For to uker siden ble det kjent at Solveig Kloppen (50) forlater TV 2 til fordel for konkurrenten Discovery.

Nå er hennes første program i ny kanal avslørt, og fredag melder VG at Kloppen skal lede et nytt datingprogram sammen med «Naked Attraction»-programleder Tuva Fellman (34).

Les også: «Fangene på fortet» er tilbake etter ti år: Disse 48 kjendisene skal delta

– Jeg gleder meg helt sinnssykt, sier Kloppen til Nettavisen om den nye jobben.

Innspilling i Sør-Afrika

I programmet, som i skrivende stund har arbeidstittelen «Love IRL», sendes 18 single mennesker til luksuriøse villaer i Sør-Afrika – der de skal både flørte og date over en periode.

Kloppen er takknemlig for at hun har Fellman på laget, ettersom hun ikke har noe særlig erfaring med datingprogrammer fra før av. Fellman er som nevnt allerede programleder for datingprogrammet «Naked Attraction» på samme kanal.

– Jeg kommer til å lene meg tungt på Tuva, sier Kloppen til Nettavisen og ler.

Selv hun opptatt av å skape trygge omgivelser for deltakerne, da hun selv hevder hun ikke er så god på sjekking og dating.

Nytt datingkonsept

Ifølge programlederduoen blir dette et datingprogram litt utenom det man har sett tidligere. Her skal en gjeng «vanlige», varierte mennesker og personligheter samles for å rett og slett få hjelp til å komme i gang med datingen.

– Vi tar med oss en gjeng ned til Sør-Afrika der vi skal utforske datingen. En gjeng med vanlige folk som har lagt festingen og selvbruningen på hylla. Folk som er opptatt av alt fra star wars til trening, forklarer Kloppen.

Les også: Bekrefter ny sesong av «Ragnarok»: – Trist at det nærmer seg slutten

Ifølge Fellman er målet med konseptet å ufarliggjøre dating.

– I dag tror man kanskje at dating er lettere enn noen gang før på grunn av alle hjelpemidler som apper og nettsteder vi har tilgang på nå. Men det betyr ikke nødvendigvis at mannen i gata synes det er blitt så mye enklere. Kanskje snarere tvert imot. Og her kommer Solveig og jeg inn og hjelper dem med en liten dytt i rumpa og en hånd på skulderen gjennom det som kanskje kan være litt skummelt, sier hun.

De begge er overbevist om at det kommer til å bli et etterlengtet dating-program:

– Det blir et veldig fint og nedpå program, med masse varme og kjærlighet, sier de omtrent i kor.