Gå til sidens hovedinnhold

Disney hylles for sin første homofile karakter

Lørdag skapte Disney Channel historie med sin første homofile karakter.

Det var under lørdagens episode av Disney Channel-programmet «Andi Mack» milepælen skjedde (se klippet øverst i saken!).

Det skriver blant andre BuzzFeed News, Washington Blade og Huffington Post.

I episoden «One in a Minyan» kommer karakteren Cyrus Goodman, spilt av Joshua Rush, ut av skapet til en av bestevennene sine, Jonah Beck, spilt av Asher Angel.

Etter at Cyrus' bestemor dør inviterer han vennene sine til shiva (sørgeuke i jødedommen), og like etter at han har oppramset alle matrettene kommer annonseringen.

- Jeg er homofil, forteller Cyrus til Jonah, som svarer med et smil:

- Virkelig? OK, stilig.

Nå strømmer lovordene for serien inn på sosiale medier:

Basert på egen historie

Det er første gangen en karakter har sagt ordene «jeg er homofil» på Disney Channel noensinne.

«Andi Mack»-manusforfatter Jonathan Hurwitzh, som også er homofil og jødisk, forteller til nettsiden GLAAD at episoden var basert på hans eget liv.

- På manusforfatternes kontor delte jeg en personlig historie om hvor nervøs jeg var da jeg skulle komme ut av skapet til en kamerat fra college i 2010. Mens vi spiste burgere skulle jeg sende han ketchupen, og da jeg ga han flasken mumlet jeg ordene «jeg er homofil», forteller Hurwitzh.

I likhet med sekvensen fra Disney Channel-serien hadde kameraten hans svart «kult», for deretter å fortsette med hamburgerspisingen.

- Jeg husker jeg tenkte: «Er det alt?! Etter en reise på ti år for å komme ut av skapet, og kameraten svarer "kult" når det endelig skjer? Men jeg skjønte til slutt at vennene og familien min elsket meg betingelsesløst før jeg selv hadde lært å virkelig elske meg selv, sier Hurwitzh.

Les også: Disney vil ikke sensurere «homoøyeblikk» for Malaysia

- Perfekt illustrert

Rush skryter av TV-serien han selv er med i og mener øyeblikket er nok et eksempel på å formidle viktige historier på en positiv måte.

- Det er enn venn som er der for en annen venn, i et såpass sårbart og ekte øyeblikk. Det er flott og utrolig mektig, sier han til Huffington Post.

Disney Channel-serien får også ros av Liz Owen, kommunikasjonsdirektøren for den amerikanske støtteorganisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle, PFLAG National.

- Å komme ut av skapet kan være en veldig skummel prosess for enhver, spesielt unge LHBT-ere (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner), og å gjøre det foran vennene sine kan være ekstra bekymringsfullt, forteller Owen til Huffington Post og fortsetter:

- «Andi Mack»-manusforfatterne og de unge skuespillerne fanget perfekt de forskjellige nyansene når det kommer til å komme ut: nervøsiteten, den viktige støtten og til og med humoren, som ofte kan lette på angsten.

Karakteren Cyrus har tidligere i serien betrodd seg til en venninne at han liker Joshua, men dette er altså første gangen han offentliggjør legningen sin.

Kommentarer til denne saken