«Skal vi danse: All stars» er godt over halvveis i sesongen, og om drøye fire uker skal en vinner kåres.

Med det returnerer både kjendisene, proffdanserne og dommerpanelet til sin «vanlige» hverdag, som består av litt av hvert. Nettavisen har tidligere skrevet om hva proffdanserne gjør utenfor sesong, men hva gjør dommerne?

Les også: Anklages for favorisering: – Er ganske stygt gjort

I likhet med flere av proffdanserne driver også flertallet av dommere, nærmere bestemt to av tre, med dans til hverdags.

Samme arbeidsplass i 32 år

Ved siden av «Skal vi danse»-jobben er Merete Mørk Lingjærde (60) ansatt som professor i dans ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), der hun nå har jobbet i 32 år.

– Det har jeg gjort hele mitt liv, sier hun til Nettavisen.

Der utdanner hun toppdansere med jazzdans som spesialfelt, og opp gjennom årene har hun vært innom det meste av sjangre innen kunsten – både som lærer og danser.

Les også: Reagerer på «Skal vi danse»-tilbakemeldingene

– Jeg er selv trent i klassisk ballett, samtidsdans, jazzdans og hiphop, så jeg er ganske breddetrent, sier hun.

– Så jeg jobber jo profesjonelt hver dag med dans og dansere i tillegg til «Skal vi danse» hver høst, og det har jeg planer om å fortsette med i årene fremover, og, påpeker 60-åringen.

Tidligere verdensmester

Trine Dehli Cleve (61) er også tidligere danser, og konkurrerte i en årrekke i både sportsdans og selskapsdans.

61-åringen har fire verdensmestertitler og fem europamestertitler å se tilbake på, og sikret seg til sammen 23 medaljer fra VM og EM i løpet av tiden hun var aktiv danser. Cleve har også vunnet kongepokalen hele tre ganger.

Cleve har helt siden den første sesongen av «Skal vi danse» i 2006 sittet i dommerpanelet, altså i 17 sesonger.

Men dommeren har også flere jobber utenfor skjermen.

– Til daglig jobber jeg i Lillestrøm kommune. Jeg jobber med kultur og frivillighet, forteller Cleve til Nettavisen.

I tillegg til dette er Trine Dehli Cleve president i Norges danseforbund, en rolle hun fikk tildelt tidligere i år. Vervet er for to år, så «Skal vi danse»-dommeren blir sittende til 2024.

Ingen danseerfaring

Morten Hegseth (36) er på sin side kun aktiv på dansefronten i tiden «Skal vi danse» er å se på TV-skjermen.

– Jeg er jo hentet inn til dommerpanelet uten noe som helst dansekunnskap utover at jeg tidligere har vært deltaker i «Skal vi danse» selv, deler Hegseth overfor Nettavisen og ler.

Til vanlig jobber 36-åringen i VGTV.

– Der jobber jeg med talkshowet og podkasten «Harm og Hegseth», i tillegg til at jeg har podkasten «Det som ikke dreper deg». Utover det jobber jeg med eventer, skriver, er med hunden min, leser bøker og trener, forteller Hegseth.

Les også: «Skal vi danse»-Aleksander svarer på ryktene

Dersom det skulle bli flere dansetilbud i fremtiden er han imidlertid ikke vond å be.

– Jeg er så fornøyd med å få være dommer, og koser meg så mye med Trine og Merete hver uke. Så denne jobben klamrer jeg meg fast til. Også kan jeg melde meg hvis Anders Hoff blir kjempelei og ikke vil være programleder lenger, ler han.