Gå til sidens hovedinnhold

Dette spørsmålet vil veldig mange single kvinner ha svar på

Hun vs. han

Denne uken har «Hun vs. han» invitert en lytter i studio for å diskutere ukens tema.

Det er nytt år noe som betyr nye muligheter for veldig mange. For det er ikke bare på det politisk- og naturkatastrofe-plan mange ønsker en endring i 2021; også på kjærlighetsfronten er det mange som håper på et bedre år.

Én av dem er Pernille (31), fast lytter av Nettavisens podkast «Hun vs. han». Lytteren skrev en melding til podkasten, der hun fortalte om sitt eget kjærlighetsliv. For til tross for en rekke hyggelige relasjoner i løpet av 2020, var det ingen av disse hun endte opp med. Uansett hvor gira hun var og de virket, ble det aldri noe mer. Så Pernille stilte spørsmålet veldig mange single kvinner lurer på:

«Hvorfor faller jenter for gutter de ikke kan få?».

- Jeg har vært singel i halvannet år og er vel sikkert litt kresen på hvem jeg går på date med. Opplever også at jeg har selvinnsikt når det kommer til dating, og skjønner når han er interessert og når han ikke er interessert - trodde jeg. For i løpet av året har det vist seg et mønster der jeg gang på gang dater menn der jeg blir så betatt og føler jeg får alle de riktige signalene for at det skal bli noe mer, men etter to-tre måneder så kommer gjerne den «jeg synes du er kul, men jeg bare føler det ikke helt», forteller Pernille.

Et godt spørsmål krever et ordentlig svar, så programledere Kjersti Westeng og Adrian Møller Haugan inviterte like så godt Pernille i studio for å diskutere et av livets store spørsmål.

- Grunnen til at vi inviterte Pernille i studio er ikke bare fordi meldingen var gøy, men fordi meldingen du sendte er representativ for så veldig mange meldinger vi får inn. Jeg har ingen statistikk foran meg, men jeg gjør som en mann i 40-årene og slenger ut noen tall jeg ikke har grunnlag for; La oss si at vi får en variant av dette spørsmålet sendt inn minst en gang i uka. Derfor har vi tatt inn Pernille som et slags «case-study», sier Kjersti.

I episoden har Kjersti hentet frem tre teorier fra forskningen som sier noe om en mulig årsak til at man går på samme smell flere ganger. Adrian har som vanlig «bare» tatt tempen på «grasrotbevegelsen» - hans egne kompiser.

- Menn i sin beste alder som er vant til å bli avvist, som han sier.

Hør ukens episode av Hun vs. han her. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her