Disse går videre til finalen i Melodi Grand Prix

Eurovision Song Contest 2019

Israels sanger Dana fremførte sin låt under den første semifinalen av MGP - eller Eurovision Song Contest 2019. Som vertsland er Israel automatisk med i finalen.

Israels sanger Dana fremførte sin låt under den første semifinalen av MGP - eller Eurovision Song Contest 2019. Som vertsland er Israel automatisk med i finalen.

Island kom videre til finalen i Eurovision Song Contest, som arrangeres i Tel Aviv i Israel lørdag. Finland røk ut i semifinalen.

14.05.19 23:37

Det var glitter og glamour da 17 land var i ilden for å bli blant de 10 finalenasjonene som går videre fra den første semifinalen tirsdag.

Blant landene som gikk videre til den 64. utgaven av Eurovision Song Contest, som avholdes i Tel Aviv lørdag, var Island. Også Finland var med i konkurransen om å gå videre, men fikk ikke nok stemmer.

Finland stilte med 90-talls DJ-en Darude, som sammen med Sebastian Rejman skal fremføre låten «Se bort». Island gikk i en litt annen retning, nemlig det mer mørke og sadomasochistiske, med låten «Hatrið mun sigra» (Hatet vil seire) av techno-punkrock performance-bandet Hatari.

SADO-SUKSESS: Islandske Hatari sang alt hva remmer og tøy kunne holde under den første semifinalen av Eurovision Song Contest. Eller Melodi Grand Prix, som vi liker å kalle det. Det ble suksess. Foto: Sebastian Scheiner (AP Photo/NTB Scanpix)

De 10 nasjonene som gikk videre, var Hellas, Hviterussland, Serbia, Kypros, Estland, Tsjekkia, Australia, Island, San Marino og Slovenia, mens Montenegro, Finland, Polen, Ungarn, Belgia, Georgia og Portugal røk ut.

Norge representeres med låten «Spirit in the Sky» og gruppen KEiiNO, som skal delta i den andre semifinalen torsdag.

KLARE FOR EUROVISION: Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred René Buljo i gruppen KEiiNO er på plass i Tel Aviv og skal representere Norge i årets Eurovision Song Contest med låten «Spirit in the Sky». Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix) (NTB scanpix)

I finalen skal 26 land delta i konkurransen, hvor seks land er direktekvalifisert. Det er vertslandet Israel og «de fem store», som Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

I både semifinalene og finalen gir deltakerlandene to sett med 1-8, 10 og 12 poeng, med ett sett ut fra seernes telefonstemmer og ett sett fra en nasjonal fagjury.

Fakta

Fakta om Eurovision Song Contest 2019

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.