Tirsdag ble det kjent at Atle Antonsen (53) er politianmeldt etter en hendelse på et utested for tre uker siden.

Der skal ha blant annet ha oppført seg truende og kommet med rasistiske ytringer mot samfunnsdebattant, forfatter og poet Sumaya Jirde Ali (24). Det er Ali selv som har anmeldt TV-profilen for både hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Les mer om saken her: Atle Antonsen politianmeldt

Antonsen er profesjonelt tilknyttet Warner Bros. Discovery, der han blant annet leder «Kongen befaler».

Kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride, skriver i en e-post til Nettavisen at saken er alvorlg og trist, og at de først hørte om den aktuelle hendelsen i dag.

McBride skriver:

«De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak».

«Det er også en politisak. Vi har ikke hatt kjennskap til saken før i dag, og bestreber oss nå på å opprette og opprettholde en god dialog med de som var involvert og få kunnskap om deres opplevelse», lyder e-posten fra kommunikasjonsdirektøren.

Fremover vil Warner Bros. Discovery jobbe med å ivareta menneskene som er på skjerm hos dem, påpeker McBride.

«Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå» skriver hun.

28. oktober meldte Discovery i en pressemelding at gode resultater og seertall på sesong seks av «Kongen befaler» har resultert i at de har besluttet å gå videre med en sesong sju.