Disse er klare for «Stjernekamp»

ALLE DELTAGERNE I «STJERNEKAMP»: (f.v.) Adrian Jørgensen, Beate Slettevold Lech, Åge Sten Nilsen, Andrea Santiago, Kim André Rysstad, Anette Amelia Hoff Larsen, Sondre Nystrøm, Kari Gjærum, Bilal Saab og Hanne Sørvaag. 

ALLE DELTAGERNE I «STJERNEKAMP»: (f.v.) Adrian Jørgensen, Beate Slettevold Lech, Åge Sten Nilsen, Andrea Santiago, Kim André Rysstad, Anette Amelia Hoff Larsen, Sondre Nystrøm, Kari Gjærum, Bilal Saab og Hanne Sørvaag.  Foto: Paul Weaver

Vi følger lanseringen av «Stjernekamp»-artistene fra klokken 11.

07.06.19 13:34

Stjernekamp er blant høstens store satsninger på NRK og fredag ble de ti artistene annonsert én etter én.

Det var programleder Kåre Magnus Bergh som ledet artistslippet. På plass var også stjernekamp-dommerne samt musikkeksperter Thomas Felberg og Mona B. Riise.

NY SESONG: I dag lanseres artistene til høstens Stjernekamp og programleder Kåre Magnus Bergh presenterer blant annet Åge Sten Nilsen som en av artistene. Foto: Rikke Monsen (Nettavisen)

Her er artistene

Første artist ut er Adrian Jørgensen (27) fra Bindalen. Sist vi så ham var da han tok havnet på den tøffe andreplassen i årets utgave av Melodi Grand Prix.

Adrian Jørgensen Foto: Paul Weaver

Tidligere har han også vært å se i X-faktor og The Voice, i sistnevnte gjorde han «Bindalen-swag» til et begrep og havnet også der på andreplassen.

– Det er ti sterke artister i år. Ja, der regnet jeg visst med meg selv, ler Adrian fra scenen.

Foto: Rikke Monsen (Nettavisen)

– Norges Beyonce

Neste artist ut er Beate S. Lech (44), kanskje bedre kjent under artistnavnet Beady Belle. Hun startet karrieren i bandet «Folk & Røvere» og siden har hun turnert i hele 28 land.

Beate S. Lech Foto: Paul Weaver

Hun beveger seg i landskapet soul, r&b og jazz, og har gitt ut åtte album under eget navn. Da hun i fjor ga ut albumet «Dedication» ble hun utnevnt til Norges svar på Beyonce av en anmelder fra Dagbladet.

Rockende Østfolding

Nå rocker det her! Østfoldingen Åge Sten Nilsen (49) skal delta i årets Stjernekamp. Han er kjent under alteregoet Glam i rockegruppa «WigWam» som i 2005 vant Melodi Grand Prix.

– Jeg har takket nei seks år på rad, men nå passet det j****g bra, forteller Åge.

LES OGSÅ: (+) Kongen av Queen skal fylle Spektrum: «The Show Must Go On» har vært et dragsug for økonomien

De senere årene har han hatt vanvittig suksess i en helt annen rolle, nemlig som Freddie Mercury i de kritkerroste showene «The Show Must Go On» som har blitt sett av over en halv million fans.

Åge Sten Nilsen Foto: Paul Weaver

– Jeg kommer til å åpne med en Queen-låt, lover han.

– Jeg er en av gamlisene som er med her, og vi pleier å gå ut ganske tidlig, men artig skal det bli, ler han.

Deltakelsen kan sies å være ypperlig timing, ettersom han i november, like etter Stjernekamp, skal forsøke å fylle Oslo Spektrum med Queen-showet.

PODKAST: Åge Sten om oppturene og nedturene – og behovet for et privatliv

Årets yngste

Så inntar årets yngste deltaker scenen. Det er den sjarmerende Måløy-væringen Andrea Santiago (17), som Norge ble kjent med da hun deltok i The Voice på TV2, hvor hun endte på en andreplass tilbake i 2017.

Andrea Santiago Foto: Paul Weaver

Det er pop som er hennes sjanger og her har vi med et ungt talent å gjøre - i 2018 ble hun nemlig tildelt Drømmestipendet av Norsk kulturråd.

– Jeg føler et visst press for å gjøre det skikkelig bra, og tenker litt «hvorfor meg?». Jeg har alltid vært glad i danse, så jeg tror ikke det skal være noe problem da, forteller Andrea.

Folkemusikeren

Folkemusikk fra Valle i Setesdal! Kim Rysstad (37) er neste mann ut.

Kim Rysstad Foto: Paul Weaver

Om du får litt julefølelse av å se denne karen er det ikke rart.

Kim var årets juleartist på NRK og KORKs julekonsert i fjor, og har tidligere deltatt i Melodi Grand Prix med låta «Så vidunderleg»

Musikalartisten fra Bergen

Bergenseren Anette Amelia Hoff Larsen (36) kommer opp på scenen.

Anette Amelia Hoff Larsen Foto: Paul Weaver

– Det er skummelt at det er live, men jeg hadde lyst på utfordringen. Jeg gleder meg til å ha det gøy med denne gjengen og lage et show hver lørdag, forteller Hoff Larsen.

Hun er musikalartist og har deltatt i den hysteriske komedien «Mormonernes Bok» som har vært fantastisk populært på Det Norske Teatret de siste årene. Andre kjente produksjoner hun har deltatt i her til lands er «Evita», «Fame», «Hair» og «West Side Story».

Årets rap-alibi er også tidenes raskeste stjernekamp-deltaker

Sondrey (24) er navnet på årets rapalibi i sangkonkurransen. Han tar turen fra Øyer kommune i Oppland og til hovedstaden, og har flere talenter i bagasjen, blant annet friidrett.

24-åringen er allsidig og spiller både trommer og gitar, og elsker samtidig å covre andre artister. Det er utvilsomt en forutsetning når han nå tar fatt på Stjernekamp. I tillegg har Sondrey deltatt i X-Factor og The Stream, men mange vil kanskje kjenne ham igjen fra YouTube.

Sondrey Foto: Paul Weaver

– Jeg er inspirert av Michael Jackson, og liker pop og urbant, forteller han og avslører hva han skal synge i Melodi Grand Prix-programmet i Stjernekamp:

– Jeg skal synge La det swinge!, smiler han.

Bøttevis av erfaring

Så var det klart for en som har stått på utallige scener i en karriere som har vart i hele 40 år.

Foto: NRK

Kari Gjærum (66) har med sin lange fartstid i bransjen fått delta på stort og smått, men karrierehøydepunktet kan vel sies da hun fikk kore da Norge og Bobbysocks tok hjem den legendariske seieren for låta «La det swinge» i 1985. Dessuten er hun velkjent både med MGP og Eurovision, hvor hun har deltatt som korist mange ganger.

Ungt stjerneskudd

Nok et ungt stjerneskudd ble presentert, og det er Bilal Saab (19) fra Hasvik i Finnmark.

Det stilles store forventninger til Bilal som etter Ella Marie Hætta Isaksens seier i fjor må forsvare Finnmarks ære i Stjernekamp. Gruppa hans «Northkid» spiller synth- og gitarbasert pop. I Stjernekamp vil Bilal definitivt dra nytte av at bandet har blitt omtalt et gryende liveband.

– Jeg føler meg ikke spesielt delikat når jeg danser, så det har vært en av de store barrierene for min del, forteller Bilal fra scenen.

Kjærkommen sangstjerne

Hanne Sørvaag var karamellen til slutt! Til dags dato har hennes største suksess vært albumet «Cover Me» som lå i toppen av albumlisten i Norge i 2011.

Hanne Sørvaag Foto: Paul Weaver

Internasjonalt har hun vært mest kjent som låtskriver, etter å ha skrevet hits som har solgt nær fem millioner i 70 land. Sangene «My Destiny» og «Say Hello To Goodbye» gikk begge høyt på Billboard-listen i USA.

– Jeg hadde akkurat bestemt meg for å bli mer positiv og si ja til ting, så da sa jeg ja til Stjernekamp. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg har godt av litt motstand. Jeg frykter alt, men ikke country, det synes jeg er så gøy, forteller Sørvaag.

I august 2018 kom et nytt veiskille i Hannes karriere, da hun gav ut sitt første norskspråklige album, «Som om me hørte samen». Hennes nyeste utgivelse er den smektende sommersingelen «Som om», som ble sluppet i mai 2019. Kanskje 2019 blir året hvor hun gjør storeslem i Stjernekamp?

Åttende sesongen

Dette blir den åttende sesongen til den populære sangkonkurransen som ble sendt for første gang i 2012. I fjor var det Ella Marie Hætta Isaksen fra Finnmark som stjal tv-seernes hjerter og stakk av med seieren, foran Sarpsborg-jenta Ulrikke Brandstorp.

– Det blir helt uventede ting som skjer hvert år, sier Riise

– Jeg har kleenexen klar, forteller programlederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.