I tillegg skal han sammen med blant andre Therese Johaug utfordre store, svenske skistjerner i «Landskampen», som spilles inn senere i år.

Northug lettet selv på sløret under opptakene til fredagens sesongpremiere av «Senkveld med Helene og Stian».

Northug skal sammen med Marius Skjelbæk, Siri Avlesen-Østli og Ida Moseng, sende direkte på TV2.no og TV 2 Sumo fra et mobilt studio i Seefeld.

Slik tok Petter Northug farvel med hele ski-Norge:

– Selvsagt skal Petter Northug til VM på ski i Seefeld. TV 2s skal levere sportssendinger som samler og underholder det norske folk, og få har vel fått fram smilet på oss nordmenn som Petter, sier TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør, Olav T. Sandnes, i en pressemelding.

- Gleder meg masse til dette

Hovedpersonen selv gleder seg nesten like mye som da han var aktiv.

Les bloggen til Torbjørn Nordvall: Takk for showet, Petter!

– Nok en gang klarer jeg ikke å holde meg unna, så jeg skal ned til VM, ja. Vel å merke for TV 2 denne gangen. Jeg liker at det er litt drama, så jeg håper selvsagt vi får en del av det i skisporene i Seefeld. Jeg gleder meg masse til dette, sier Petter Northug videre i pressemeldingen.

Les også: Northug takker fans og kritikere i Facebook-innlegg

Gleder seg til å «knuse svenskene»

Konkurransen «Landskampen» skal bestå av ett norsk og ett svensk lag, og opptakene til programmet starter i april.

– Jeg ser virkelig frem til en siste mulighet til å knuse svenskene! Sammen med Therese og flere andre skal jeg forhåpentligvis sørge for at norske tv-seere får mer å juble for, sier Northug.

Les også: Svenske Klara (26) med uortodoks «date»-spørsmål til Petter Northug