Subwoolfer tok hele Norge med storm da de stilte opp i gule ulve-kostymer og gikk seirende ut av årets Melodi Grand Prix i februar.

Duoen, bestående av «Jim» og «Keith», holder fortsatt sine egentlige identiteter hemmelig og mener at de møttes for 4,5 milliarder år siden da månen var en egen planet.

Les også: Subwoolfer vant Melodi Grand Prix 2022

Siden de framførte låta «Give That Wolf A Banana» på MGP har de raskt opparbeidet seg et favorittstempel fra både små og store. Nå snakker de ut om den store berømmelsen.

Kjente, samtidig ukjente

Overfor Nettavisen sender de to gule ulvene signaler til sin egen talsperson Carl-Henrik Wahl, som opplyser at de setter stor pris på oppmerksomheten de har fått den siste tiden.

– Vi er veldig beæret over at folk liker oss så veldig godt. Det var jo faktisk en liten planet hvor vi rett og slett måtte reise fra fordi folk ville spise oss, men her setter vi veldig pris på at folk på jorden liker oss, forteller Wahl til Nettavisen.

Da duoen deltok på Spellemannprisen tidligere i år forteller de at fansen jaget dem nedover lokalene, noe som ifølge talspersonen deres ikke skjer så ofte.

Selv syntes de favorittstempelet er skummelt å ha ettersom at «favoritt» betyr det motsatte på månen der de kommer fra, men alt i alt syntes de at det er koselig her i Norge.

Gråt da de hørte sangen

Subwoolfer har som nevnt fått mye oppmerksomhet siden de vant Melodi Grand Prix. Overfor Nettavisen kan de derimot fortelle at de er litt overrasket over at enkelte tar til tårene når de hører sangen deres.

– Vi ble jo litt overrasket over de som sendte oss melding og sa at de gråt da de hører på sangen vår. Vi prøver jo på å motivere til glede og dans med denne sangen, sier talspersonen i ført svart dress og mørke pilotbriller og legger til:

– At denne sangen kan bety så mye for enkelt individer er spesielt, men det er jo hyggelig.

På spørsmål om hvordan det er å være så kjente samtidig som ingen vet hvem de egentlig er, opplyser de at det er helt vanlig på alle de nye planetene de besøker, men at de blir mer og mer kjente etterhvert.

Les også: Klar tale fra samboeren: Derfor hadde han på seg solbriller

Om det er et tegn på at man kanskje blir bedre kjent med de to maskerte ulvene i Torino gjenstår å se, men videre hinter Wahl om det Nettavisen erfarer som en mulig avsløring dersom de går til topps i Eurovision finalen i Torino.

Ryktene går

Ettersom de to musikerne er gjemt bak masker har de satt fyr på rykter og spekulasjoner om hvem de er. Blant de mange navnene som spekuleres i er Gaute Ormåsen og A1-vokalisten Ben Adams, og Ylvis-brødrene Bård og Vegar Ylvisåker som de to duoene mange har satt sin fot på.

Subwoolfer legger ikke skjul på at de syntes det er hyggelig å bli sammenlignet med så mange talentfulle sangere, og sier til Nettavisen at de allerede er avslørt, som «Keith» og «Jim».

Om de er redde for at kostymene og den ekte identitetens deres stjeler oppmerksomheten til musikken svarer Wahl at det ikke er en bekymring.

– Vi har ikke rukket å oversette alle sangene våre fra Jupiter til norsk eller engelsk ennå, så nå jobber vi alt vi kan med å få lage mer musikk til jordboerne.

Videre håper de på å kunne være på jorden i fire millioner år, og satser på en lang og god karriere på jorda.

Les også: Hackere brukte Google til bæsje-spøk mot Amber Heard

Tirsdag skal Subwoolfer delta i den første semifinalen der de skal konkurrere mot blant andre Ukraina om en finaleplass som sendes direkte lørdag kveld.