COLOSSEUM KINO / AKERSGATA (Nettavisen): I slutten av mai avslørte «God kveld Norge»-programleder Marte Bratberg (32) den hyggelige nyheten om at hun venter barn.

Det gjorde hun under en sending av programmet, der hun brått viste frem en voksende babymage. Og at hun gleder seg til sin nye tilværelse, er det ingen tvil om.

– Jeg er ikke så forberedt. Men jeg gleder meg. Jeg tror jeg gjør litt sånn som jeg gjør med alt annet i livet, jeg tar det litt som det kommer. Men jeg gleder meg veldig, sier hun til Nettavisen under TV 2s høstlansering torsdag.

Les også: Derfor røpet Marte Bratberg graviditeten: – Ville egentlig holde det hemmelig

Jobber med å finne vikar

Men med en graviditet følger også en mammapermisjon, så spørsmålet er da: Hva skjer med «God kveld Norge» når Bratberg skal ut i perm?

Det er ikke helt avklart enda, kan hun selv avsløre.

– Ja, det blir jo spennende å se! Det er flere som er i dialog, veldig bra folk, vet jeg. Niklas kommer til å kose seg uansett, vet jeg. Men vi har ikke landet en vikar helt enda, sier hun til Nettavisen.

Les også: John Arne Riise åpenhjertig etter bruddet: – Trives best som singel

Også Bratbergs programledermakker, Niklas Baarli er spent på fremtiden i programmet:

– Jeg får jo en vikar, da. Så blir det veldig spennende å se hvem det blir. Men vi vet at det blir et menneske som er fantastisk flink, sier han.

Les også: «Funkyfam» tilbake med ny sesong

Pusser opp leilighet

Dette blir som nevnt Bratbergs første barn, og midt oppi det hele pusser hun og samboeren også opp leiligheten de har planer om å oppdra det kommende barnet i.

Inntil videre bor de hos Bratbergs bror, og dersom oppussingen ikke er ferdig innen barnet kommer blir det en noe annerledes start på familielivet enn programlederen har sett for seg.

– Nei, altså. Tanken har slått meg at det kan hende jeg får en baby på brors gjesterom. Men det håper jeg ikke skjer, for broren min sin skyld. Men det kan skje, ler hun.

Uansett gleder hun seg til å hilse på den lille:

– Jeg tror jeg har veldig mye kjærlighet å gi. Også tror jeg at jeg blir litt vimsete, svarer hun på spørsmål om hvordan mamma hun tror hun kommer til å bli.

Terminen vil hun derimot ikke avsløre helt enda.

– Terminen er senere i løpet av året, håper jeg, sier hun lattermildt.