I 2001 kom TV-programmet som sjokkerte og tok hele Norge med storm, nemlig legendariske «Big Brother».

Én av de som flyttet inn i det konstant overvåkede huset på Fornebu, var den 25 år gamle psykologistudenten Anita Olsen. Nå, hele 22 år senere, returnerer hun til TV-skjermen.

Les også: Eventyrer Kristin Harila bekrefter ny kjæreste

Den tidligere «Big Brother»-deltakeren, som i dag heter Anita von Krogh (47), er nemlig én av de sju realityprofilene som medvirker i den nye Dagbladet-serien «Realitylegendene». Og 47-åringen er så absolutt en legende.

Se Anita von Kroghs rørende gjensyn med «Big Brother»-deltakelsen i «Realitylegendene»:

Sesong én av realityprogrammet ble nemlig en enorm suksess og «snakkis», og skapte overskrifter landet rundt. De påfølgende sesongene hadde ikke i nærheten av like mange seere, og deltakerne fra sesong én ble populære blant folket.

Akkurat denne delen av deltakelsen, kjendisstatusen, trivdes ikke von Krogh noe særlig med.

– Det å bli gjenkjent hele tiden, det er egentlig ganske slitsomt. Det var ikke noe negativt – men det å bli sett på hele tiden … Før «Big Brother» kunne jeg jo gå på butikken i pysjbukse, og det gjorde jeg aldri etterpå. Så akkurat det tapet av frihet, det var jeg ikke glad i, sier hun til Nettavisen.

Endret fremtidsplaner

Anita von Krogh kom på andreplass i den populære TV-konkurransen, og ble værende i huset på Fornebu i 97 dager.

Hun ble imidlertid ikke værende i realityuniverset.

I årene som fulgte valgte nemlig von Krogh å trekke seg tilbake fra rampelyset, og hun gikk også en annen vei i livet enn hun hadde planer om da hun sjekket inn i realityhuset.

Da hun deltok i «Big Brother» som 25-åringen studerte hun nemlig psykologi, men endte opp med noe helt annet.

– Jeg ville jo bli parapsykolog, men så skjedde livet i stedet, sier hun og ler godt.

Les også: Derfor valgte Adrian Sellevoll bort alkoholen

– Så har jeg fått barn, levd livet, kost meg og hatt det fint. Også har jeg jobbet litt som journalist og blitt gullsmed. Så i dag har jeg mitt eget firma og lager smykker, legger hun til.

Ville aldri deltatt igjen

47-åringen har med andre ord etablert et liv utenfor realityuniverset siden deltakelsen, noe hun trives godt med.

Hun ville nemlig ikke deltatt igjen, verken den gang eller nå.

– Jeg synes reality har utviklet seg i en ganske dårlig retning, sier von Krogh og utdyper:

– Noen år etter at jeg var med, så var det jo bare platinablonde jenter med silikonpupper og gutter med sixpack som var med. Også ble det bare mer og mer overfladisk i årene som fulgte, forklarer hun til Nettavisen.

Hun tror også at denne utviklingen var med på å bidra til at programmet ikke ble like populært i årene som fulgte.

– Jeg tror egentlig grunnen til at akkurat vår sesong av «Big Brother» ble så populær, bortsett fra at det var den første, var at vi var en gjeng andre kunne kjenne seg igjen i, deler hun.

– For når det bare ble platinablondt og store pupper hele tiden, så mistet man litt nærhet til deltakerne som seer. Og det ville ikke jeg vært med på, understreker Anita von Krogh.