Her blir årets «Paradise Hotel»-vinnere kåret:

Onsdag var det duket for finale i sesong 15. av «Paradise Hotel», der det til slutt var Emil Norderhaug (24), Maryann Noor (24), Mathias Elliot Soltvedt (22) og Sandra Bury (22) som satt igjen med mulighet til å vinne hele konkurransen.

Finalen gikk som vanlig for seg ved at de to finaleparene ble stilt opp mot hverandre, før juryen stemte.

Les også: – Triana Iglesias ferdig i «Paradise Hotel»

Etter en nervepirrende runde med jurystemmer, der resultatet ble svært jevnt, var det til slutt «Paradise Hotel»-veteranen Even Langås Kvam (23) som fikk avgjøre det hele.

For mens Norderhaug og Noor hadde fem stemmer mot slutten, hadde Soltvedt og Bury fire. Kvam, som var utnevnt som juryleder, satt på to stemmer og kunne dermed vippe sistnevnte par over som vinnere. Og nettopp det gjorde han.

– Det var sykt overraskende at han kom til oss. Det så jeg ikke for meg i det hele tatt, i alle fall ikke til meg som alltid har kranglet med ham, sier Bury til Nettavisen om utfallet.

– Jeg er ganske sikker på at det er på grunn av meg at vi fikk stemmene til Even. Han sa til meg før finalen at jeg skulle få stemmene hans, mot at jeg slapp kulen, skyter Soltvedt inn.

– Jeg er en gentleman

Men det ble aldri noe kuleslipp da årets vinnere møttes i den velkjente troskapstesten.

Dette er første gang siden 2016 at ingen har kastet den.

Overfor Nettavisen avslører imidlertid både Soltvedt og Bury at de var inne på tanken om å kaste kula.

Men før troskapsseremonien ombestemte de seg. For Sandra Burys skyld skjedde dette etter at hun leste tarotkortene sine. 22-åringen, som er bosatt i Bodø, har gjennom hele sesongen forsøkt å forutse spillet gjennom tarotkortene sine.

Les også: «Paradise»-duoen bekrefter forhold: – Åpne for litt «side business»

– Jeg spådde jo finaleseremonien, og da sto det at vi vant, men jeg hadde også lyst til å slippe kula. Da kom det frem i kortene at jeg kom til å få dårlig samvittighet og se så liten ut foran alle. Så da ble det til at jeg ikke gjorde det. Så tarotkortene mine er ikke noe kødd, de funka, forteller Bury.

– Jeg er en gentleman, og vil ikke at jenter skal ha det vondt, sier Soltvedt om hvorfor han ikke kastet kula.

Dette skal «Paradise»-vinnerne bruke premiepotten på:

Hevder hun forutså utfallet

Men selv om de begge bestemte seg for ikke å kaste kula, var de ikke helt sikre på hverandre.

Bury og Soltvedt hadde nemlig ikke vært partnere så lenge da de endte opp i finalen sammen, og hadde derfor ikke bygget seg opp den samme tilliten som mange av de andre parene. Men det endte godt, noe Bury overfor Nettavisen forteller at hun følte på seg før troskapstesten deres startet.

– Jeg hadde en veldig varm følelse på at dette her kommer til å gå bra. Og i hvert fall når kortene sa at jeg ikke måtte kaste kula. Da tenkte jeg at det må være noe her. Jeg hadde allerede lært at kortene alltid har rett, og det hadde de nå og.

– Det er sykt artig at ingen av oss kastet den kula. For her er vi, 225.000 kroner rikere, baby, jubler hun.

Les også: Her er «Paradise Hotel»-vinneren på rød løper med verdensstjernene: – Klyp meg!

Vanskelig å holde hemmelig

Verken Bury eller Soltvedt har fortalt noen at de har vunnet, ikke engang sine aller nærmeste.

– Jeg har ikke sagt det til mamma, engang. Og det har vært dritvanskelig å holde kjeft. Men mamma har jo trodd at man får pengene utbetalt med en gang når man vinner, og jeg har jo vært blakk og måttet låne penger av henne. Så det har hjulpet meg litt på veien ja, forteller Bury overfor Nettavisen.

Les også: «Paradise Hotel» gjør drastiske endringer

– Og mamma har vært veldig støttende hele veien, så jeg tror hun kommer til å bli veldig stolt, legger hun til.

Også Soltvedt tror foreldrene hans blir stolte.

– Jeg tror de blir kjempestolte. Jeg tror ikke de hadde sett for seg. Det er vel egentlig ingen som hadde sett for seg at jeg skulle vinne det her, røper 22-åringen fra Bergen og ler godt.