OBS: Inneholder spoiler om årets «Paradise»-vinnere!

MEXICO / OSLO (Nettavisen): Onsdag var det duket for den aller første finalen av det nye «Paradise»-konseptet, der det til slutt var Jo Petter Helstad (23) og Annika Løland (24) som stakk av med seieren og delte pengepremien på 500.000 kroner.

Finalen gikk som vanlig for seg med den kjente «troskapstesten», der vinnerparet har muligheten til å slippe kula og stikke av med hele pengepremien selv. Til tross for at ingen kule gikk i tusen knas, var det derimot en hendelse utenom det vanlige som ikke kom med på TV.

Les også: Dette er årets vinnere av «Paradise»: Inngikk hemmelig avtale før finalen

For «Paradise»-deltaker Alexandra Marie Strapuc (20) ble innspillingen av finalen langt mer dramatisk.

Observante seere kan ha lagt merke til at hun plutselig forsvinner fra juryen som står på sidelinjen og følger med på de siste nervepirrende minuttene.

Svimte av

Selv om innspillingen av realityserien befant seg i eksotiske Mexico var det unormalt kalde temperaturer om kvelden. Ifølge Strapuc og de andre deltakerne var det en veldig kald natt, med nærmere sagt rundt 14 grader.

– Det var jo jævlig kaldt på finalekvelden, og det å stå i en veldig kort kjole med høye hæler i flere timer på natta var ikke helt optimalt for meg den kvelden, forteller Strapuc til Nettavisen.

Les også: Skuffet over nye «Paradise»: – Forventet større interesse

Da klokken nærmet seg fem på morgenen lokal tid var deltakerne på sin åttende time av innspillingen av finalen. Det tærte på for 20-åringen som hadde mangel på søvn og et ferskt besøk hos legen i minne, og plutselig svartnet det for henne.

De andre deltakerne, realityproduksjonen og Nettavisens reportere på stedet ble vitne til at 20-åringen mistet bevisstheten.

Overfor Nettavisen utdyper hun den dramatiske hendelsen:

– Det siste jeg husker før jeg faller er at jeg rekker opp hånda og sier «sorry, nå kommer jeg til å svime av» og alle begynte å løpe mot meg, minnes hun.

Produksjonen måtte stoppe innspillingen

Hendelsen ble fanget på film, men ble ikke med i den endelige episoden. Nettavisen har fått tilgang til det eksklusive klippet som viser at Strapuc besvimer.

Dette ble klippet bort av produksjonen: Se videoen av Strapuc som svimer av under «Paradise»-finalen:

Hendelsen skjedde sekunder før det ble avgjort om hvorvidt Helstad og Løland skulle dele på pengepremien eller ei. Etter at realitydeltakeren svimte av ble innspillingen satt på vent og produksjonen grep raskt inn og hastet bort til 20-åringen som ble plassert trygt ned i bakken.

Les også: Vil vinne «Paradise» for å få barn: – Man må ha en del penger

Ifølge programsjef i Viaplay Group, Christian Meinseth, var Strapucs besvimelse på settet et sjeldent syn, men han forsikrer at de har prosdeyrer de følger hvis slike ting skulle skje.

– Vi har svært strenge rutiner for dette og har alltid helsepersonell til stede på større innspillinger, for eksempel i form av en sykepleier. Vi har også avtale med lokal lege og sykehus om det skulle trenges, forteller Meinseth til Nettavisen.

– Hvilke grep tok dere når Alexandra besvimte under finalen?

– Hun fikk raskt hjelp på stedet og kom seg fort på beina igjen. Innspillingen var i gang igjen i løpet av kort tid, sier Meinseth.

Det er ikke uvanlig at TV-produksjoner innebærer mye venting, noe som kan fort bli slitsomt for de involverte. Innspillingen av realityproduksjonen finner ofte sted i Mexico, og programsjefen forteller at de har i tidligere sesonger opplevd at noen deltagere ikke drikker nok vann og blir dehydrerte i varmen.

– Da sørger vi for at de får hjelp til å komme seg i form igjen, fortsetter programsjefen.

Strapuc forteller at hun følte seg ivaretatt av produksjonen, og de reagerte fort ettersom hun viste tegn til å være fjern og tåkete.

Les også: Svarer på romanseryktene: – Vi er vel årets «Paradise»-par

Med litt sjokolade og brus ble hun vitne til resten av finalen bak kameraene, frem til hun snek seg tilbake foran TV-linsen da deltakerne skulle skåle med champagne og juble for årets «Paradise»-vinnere.

– De ville jo helst bli ferdig med hele innspillingen så fort som mulig, og det skjønner jeg jo, så de bare filmet resten av finalen, sier hun.

– Sykeste jeg har vært med på

20-åringens siste døgn før finalen var nemlig preget av en allergisk reaksjon som hun måtte få medisinsk behandling for.

– Jeg fikk en sinnssyk allergisk reaksjon natten før finalen. Jeg våknet opp med sykt hovne øyne, og leppene mine var ti ganger så store. Så da ble jeg sendt til legevakta i Mexico hvor jeg fikk en sprøyte i rumpa og noen sterke allergipiller, forteller hun.

Les også: Saba (36) løy på alderen da hun sjekket inn på «Paradise»: – Ikke helt typisk

Etter at de fleste symptomene hadde gått bort var det duket for en lang og kald natt i Mexico, hvor finalen skulle bli spilt inn.

Som nevnt var det ikke tropenatt da innspillingen fant sted i Jalisco i Mexico. Strapuc minnes kvelden som en kald vinternatt i Norge, og for Nettavisens reportere på stedet var det tydelig at flere av realitydeltakerne syns de lave temperaturene var ubehagelige.

Også en av finalistene, Philip Eskildsen (21) tenker tilbake på finalen som kald natt.

– Det er det sykeste jeg har vært med på, det var iskaldt. Det var altså terror for å si det sånn, «kan vi ikke bli ferdig, slippe kula og så vi kan gå inn liksom», sier han når han tenker tilbake på den avgjørende kvelden i Mexico.

Glad det ikke kom på TV

Flere måneder etter den dramatiske hendelsen husker hun fortsatt episoden som veldig ubehagelig.

– Jeg har besvimt flere ganger før så jeg kjente igjen følelsen og visste hva som kom til å skje, sier hun og legger til:

– Selv om det var veldig ekkelt og ubehagelig så husker jeg bare at jeg lå der og tenkte «faen», og følte meg som tidenes dramaqueen som skulle stjele showet ved å svime av. Det var jo sekundet før kula hadde gått i bakken - hvis noen hadde kastet den, sier hun.

At det dramatiske øyeblikket ble klippet vekk av produksjonen er 20-åringen lettet over. Hun ville ikke ta for mye av oppmerksomheten fra finalen, og hun var redd for at seerne ville tro at hun latet som at hun besvimte.

– Jeg er veldig glad for at de ikke tok det med. Jeg syntes det var drit flaut, og da jeg lå der håpet jeg bare på at vi kunne glemme det, forteller Strapuc til Nettavisen.