
Foredragsholder, tidligere basehopper og freestyleutøver

Tonje Frigstad (21)
Programleder og tidligere «Farmen»-deltaker

Erlend Mørch (27)
Skuespiller, manusforfatter og journalist

Sandra Spjelkavik (32)
Standup-komiker

Christer Falck (52)
Plateprodusent og programleder

Hina Zaidi (37)
Skuespiller og bokser

Jonas Lihaug (32)
Komiker, gamer og youtuber

Sander Dale (23)
Gamer og youtuber

Kim Johanne Dahl (32)
Radiovert i «Morgenklubben» og skuespiller

Endte opp på legevakta

Mads Hansen, som skal lede programmet, er veldig fornøyd med deltakerne som er plukket ut.

– Jeg liker deltakerne veldig godt, av to grunner. Først og fremst er det ordentlig bra folk som lager bra tv og byr på både humor og følelser, også synes jeg det er stas med et realityprogram med kjendiser som jeg er nysgjerrig på – som ikke har vært med på så mye annet. Det synes jeg det er gøy.

– Også treffer deltakerne hele alderssegmentet, fra folk i 70- til 80-årene og ned i tenårene, sier Hansen til Nettavisen.

Les også: Martine Lunde fikk nedslående spåkone-beskjed

På spørsmål fra Nettavisen om ikke det er litt juks å inkludere ikke bare én, men to krimforfattere, der én av dem attpåtil er tidligere politietterforsker, lover Hansen at det kan by på både mye moro og ekstra spenning i programmet.

– Om det er juks, vet jeg ikke. Men det er en interessant, morsom tilnærming. Og man merker jo at det er en form for ærefrykt og respekt blant deltakerne når de sitter i den salen, så det er en interessant miks, røper programlederen.

Samtidig kan programlederen avsløre at det blir mer enn nok dramatikk når «Forræder» når de norske tv-skjermene.

– Det er mye paranoia der, det var flere som ikke sov på flere netter, sier han og fortsetter:

– Det ble både sammenbrudd og grining, og det er til og med en som ender på legevakta. Vi måtte koble på litt legehjelp og psykologer underveis, eksperimentet ble altoppslukende.

Selv har Mads Hansen stor tro på programmet:

– Jeg gleder meg veldig. Jeg tror det blir skikkelig bra, sier han håpefullt.