Sommerferien er i full gang, og flere nordmenn er allerede i feriemodus – også kjendisene.

Men selv om sommerferien for mange forbindes med avslapning og hvilepuls, er dette også en tid man kan bruke på spennende prosjekter. Overfor Nettavisen kan influenser Amalie Snøløs (25) fortelle at det er tilfellet for hennes del.

Hun skal nemlig bygge hytte i sommerferien.

Les også: Norske Daniel Stisen får internasjonal anerkjennelse: – Det største jeg har gjort

– Jeg bygger hytte sammen med forloveden. Han er tømrer, så det blir en del bygging for meg. Jeg skal jobbe hele sommeren, men det er faktisk veldig gøy, uttaler 25-åringen.

Utover hyttebyggingen skal Amalie Snøløs også ta seg noen velfortjente fridager ute i naturen.

– Jeg må sove ute om sommeren, forteller hun og fortsetter:

– Jeg elsker å sove i hengekøye, og tar meg en helg i Odda og finner nye plasser hver gang.

Les også: Gunhild Stordalen får hakeslepp over Solveig Kloppens overraskelsesgjest: – Nei, nei, nei

Oppussing og Norgesferie

Også Helene Olafsen (31) er travel med byggeprosjekter i sommerferien. Hun og forloveden, Jørgen Nilsen, er nemlig snart ferdige med oppussingen av huset sitt på Malmøya.

– Planen er egentlig å bli ferdig med oppussing og nyte litt sommer hjemme ellers i Norge. Vi har litt løse planer. Vi skal i hvert fall en tur til Bergen og hilse på svigers. Jørgen jobber to uker på og to uker av så det blir litt ferie av og på, sier hun.

Huset er forhåpentligvis ferdig i løpet av sommeren.

– Vi nærmer oss ferdige med det vi holder på med nå, så har vi et bad igjen etter det, sier Olafsen til Nettavisen.

Til høsten drømmer hun om en tur til utlandet igjen:

– Først skal jeg nyte litt mammaperm på en måte. Jeg skal bruke høsten til å tenke litt. Ta det med ro. Også kjenner jeg at jeg craver utlandet litt. Vet ikke om jeg tør å håpe, men vi har et lite håp om at det blir en liten tur til Bali i november.

– Jeg har null planer

Olafsens tidligere «Senkveld»-makker, Stian Blipp (31), er på sin side aktuell med et nytt soloshow til høsten.

Før det har han en ferie uten de mange planene.

– Jeg har null planer. Jeg tar hver dag som det kommer. Jeg har beiset en vegg på terrassen bare, sier han.

Les også: Nick Cannon har fått fire barn på ett år – med tre ulike kvinner: – Det var ikke et uhell

Heller ikke Bjarne Brøndbo (56) har de store planene for sommerferien – annet enn å tilbringe tid med familien sin.

– Vi har en plass på Nord-Statland rett utenfor Namsos. Det er en sommerplass uti fjorden. Der er alle. Kona, tre sønner, to-tre kjærester og et barnebarn på tre måneder, sier han.

Ferierer der jobben går

Artist Maria Mena (35) forteller til Nettavisen at hun endelig skal få gjøre spillejobber igjen etter nedstengingen, og at ferien skal kombineres med de.

- Morten og jeg har bestemt oss for å kombinere jobb og ferie, og feriere der jeg spiller. Først ut er Ålesund der vi blir igjen noen dager etter å ha spilt på «Ålesund Live». Så blir det tur til Larkollen og vakre Baroniet i Rosendal, sier hun.

Annet enn å huske å slappe av og påføre nok solkrem har ikke den folkekjære artisten altfor mange tradisjoner hun må følge i sommerferien.

- Det viktigste for meg er å være åpen og spontan men også ha litt rutiner så det ikke sklir helt ut og jeg ender med å være mer sliten etter ferien enn jeg var før.

Mena avslører også til Nettavisen at til høsten kan fansen forvente ny musikk, og en lang turné i november.

- Det gledes!!

Forbereder flytting

I likhet med Helene Olafsen skal også de populære tvillingene Vita og Wanda Mashadi (29) pusse opp i ferien.

De kjøpte seg nemlig en ny leilighet tidligere i år.

– Jeg skal for det meste jobbe, og trene. Så håper jeg at jeg får kastet meg på en spontan-ferie i løpet juli. Ellers går resten av ferien til oppussing av leiligheten, slik at vi får kommet oss i hus asap, forteller Vita Mashadi til Nettavisen.

Les også: Sophie Elise bekrefter brudd med kjæresten

Tvillingsøsteren skal på sin side reise litt rundt:

– Jeg skal til Grimstad og besøke Jorun Stiansen. Også skal jeg til Åndalsnes og klatre, det blir veldig gøy.

Tvillingene håper de er klare til å flytte til høsten:

– Nå bor vi hos mamma, og det er jo hyggelig det altså, men det skal bli deilig å flytte inn i den nye kåken, sier Wanda.

Miks av ferie og jobb

Aksel Lund Svindal (38), som akkurat ble ferdig med innspillingen av neste års sesong av «Mesternes mester» i Kristiansand, har ingen store planer for sommerferien.

– Jeg har ingen store planer. Det blir rolig hjemme, også må jeg ta igjen litt jobb, sier han.

Han legger ikke skjul på at han gleder seg til å tilbringe litt tid hjemme etter flere uker på innspilling – selv om han ikke slipper helt unna jobb til tross for at det nå er sommerferie.

– Det blir rolig hjemme, også må jeg ta igjen litt jobb. Nå har jeg vært her i tre uker, og ikke hatt tid til så mye annet. Så det blir en miks av ferie og jobb fremover, sier Lund Svindal.

Les også: Supermodell Gigi Hadid vil skjerme datteren – kommer med bønn til paparazziene

Fast sommertradisjon

En som derimot har lagt flere planer for årets sommerferie, er Eli Kari Gjengedal (50).

– Nå er vi i Stavern, på familiehytta til mannen min. Også skal vi reise til fjells, vi er jo veldig mobile fordi vi reiser etter været. Vi skal også telte litt, og vi har bare invitert oss til venner. I tillegg skal ha den faste uka på hytta i Stølen. Der er det trygt å dra i starten av august, for jeg må vite at været tilsier at jeg kan gå i shorts, gummistøvler og lusekofte, sier hun, og legger til at sistnevnte tur er en fast ferietradisjon.

– Vi er alltid på setra i Stølen. Vi har alltid reist dit, jeg vet ikke om noe annet enn livet på Stølen. Jeg bader også i elva hver sommer uansett vær og temperatur. I fjor var det bare fire grader i elva. Nå venter vi til uken det er minst regn, jeg har alltid klokketro på varselet. Men det er alltid gøy å være der med folk og fe, det er mye liv og røre der, sier 50-åringen.

Gjengedal har for øvrig også planer for resten av året.

– Jeg kommer ut med en bok til høsten, som jeg tror blir veldig gøy. Også skal jeg begynne som spaltist i KK, jeg gleder meg veldig til respons på det! Jeg skal fortsette å være fagansvarlig i været på TV 2, Også har jeg et spennende prosjekt i firmaet mitt, Scary Weather. Skal også selvfølgelig være værjager på TV til jul, bare håper at korona ikke setter er en stopper det. Jeg opplever det som en fest å få holde på med ting som jeg er interessert i og er glad i, sier Gjengedal.