De 14 «Kompani Lauritzen»-deltakerne er godt i gang med rekruttperioden på Setnesmoen leir, og stadig flere får kjenne på de fysiske og psykiske påkjenningene.

Nå er deltakerne halvveis gjennom rekruttperioden, og flere har følt på frustrasjon rundt det å tilvenne seg det militæret regimet.

Les også: «Kompani Lauritzen»-profilen skadet seg: – Gikk på sterke smertestillende

I onsdagens episode av «Kompani Lauritzen» ble deltakerne vurdert i militært forhold, og da de omsider fikk bekreftelse på innsatsen sin, var de flere som tok til tårene.

Blant andre Didrik Solli-Tangen (35). Men han var derimot ikke klar over at det emosjonelle øyeblikket ble fanget på film.

Begeret rant over

Det ble et tårevått øyeblikk for Solli-Tangen da han fikk utelukkende positive tilbakemeldinger fra befalet, og han klarte dermed ikke å holde tårene tilbake.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det skjer, sier en gråtkvalt Solli-Tangen i onsdagens episode.

Til Nettavisen sier 35-åringen at det var ekstra rørende å høre de gode ordene fra kaptein John Hammersmark, og at det var overveldende å få bekreftelse på at han ble sett og hørt.

– Man er jo veldig sliten, og da jeg fikk tilbakemelding på at det jeg gjorde for gruppen var verdt noe, da rant begeret litt over.

Les også: Dette tjener «Kompani Lauritzen»-deltakerne

Sangeren legger til at det er vanskelig å beskrive tankesettet og opplevelsen som fulgte med den følelsesladde tilværelsen, men legger ikke skjul på at tårene satt ofte løst.

– Jeg tror alle hadde mye frustrasjon, og når man endelig får den bekreftelsen får man en forløsning som skaper en tårevåt reaksjon. Man blir sliten av det, rett og slett.

– Jeg fremstilles litt stusslig i den episoden, legger han spøkefullt til.

– Ble tatt på senga

Sangeren legger ikke skjul på at han har en tendens til å lukke seg når det gjelder følelser, og etter befalets tilbakemeldinger prøvde han å bearbeide følelsene på egen hånd.

Da kjente han at tårene nok en gang strømmet på, og søkte trøst fra Vendela Kirsebom (56). Men han enset ikke kameraene, som filmet den tårevåte episoden.

Her er ikke Solli-Tangen klar over at kameraene fanger sammenbruddet:

– Jeg ble litt tatt på senga over at det ble tatt med, sier Solli-Tangen og legger til:

– Jeg følte ikke at kameraene var der, men de sto sikkert på avstand og filmet det.

– Viktig å vise følelser

Selv om flere av de 14 kjendisdeltakerne er godt kjent med TV-produksjoner og hva det innebærer, var det ikke alltid lett for rekruttene å være rundt kameraene i «Kompani Lauritzen». Noe spesielt skuespiller Iben Akerlie (35) slet med.

Hun har tidligere sagt til Nettavisen at hun følte det var invaderende at kameraene stadig var på slep, og hun så sjeldent poenget i å filme alt.

Les også: «Kompani»-Iben brøt sammen på TV: Måtte få hjelp til å takle kameraene

Utenom den emosjonelle episoden har ikke Didrik Solli-Tangen hatt noen utfordringer med kameraene. Han legger ikke skjul på at han kan bli brydd av å se seg selv på TV, men de tårevåte scenene som utspilte seg i denne ukens episode mener han derimot er viktig blir vist på TV.

– Det er viktig å vise følelser, og at barna mine kan se at pappa også kan gråte og kan bli sliten. I tillegg til alle disse tingene som viser at man er et menneske.