«Skal vi danse: All stars» er i full gang – der tidligere deltakere har fått sjansen til å komme tilbake for revansje.

Hver lørdag får kjendisene bryne seg på en ny sjanger og dansestil, med god hjelp fra dansepartnerne sine. Proffdanserne har lang erfaring fra dansemiljøet, og mange av dem har også vært med i flere sesonger av «Skal vi danse».

Men hva gjør proffdanserne når de ikke er å se på skjermen?

Det viser seg at det er stor variasjon, der noen gjør helt andre ting mens andre har gjort dans til sitt levebrød.

Driver egen danseklubb

En av de som lever av dansen på fulltid, er Catalin Andrei Mihu. Han er i år tilbake på parketten med influenser og sexolog Iselin Guttormsen (35), og kan fortelle til Nettavisen at han også utenom «Skal vi danse»-sesong lærer bort dans.

Les også: Cengiz Al avslører «hemmelig» plan for «Skal vi danse»-finalen

– Jeg har en danseklubb i Drammen som heter Drammen Dance Company. Så der både trener og jobber jeg, sier Mihu.

Drammen Dance Company har han for øvrig etablert sammen med Maria Lie Ramella, som tidligere har vært proffdanser i «Skal vi danse». De to er ti ganger norgesmestere, og har representert Norge i flere EM og VM.

Ved Drammen Dance Company tilbyr de kurs for både barn og voksne i latindans, salsa og standarddans.

– Vi trener privatpersoner som vil lære, og også profesjonelle dansere som konkurrerer på høyt nivå, forteller Mihu.

Danseskole-kolleger

Også proffanser Ewa Trela driver sin egen danseskole, Ewa Trela Dans. Trela har i årets sesong danset med Eirik Søfteland (34), men de måtte se seg slått ut av konkurransen i program tre etter en danseduell mot Guttormsen og Mihu.

Privat har Trela 25 års erfaring som danselærer, og byr på flere ulike sjangre ved danseskolen i Karl Johans gate i Oslo.

– Vi har kurs i salsa, bachata og selskapsdans, så dit kan man komme og danse hele året, sier hun til Nettavisen.

– Så jeg driver med dans hele tiden, legger hun til og smiler.

Også «Skal vi danse»-kollegaen Santino Mirenna underviser ved Ewa Trela Dans. Ifølge danseskolens nettsider underviser han i ballroom – også kalt selskapsdans på norsk.

Danser på fulltid

Ole Thomas Hansen, som i årets sesong danset med Triana Iglesias (40), er også blant dem som lever av dansen.

Les også: Anklages for ryktespredning før TV-innspilling

– Når det ikke er «Skal vi danse», så danser jeg. Jeg danser hele tiden, sier Hansen, som debuterte i TV 2-konkurransen i fjor, til Nettavisen – og legger til at han da gjør litt av hvert:

– Jeg underviser både amatører og proffdansere, også danser jeg show for bedrifter og på eventer og alt mulig.

Martine Lundes (26) partner, Tarjei Svalastog, har også holdt seg innen danseverden, men danser ikke like mye selv.

– Jeg jobber i Norges Danseforbund, så jeg sitter oppe på Ullevål til vanlig, sier han til Nettavisen, og utdyper jobben:

– Jeg reiser mye rundt med dansere både innenlands og utlands, og filmer og tar bilder. Jeg er vel litt hobbyjournalist, egentlig. Det er en veldig kul jobb å få lov til å følge de beste danserne i Norge til vanlig, sier han fornøyd.

Tømrerbrødre

To som derimot gjør helt andre ting utenom «Skal vi danse», er brødrene Tom-Erik og Jørgen Nilsen.

Mens førstnevnte, som Nettavisen tidligere har omtalt, jobber som tømrer og bygger hus, er lillebror Jørgen helikopterpilot. Danseren ble ferdig utdannet i januar 2019.

Les også: Helene Spilling har en helt spesiell rolle i årets «Skal vi danse»-produksjon

«I februar 2018 valgte jeg å følge guttedrømmen. Etter uendelig med lesetimer, 14 eksamener, forferdelig mange planleggingstimer, utallige kanselleringer, bomturer, 120.000km/920timer pendling, tre år med dårlig samvittighet for å gjøre andre ting... Ja, du skjønner poenget. Myye arbeid og mye frustrasjon, men mest av alt - ekstremt gøy utdanning! Angret mange sekunder, men nå er jeg bare glad og stolt», skrev Jørgen Nilsen på Instagram den gang.

I tillegg til helikopterpilotutdanningen bruker Nilsen erfaringen sin som tømrer til å pusse opp hjemmet han deler med forloveden, «Skal vi danse»-programleder Helene Olafsen (32). Sammen har de totalrenovert et hus fra rundt 1870, og delt mye på Instagram-profilen @viskullebaremale.

Driver «Skal vi danse»-studioet

Helene Spilling, som danser med den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (39), driver på sin side dansestudioet som i år blir brukt av hele «Skal vi danse»-produksjonen. Til vanlig går det under navnet The Zone Dance Studio, og det var i fjor Spilling fulgte sin store drøm og etablerte studioet.

I sommer flyttet The Zone inn på Myrens Verksted på Torshov, i et lokale på 1300 kvadratmeter. Der tilbys det alt fra sportsdans til brudedans, hip hop og poledance, og flere andre «Skal vi danse»-profiler dukker opp som danselærere.

Overfor Nettavisen har proffdanseren tidligere fortalt at det ikke er bare-bare å drive studioet hun selv trener i mens hun er med på «Skal vi danse», da hun fort har to helt ulike roller.

– Jeg har jo både proffdanser-hatten min og studioeier-hatten min på. Produksjonen kommer bort noen ganger og ber meg ta på studioeier-hatten min, sa hun nylig og la til:

– Jeg merker at det er en rar posisjon fordi jeg bestemmer over studioet, og produksjonen spør jo stadig om ting. Men samtidig er jeg også med som danser, det er litt utfordrende.